Σημαντική βράβευση για το Γυμνάσιο Λ.Τ. Έμπωνα

Σημαντική βράβευση για  το Γυμνάσιο Λ.Τ. Έμπωνα

Σημαντική βράβευση για το Γυμνάσιο Λ.Τ. Έμπωνα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 521 ΦΟΡΕΣ

Σε ανακοίνωσή του το Γυμνάσιο Λ.Τ. Έμπωνα αναφέρει τα εξής:

“Μεγάλη τιμή για το σχολείο μας η πρόσκληση που δεχθήκαμε από τον ίδιο τον Υφυπουργό Εκπαίδευσης της Ρουμανίας Κο Lixandru Florian να παρευρεθούμε στη βράβευση σχολείων που συμμετέχουν σε ευρωπαϊκά προγράμματα και διακρίθηκαν σε αυτά.

Τα βραβεία απένειμε η ίδια η Υπουργός Παιδείας της Ρουμανίας Κα Ecaterina Andronescu σε μία επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο εντυπωσιακό κτήριο του Κοινοβουλίου της Ρουμανίας παρουσία στελεχών της κυβέρνησης και σημαντικών εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Συνολικά βραβεύτηκαν 87 σχολεία, ανάμεσα σε αυτά και το σχολείο με το οποίο είμαστε εταίροι στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο «European Values are all RIGHT». Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διαγωνισμού για τον τίτλο «Ευρωπαϊκό σχολείο» που προκήρυξε το Υπουργείο Παιδείας της Ρουμανίας καθώς, όπως τόνισε ο ίδιος ο Υφυπουργός στην ομιλία του, κύριος στόχος του Υπουργείου Παιδείας στο πλαίσιο της προεδρίας του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός των σχολείων.

Ως Διευθυντής του Γυμνασίου Λ.Τ. Έμπωνα νιώθω ικανοποίηση και υπερηφάνεια για τον Σύλλογο των Καθηγητών και τα παιδιά μας αφού όλοι μαζί ενώσαμε τις δυνάμεις μας, εργαστήκαμε και συνεργαστήκαμε ώστε να πετύχουμε αυτή την εξαιρετική διάκριση. Το σχολείο μας πλέον χαράζει νέους ορίζοντες... Ευρωπαϊκούς!

Aξίζει να σημειωθεί ότι ο Υφυπουργός Κος Lixandru Florian επισκέφθηκε τη Ρόδο τον περασμένο Μάιο έπειτα από επίσημη πρόσκληση που του απηύθυνε το Γυμνάσιο Λ.Τ. ΄Εμπωνα. Η επίσκεψή του είχε ως μοναδικό σκοπό την υποστήριξη και την ανάδειξη των εργασιών της 2ης κινητικότητας του προγράμματος Erasmus «European Values are all RIGHT». Κατά την επίσκεψή του, ο Υφυπουργός παρευρέθηκε σε δράσεις που έτυχε να πραγματοποιούνται εκείνες τις ημέρες σε άλλες σχολικές μονάδες.

Άστοχα και εσφαλμένα δημοσιεύτηκε ότι παρέστη ως επίσημος καλεσμένος σε εκδήλωση άλλου σχολείου γεγονός το οποίο ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα και δημιούργησε λανθασμένες εντυπώσεις και απογοήτευση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Λ.Τ. Έμπωνα οι οποίοι εργάστηκαν με απαράμιλλο ζήλο επί 6 μήνες ετοιμάζοντας την υποδοχή του Υφυπουργού και τις δράσεις της 2ης κινητικότητας”.

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη του Πειραματικού Γυμνασίου στο Εργαστήριο Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών Ερευνών και Μέσων

"Μαθαίνω να παίζω -Μαθαίνω να ζω στο Καστελλόριζο"

Διαδικτυακή επιμόρφωση σήμερα το απόγευμα από το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο

Επιτυχής συμμετοχή του 4ου ΓΕ.Λ. στην Οικονομική Ολυμπιάδα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διάλεξη «Γεωοικονομία και αλυσίδες παραγωγής» στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Ελεονώρα Ζουγανέλη: Αξιοποίηση του λογισμικού του EyeHarp στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου

Υλοποίηση επιμορφωτικού προγράμματος Erasmus+ στη Σεβίλλη από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο