Πότσος: Eμείς θα είμαστε η λαϊκή  αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο

«Εμείς θα είμαστε η λαϊκή αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο», λέει ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Δήμο της Ρόδου κ. Τάκης Πότσος ο οποίος, σε δηλώσεις του χθες, αναφέρεται σε ζητήματα της επικαιρότητας ενώ κάνει γνωστό ότι θα είναι και υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ.

Για το δημοτικό συμβούλιο
Καταρχήν, ερωτηθείς σχετικά με τη στάση που σκοπεύει να κρατήσει η παράταξή του στο δ.σ. όπου, όπως έχει διαμορφωθεί το σκηνικό θα είναι απαραίτητες οι συνεργασίες, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επαναλαμβάνει ότι θεωρούν δεδομένο ότι οι παρατάξεις…θα τα βρουν αφού μπορεί μεν να έχουν διαφορές αλλά ουσιαστικά κινούνται στην ίδια πολιτική.

Αυτό, όπως λέει, φαίνεται και από το γεγονός ότι έσπευσαν κάποιοι να δηλώσουν, άμεσα ή έμμεσα, ότι θα είναι διαθέσιμοι για το καλό της Ρόδου να συνεργαστούν στα βασικά και μεγάλα θέματα. «Εμείς, όπως έχουμε ξαναπεί, θα είμαστε το αυτί, το μάτι και το στόμα του εργαζόμενου λαού στο δημοτικό συμβούλιο, με έναν δημοτικό σύμβουλο επιπλέον σε σχέση με το 2014-2019, δηλαδή είμαστε δύο τώρα. Θα είμαστε, ουσιαστικά, η λαϊκή αντιπολίτευση μέσα στο δ.σ., ν’ αναδεικνύουμε ζητήματα που αφορούν τον κόσμο, να βάζουμε μπροστά ζητήματα που έχει ανάγκη ο κόσμος…», τονίζει.

Για τις εθνικές εκλογές
Ο ίδιος θα είναι υποψήφιος βουλευτής αφού προσπαθούν να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη και για να εκλαϊκεύσουν την πολιτική του κόμματος αλλά και σε επίπεδο δ.σ. αυτό κάνουν. Και λέει: «Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις και θα καλέσουμε τον κόσμο, ο οποίος για διάφορους λόγους, είτε στις δημοτικές είτε στις περιφερειακές, είτε σε ευρωεκλογές, ήθελε να κάνει το βήμα, να κάνει αυτή τη φορά το βήμα, να ψηφίσει Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και να μην μπει στη διαδικασία να ψάξει αυτόν που θα κάνει το λιγότερο κακό σ’ αυτόν».

Για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ
Όσο αφορά στο θέμα των τελευταίων ημερών, την αρνητική εξέλιξη για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, ο κ. Πότσος, για ακόμα μία φορά τονίζει ότι η πάγια θέση τους είναι ενάντια σε οποιασδήποτε μορφής Εταιρία αφού οι Εταιρίες έχουν διαφορετικά κοινωνικοοικονομικά κριτήρια λειτουργίας και τις περισσότερες φορές φθάνουν σε σημείο να λειτουργούν ως Κοιν.ΣεΠ.

Αυτό στο οποίο εξακολουθούν να εμμένουν είναι στη μόνιμη σχέση εργασίας των εργαζομένων και η μεταφορά τους σε Διευθύνσεις σε υπηρεσίες που έχουν άμεση σχέση με την εργασία την οποία κάνουν (σ.σ. στο Πράσινο ή στη Δασική Υπηρεσία). Είπε, ακόμη, για το θέμα αυτό: «Βέβαια, ευθύνη έχουν όλοι αυτοί που πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια και ας μην κάνουν τάχα μου αυτοί οι οποίοι έχουν βγει τις τελευταίες ημέρες στα παράθυρα ότι υπερασπίζονται τους εργαζόμενους.

Όλοι έχουν κομματικό φορέα και έχουν υπερασπιστεί τη συγκεκριμένη πολιτική. Εμείς θεωρούμε και μεγάλη κοροϊδία το γεγονός να παρουσιάζεται ότι τελευταία ημέρα πριν το κλείσιμο της Βουλής προσπάθησαν, τάχα μου, να περάσουν τροπολογία.  Όλα αυτά τα χρόνια γι’ αυτούς τους εργαζόμενους φαίνεται ότι ουσιαστικά και πολιτικά δεν υπήρχε η θέληση να γίνει κάτι».