Απάντηση για τις τοποθετήσεις προϊσταμένων του ΙΚΑ Ρόδου

Από την ανεξάρτητη παράταξη υπαλλήλων πρώην ΙΚΑ ΕΤΑΜ, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση-απάντηση:

Με αφορμή την αναστάτωση που προκλήθηκε αυτές τις μέρες στο Υποκατάστημα της Ρόδου σχετικά με τις Τοποθετήσεις Προϊσταμένων και Διευθυντών στις Διευθύνσεις ΠΥΣΥ. ΠΕΚΑ Τοπικοί) Υποκαταστήματος και την αποστολή Δελτίου Τύπου - Καταγγελίας εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου η παράταξη μας καταγγέλλει ως απαράδεκτο το κείμενο καταγγελία της πλειοψηφίας. Επίσης καταγγέλλουμε ότι σε όλες τις μέχρι σήμερα ενέργειες τους υπάρχει σκοπιμότητα και προώθηση προσωπικών τους συμφερόντων. Εφόσον οι ίδιοι είναι αυτοί που συνεργάζονται με την Διοίκηση και όταν αυτή ικανοποιεί τις προσωπικές τους προσδοκίες είναι αρεστή όταν όμως δεν τις ικανοποιεί καταγγέλλεται. Εμείς πιστεύουμε ότι αν οι επιλογές της Διοίκησης είναι σωστές αυτό θα φανεί σnιν πορεία.

Έχοντας αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους μας καταψηφίσαμε ως απαράδεκτο το κείμενο καταγγελίας της πλειοψηφίας, θεωρώντας ότι τα μέλη της πλειοψηφίας χρησιμοποιούν τον σύλλογο και την συνδικαλιστική τους ιδιότητα για ιδίους σκοπούς. δεν εκλεχτήκαμε για να προωθήσουμε κανένα προσωπικό συμφέρον. Δεν θίγουμε κανέναν συνάδελφο. Δεν χωρίζουμε τους συναδέλφους με χρώματα και απόψεις. Αλλά θέλουμε και προσπαθούμε για την ενότητα, την εργασιακή μας ηρεμία και αλληλεγγύη που τόσο απουσιάζει από τον χώρο μας.
Για την παράταξη τα μέλη ΔΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔH ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΕΛΕΝΗ
ΚΑΤΣΙΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ”

ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΘΕΤΑ
Με έκπληξη διάβασα σήμερα στην τοπική εφημερίδα της Ρόδου "Δημοκρατική", ανακοίνωση-καταγγελία του συλλόγου διοικητικού και τεχνικού προσωπικού ΙΚΑ νομού Δωδεκανήσου, του οποίου είμαι μέλος ΔΣ, περί "τοποθετήσεων προϊσταμένων και μετακινήσεων υπαλλήλων με εντελώς αδιαφανείς διαδικασίες και με κομματικά κριτήρια".

Με δεδομένο ότι σαν μέλος του ΔΣ του συλλόγου δεν ενημερώθηκα για την συνεδρίαση αυτού και την λήψη σχετικής απόφασης, με της οποίας το περιεχόμενο διαφωνώ κάθετα για λόγους που θα εξηγούσα αν είχα κληθεί και παραστεί, διαμαρτύρομαι έντονα, θεωρώντας την  πρακτική αυτή καταχρηστική, αντίθετη με τον ρόλο του συλλόγου και καλώ το προεδρείο να μην χρησιμοποιεί τον σύλλογο ως μέσο για την επίτευξη προσωπικών στόχων.
Κατσιούλας Νικόλαος
Μέλος του Δ. Σ. συλλόγου δ/κού και τεχνικού προσωπικού ΙΚΑ νομού Δωδεκανήσου
μέλος Δ.Σ Π.Ο.Σ.Ε. ΙΚΑ