«Βολές» του Μιχάλη Κεφάλα για τον τρόπο λειτουργίας της Ρόδου!

Ευθείες βολές για τον τρόπο λειτουργίας της Ρόδου στην πρόσφατη αγωνιστική περίοδο, εξαπολύει ο πρώην τερματοφύλακας της ομάδας Μιχάλης Κεφάλας μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε.

Αναλυτικά, αναφέρει τα ακόλουθα:

"Για δεύτερη φορά στην ποδοσφαιρική μου καριέρα αποδέχτηκα την πρόταση της Ρόδου και συγκεκριμένα του κυρίου Ντουρουτλή για να αγωνιστώ ξανά στην ομάδα. Δεν το σκέφτηκα καθόλου, καθώς θέσαμε υψηλούς στόχους, τους οποίους  φέραμε εις πέρας παρά τις αντίξοες καταστάσεις που βιώσαμε.

Τη φετινή σεζόν εγώ και οι συμπαίκτες μου αντιμετωπίσαμε αρκετά προβλήματα όπως νταηλίκια μέσα στα αποδυτήρια σε ποδοσφαιριστές, πείσματα του παρελθόντος και προσπάθειες απαξίωσης ποδοσφαιριστών που αποτελούν «σημαίες» για τη μεγάλη ιστορία της Ρόδου. Ορισμένοι ποδοσφαιριστές μαζί με τους προπονητές κρατήσαμε τα προσχήματα και η ομάδα έγινε πολύ γρήγορα οικογένεια κάτι που έβγαινε μέσα στο γήπεδο.

Πέραν τούτου υπήρχαν προβλήματα με τα γήπεδα, τα γεύματα των ποδοσφαιριστών που δεν κατάγονταν από το νησί, τις θεραπείες των τραυματιών, ενώ για μια ολόκληρη σεζόν δεν είχαμε μασέρ, ένα βασικό στοιχείο που πρέπει να υπάρχει σε κάθε μεγάλη ομάδα όπως είναι η Ρόδος.

Από αρχές Δεκέμβρη που ήμασταν πλέον το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, υπήρχε σοβαρό οικονομικό ζήτημα και αρκετές καθυστερήσεις στις πληρωμένες. Μέχρι και σήμερα κανείς από τους ποδοσφαιριστές δεν έχει εξοφληθεί, ενώ όπως όλος ο κόσμος είδε, η ομάδα ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά και επέστρεψε εμφατικά στις εθνικές κατηγορίες.

Θέλω να γνωρίζει ο κόσμος πως μια ομάδα πρωταθλητισμού όπως η Ρόδος, που ήταν πρωτοπόρος στα 3/4 της σεζόν, δεν είχε κάποιες φορές μπάλες, αλλά ούτε και νερό για να πιούμε στην προπόνηση. Είχαμε καταντήσει να μην θέλουμε καν να προπονηθούμε όσο καλό κλίμα κι αν είχαμε φτιάξει μεταξύ μας. Μετά τις γιορτές ορισμένοι συμπαίκτες μου δεν είχαν ούτε λεφτά για να φάνε.
Πριν την εμφατική μας νίκη στα Μαριτσά, με την οποία ουσιαστικά «κλειδώσαμε» τον τίτλο, αποφασίσαμε να κάνουμε αποχή από την προπόνηση λόγω οφειλών.

Τότε παράγοντας της ομάδας με πλησίασε και μου είπε: «Αν δεν μπουν οι ποδοσφαιριστές να κάνουν προπόνηση, θα παραιτηθώ από τη  θέση μου. Αν μπουν στα αποδυτήρια, θα παραιτηθείς εσύ από αρχηγός». Τότε οι συμπαίκτες μου με ακολούθησαν σε αυτή την απόφαση που είχε παρθεί (όχι μόνο από μένα) και ο συγκεκριμένος παραιτήθηκε μόνο για λίγες ημέρες.

Μετά τη νίκη στα Μαριτσά βέβαια επανεμφανίστηκε για να απολαύσει τους πανηγυρισμούς και ανακάλεσε. Μάλιστα έλεγε πως παραιτήθηκε για μερικούς μισθοφόρους. Το ποιος ειναι μισθοφόρος και ποιος όχι, το γνωρίζει πολύ καλά το νησί όλα αυτά τα χρόνια. Ονόματα δεν χρειάζεται να αναφέρω, ο κόσμος γνωρίζει.

Τέλος, θεωρήσαμε σαν ποδοσφαιριστές ανεπίτρεπτο να μην κληθεί το προπονητικό επιτελείο στη φιέστα για να πάρει μετάλλιο και αποφασίσαμε να το πράξουμε μόνοι μας. Ήταν οι βασικοί συντελεστές στην πορεία μας και αντί να τιμηθούν ως είθισται, κάποιοι τους άφησαν να παρακολουθούν απλά σαν θεατές.

Υ.Γ Στην ιστορία υπάρχουν δύο ειδών πρωταθλητές, αυτοί που παίρνουν πολλά λεφτά και αυτοί που μένουν με τις αναμνήσεις και τις φωτογραφίες. Εμείς φέτος μείναμε με τις αναμνήσεις και τις φωτογραφίες.

Υ.Γ 2 Τίμησα με τον καλύτερο τρόπο τη Ρόδο και τις δύο φορές που αγωνίστηκα στην ομάδα. Κατέκτησα δύο πρωταθλήματα και δύο ισάριθμες ανόδους. Η Ρόδος αξίζει να πάει ψηλά, αλλά όσο υπάρχουν ορισμένα πρόσωπα πάνω από τα αποδυτήριά της, δυστυχώς θα καταλήξει ξανά στο τοπικό. Εύχομαι να διαψευσθώ".