Οι σχολές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Οι σχολές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Οι σχολές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 228 ΦΟΡΕΣ

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι ένα από τα πιο σημαντικά πανεπιστημιακά και ερευνητικά κέντρα της Νότιας Ευρώπης και έχει ταυτιστεί με την ποιοτική εκπαίδευση, την καινοτομία υψηλής τεχνολογίας, τη διασύνδεση του με τη βιομηχανία και την κοινωνία. Οι ρυθμοί ανάπτυξης του είναι εντυπωσιακοί το ίδιο και οι αμέτρητες ακαδημαϊκές και επιστημονικές του διακρίσεις.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου αποτελεί την κορυφαία επιλογή για χιλιάδες νέους από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ευρώπη. Έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις των Ελλήνων σπουδαστών που επιλέγουν την Κύπρο για τις πανεπιστημιακές τους σπουδές. Προσφέρει την δυνατότητα σπουδών εκτός Ελλάδος, σε ένα εντελώς νέο και διαφορετικό περιβάλλον το οποίο, όμως, είναι την ίδια στιγμή γνώριμο και φιλικό, στην καρδιά της Κύπρου, στην πρωτεύουσα Λευκωσία.

Στο Πανεπιστήμιο λειτουργούν 5 σχολές:

  • Ιατρική Σχολή
  • Σχολή Νομικής
  • Σχολή Θετικών Επιστημών
  • Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων
  • Σχολή Επιστημών της Αγωγής, Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών και
  • Μονάδα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης

Απόφοιτοι πρώτοι στις προτιμήσεις των εργοδοτών

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι επικεντρωμένο στην ανάπτυξη δεξιοτήτων απασχολησιμότητας που δίνουν το συγκριτικό πλεονέκτημα για την άμεση ένταξη των φοιτητών και αποφοίτων στην αγορά εργασίας. Οι απόφοιτοι είναι πρώτοι στις προτιμήσεις των εργοδοτών με 82% των αποφοίτων έχουν βρει δουλειά στον τομέα τους σε διάστημα 6 μηνών από την αποφοίτηση τους.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ανάμεσα στα 301+ πανεπιστήμια παγκοσμίως των Times Higher Education Ιmpact Ranking.

Σημαντική διεθνή επιτυχία αποτελεί η πρόσφατη κατάταξη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου από τους Times Higher Education, βάσει των κριτήριων Impact Ranking σχετικά με την κοινωνική και οικονομική τους επίδραση. Η ετήσια κατάταξη των Times Higher Education στο Impact Ranking, κατατάσσει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ανάμεσα στα 301+ Πανεπιστήμια του κόσμου.

Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft

Η Microsoft έχει επιλέξει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ως εταίρο για την εγκαθίδρυση του μοναδικού Κέντρου Καινοτομίας Microsoft στην Κύπρο, ένα από τα 110 που λειτουργούν ανά τον κόσμο. Η λειτουργία του Κέντρου Καινοτομίας Microsoft (MIC) στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει τεράστια οφέλη για τους φοιτητές, το ακαδημαϊκό προσωπικό, τους επαγγελματίες του κλάδου της Πληροφορικής, τους ερευνητές, την οικονομία και την κοινωνία γενικότερα.

Σχολή Νομικής

Η Σχολή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου είναι η πρώτη αυτοτελής Νομική Σχολή στην Κύπρο, με πρόγραμμα σπουδών που οδηγεί σε πτυχίο Νομικής Ελληνικού Δικαίου. Τα προγράμματα σπουδών της Σχολής είναι αναγνωρισμένα τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξασφαλίζοντας τα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά δικαιώματα.

Το πιο ολοκληρωμένο Τμήμα Επιστημών Υγείας και Ζωής

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου παρέχει το συγκριτικό πλεονέκτημα καθώς έχει τις πιο ολοκληρωμένες σπουδές στους τομείς Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Επιστημών Υγείας και Επιστημών Ζωής στην Κύπρο, προσφέροντας 22 προγράμματα, εκ των οποίων 10 κατ’ αποκλειστικότητα, όπως Φαρμακευτική, Φυσικοθεραπεία, Λογοθεραπεία, Διατροφή-Διαιτολογία, Αθλητική Επιστήμη και Φυσική Αγωγή, Βιολογία, Βιοϊατρικές Επιστήμες, Εργοθεραπεία κ.α.

Ιατρική Σχολή

Η ίδρυση της Ιατρικής Σχολής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα με προστιθέμενη επιστημονική και κοινωνική αξία τόσο για την Κύπρο όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Καθηγητές της Ιατρικής Σχολής είναι κάτοχοι του βραβείου Νόμπελ. Σήμερα η Ιατρική Σχολή έχει καταστεί μια διεθνής σχολή με φοιτητές από Γερμανία, Αυστρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Νορβηγία, Αυστραλία, Ρωσία, Ελλάδα και άλλες χώρες.

Πρώτο Πρόγραμμα Οδοντιατρικής στην Κύπρο

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει το πρώτο και μοναδικό πρόγραμμα Οδοντιατρικής στην Κύπρο. Η κλινική άσκηση θα πραγματοποιείται στην Ιδιόκτητη Οδοντιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου, στοχεύοντας στην άμεση και απρόσκοπτη σύνδεση της θεωρητικής εκπαίδευσης με τη πρακτική άσκηση.

Μονάδα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης

Η Μονάδα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης εφαρμόζει ένα συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο παιδαγωγικό μοντέλο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία εισαγωγής φοιτητών, τα προγράμματα σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.euc.ac.cy ή επικοινωνήσετε ηλεκτρονικά στο info@euc.ac.cy ή στο τηλέφωνο 00357-22-713000.

Διαβάστε ακόμη

Ελεονώρα Ζουγανέλη: Αξιοποίηση του λογισμικού του EyeHarp στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου

Υλοποίηση επιμορφωτικού προγράμματος Erasmus+ στη Σεβίλλη από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Αναβάλλεται το αυριανό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής

Συμμετοχή εκπαιδευτικών του 12ου Δημοτικού Σχολείου σε πρόγραμμα στην Τενερίφη

«Από την Εφηβεία στην Ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες» - Ανοικτή εκδήλωση στο 1ο ΓΕΛ Ρόδου

Πρωτιά για το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Μαθητές από τη Σεβίλλη της Ισπανίας στο Καζούλλειο - 2ο ΓΕ.Λ. Ρόδου