Η Εκκλησία της Δωδεκανήσου τίμησε τον καθηγητή Μιχ. Βαρβούνη

Την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019, στα πλαίσια της ετήσιας τελετής της απονομής των «Πανδωδεκανησιακών Βραβείων Βασίλη Μοσκόβη», στην αίθουσα λόγου και τέχνης του Δήμου Αθηναίων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ απένειμε τον χρυσό σταυρό, την ανώτατη τιμητική διάκριση της εν Δωδεκανήσω Εκκλησίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στον καθηγητή και πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Μανόλη Γερ. Βαρβούνη, για το σύνολο του συγγραφικού και ερευνητικού έργου του σχετικά με τη θρησκευτική λαογραφία και τη λαϊκή θρησκευτική παράδοση του ελληνικού λαού, αλλά και για την τριακονταετή προσφορά του στη μελέτη της λαϊκής παράδοσης των Δωδεκανήσων, αφού το σχετικό με τα Δωδεκάνησα έργο του αριθμεί ήδη δύο βιβλία και περί τα πενήντα εκτενή επιστημονικά άρθρα και ανακοινώσεις σε συνέδρια.

Πριν την απονομή για το έργο και την προσφορά του κ. Βαρβούνη στην ελληνική παιδεία και στην παράδοση του Γένους μίλησαν ο Σεβασμιώτατος κ. Ναθαναήλ και ο ομότιμος καθηγητής Λαογραφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης, ενώ την εκδήλωση χαιρέτισαν πολλοί πρόεδροι και εκπρόσωποι δωδεκανησιακών σωματείων και φορέων.

Στην ίδια εκδήλωση τιμήθηκε επίσης ο Κώος ομότιμος καθηγητής Ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ζαχαρίας Τσιρπανλής. Πρόκειται για μια ακόμα αναγνώριση της προσφοράς του κ. Βαρβούνη στη μελέτη της ελληνορθόδοξης παράδοσης του λαού μας, όπως εμφατικά τόνισε ο Μητροπολίτης κ. Ναθαναήλ, πριν την απονομή του διπλώματος και του σταυρού.

Πηγή: www.xronos.gr