Πρόγραμμα θερινών προβολών του «Δίοδος»

Πρόγραμμα θερινών προβολών του «Δίοδος»

Πρόγραμμα θερινών προβολών του «Δίοδος»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 347 ΦΟΡΕΣ

Το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος», προσκαλεί για 9η συνεχή χρονιά στις θεματικές θερινές κινηματογραφικές του προβολές στον κήπο του, Ερυθρού Σταυρού 37 (απέναντι από το παλιό νοσοκομείο) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ειδικότερα για τη φετινή χρονιά ο θεματικός άξονας των δράσεών του, έχει τίτλο «Χτίζοντας γέφυρες μέσα μας και γύρω μας», με έναν από τους κύριους στόχους να είναι η ευαισθητοποίηση στη διαφορετικότητα και η ανάπτυξη της ενσυναίσθησης.

Οι προβολές αφορούν τον γερμανικό κινηματογράφο και πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Goethe-Institut (Ινστιτούτο Γκαίτε).

Πιο συγκεκριμένα, οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι εξής:
Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019 στις 21.00: Δώρο των Θεών (2014, 102‘)
H «Αντιγόνη» … και οι άνεργοι – Μια γοητευτική κωμωδία
Σενάριο & Σκηνοθεσία: Oliver Haffner

Πρωταγωνιστούν: Katharina Marie Schubert und Αδάμ Μπουσδούκος
Υπόθεση: Η 36χρονη Άννα δεν μπορεί να το συλλάβει: το θέατρο όπου έπαιζε χρόνια ολόκληρα την πέταξε στο δρόμο. Κι ενώ στεκόταν ακόμα στο σανίδι που ήταν για κείνη ο κόσμος ολόκληρος, προσγειώθηκε στο τοπικό κέντρο εύρεσης εργασίας. Κι εντελώς αναπάντεχα βρήκε και γρήγορα μια νέα απασχόληση.

Η παθιασμένη με το θέατρο διευθύντρια του εν λόγω κέντρου της ανέθεσε να διευθύνει ένα τμήμα υποκριτικής με οκτώ μακροχρόνιους άνεργους.

Μεταξύ αυτών και ο Έλληνας Δημήτρης, ιδεαλιστής, άνθρωπος της δράσης και μάγκας. Όταν η Άννα αποφασίζει να σκηνοθετήσει μαζί τους την αρχαία τραγωδία «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, ο Δημήτρης είναι ο μόνος που φαίνεται να του αρέσει αυτό το «εκπαιδευτικό μέτρο» - στο κάτω κάτω είναι αυτός που πρόκειται να παίξει το ρόλο του βασιλιά Κρέοντα: «Μέσα από μένα μιλάει η ιστορία της χώρας μου!»

Η ταινία κέρδισε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μονάχου 2014 το Βραβείο Κοινού και της Καλύτερης Παραγωγής. Η Katharina Marie Schubert (Άννα) ήταν υποψήφια για το Γερμανικό Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας Α’ Γυναικείου Ρόλου 2015.

Τετάρτη, 26 Ιουνίου στις 21.00: KADDISCH* (Προσευχή) ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ (2010/2011, 94´)
Σενάριο και σκηνοθεσία: Leo Khasin
Ηθοποιοί: Ryszard Ronczewski, Neil Belakhdar, Neil Malik Abdullah, Sanam Afrashteh, Kida Khodr Ramadan, Younes Hussein Ramadan, Heinz W. Krückeberg, Anna Böttcher κ.ά.
Υπόθεση: Ο Άλι από το Λίβανο έχει μεγαλώσει σ’ έναν παλαιστινιακό καταυλισμό προσφύγων κι έχει μάθει από μικρός να μισεί τους Εβραίους.

Τώρα είναι 14 χρονών και ζει με την οικογένειά του στο Kreuzberg του Βερολίνου, σε καθεστώς προσωρινής ανοχής στη χώρα. Για να γίνει δεκτός στην παρέα των νεαρών Αράβων της γειτονιάς του ο Άλι θα χρειαστεί να περάσει μια δοκιμασία: να διαρρήξει το διαμέρισμα του ηλικιωμένου γείτονά του, ενός Ρωσο-εβραίου μετανάστη. Ο Αλί μπλέκει άσχημα και η οικογένειά του κινδυνεύει ν’ απελαθεί από τη Γερμανία.
Γερμανικό Βραβείο 2013 στην κατηγορία «Καλύτερη Νεανική Ταινία»

*To Kaddisch είναι μια από τις σημαντικότερες προσευχές των Εβραίων, προσευχή στη μνήμη των ψυχών που έχουν πια φύγει από τον κόσμο αυτό.

Tετάρτη, 3 Ιουλίου 2019 στις 21.00: ΤΙ ΑΠΟΜΕΝΕΙ, WAS BLEIBT/ HOME FOR THE WEEKEND
Παραγωγή: Γερμανική Σκηνοθεσία: Χανς-Κρίστιαν Σμιντ
Πρωταγωνιστούν: Λαρς Αϊντινγκερ, Κορίνα Χάρφουχ, Εγκον Μέρτεν, Σεμπάστιαν Τσίμλερ, Ερνστ Στότσνερ

Yπόθεση: Οι Χανς-Κρίστιαν Σμιντ και Μπερντ Λάνγκε του περιβόητου «Ρέκβιεμ» επιστρέφουν στη φόρμα που τους έκανε γνωστούς χτίζοντας ένα δυνατό φιλμ για τα ένοχα μυστικά και την υποκρισία που ταλανίζουν τα θεμέλια της μεσοαστικής γερμανικής οικογένειας. Το «Τι Απομένει» είναι το στιβαρό δράμα που κοιτάζει πέρα από την βιτρίνα ευημερίας, αποκαλύπτοντας τη δυσλειτουργία και την παθογένεια των σχέσεων -εντός και εκτός οικογένειας - στη σύγχρονη εποχή.

Ο Μάρκο, είναι συγγραφέας και ζει στο Βερολίνο. Πηγαίνει στο σπίτι των γονιών του, μαζί με τον γιο του, να περάσει το Σαββατοκύριακο, σε μία από τις σπάνιες επισκέψεις του εκεί. Ο αδερφός του Γιάκομπ, πρόσφατα, έχει ανοίξει στην περιοχή οδοντιατρείο.

Οι στιγμές επίπλαστης οικογενειακής γαλήνης δεν θα κρατήσουν για πολύ. Η μητέρας τους Γκίτεκ, που πάσχει χρόνια από μανιοκατάθλιψη, τους αποκαλύπτει ότι έχει σταματήσει την φαρμακευτική αγωγή. Από εκεί και πέρα όλα καταρρέουν...

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019, στις 21.00: RHYTHM IS IT! (2004, 104΄)
Ντοκιμαντέρ των Thomas Grube, Enrique Sánchez Lansch
Το πρώτο μεγάλο «εκπαιδευτικό εγχείρημα» της φιλαρμονικής του Βερολίνου: Υπό τη διεύθυνση του Βρετανού Royston Maldoom 250 παιδιά και νέοι (από 8 έως 20 χρονών) που προέρχονται από διαφορετικό κοινωνικό και γεωγραφικό χώρο μελετούν τη χορογραφία του πάνω στο έργο του Στραβίνσκι «Ιεροτελεστία της Άνοιξης» (Le Sacre du Printemps).

Παράλληλα, η Φιλαρμονική του Βερολίνου υπό τη διεύθυνση του Sir Simon Rattle κάνει πρόβα την ίδια αυτή σύνθεση. Το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ κλείνει με την πανηγυρική εκτέλεση του κομματιού στην Arena Treptow στο Βερολίνο.

Tετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019, στις 21.00: «Παιδιά Του Φεγγαρόφωτου»
(Γερμανία 2006, 87´) της Manuela Stacke, με τους Leonie Krahl, Lucas Calmus, Lucas Hardt, Renate Krößner, Walter Kreye κ.ά.

Ο εξάχρονος Πάουλ είναι «παιδί του φεγγαρόφωτου»*. Μια κακοήθης, ανίατη δερματική ασθένεια τον κρατά δέσμιο της νύχτας, του συσκοτισμένου διαμερίσματος, της μοναξιάς – κάθε ακτίνα φωτός τον φέρνει και λίγο πιο κοντά στο θάνατο. Μοναδική «ηλιαχτίδα» στη ζωή του, η 12χρονη αδερφή του.

Τρυφερή και ποιητική ταινία για την οικογένεια, την αρρώστια, το θάνατο, την κοινωνική απομόνωση, τη μοναξιά, αλλά και για την ενηλικίωση, την υπευθυνότητα, την αφοσίωση, την πρώτη αγάπη και τη φιλία. Μια ταινία που δεν φοβάται το συναίσθημα.

Βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Max Ophüls, Saarbrücken 2006

• Πρόκειται για τη νόσο «μελαγχρωματική ξηροδερμία», η οποία στην καθομιλουμένη στη Γερμανία ονομάζεται «Ασθένεια του φεγγαρόφωτου». Kαλέστε για πληροφορίες και διευκρινίσεις στο 22410-77205 ή επισκεφθείτε τη σελίδα: https://www.facebook.com/diodos.rhodes/

Διαβάστε ακόμη

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων