Συνάντηση Σαντορινιού - λογιστών Ρόδου για το μεταφορικό ισοδύναμο

Συνάντηση Σαντορινιού - λογιστών Ρόδου για το μεταφορικό ισοδύναμο

Συνάντηση Σαντορινιού - λογιστών Ρόδου για το μεταφορικό ισοδύναμο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1182 ΦΟΡΕΣ

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό είχε προχτές η Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών και Ελεύθερων Επαγγελματιών Ρόδου (ΕΛΦΕΕ).

Ο κ. Σαντορινιός βρέθηκε στη Ρόδο μετά από σχετικό αίτημα-πρόσκληση της ΕΛΦΕΕ, και μάλιστα ανταποκρίθηκε άμεσα σε αυτό, καθώς αφορούσε την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδυνάμου στη μεταφορά εμπορευμάτων προς τα μικρά νησιά καθώς και άλλες παραμέτρους του νόμου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου μέσα σε θετικό κλίμα και μάλιστα υιοθετήθηκαν προτάσεις για τη λύση ζητημάτων που είχαν ανακύψει. Παρευρέθηκαν εκτός από τον πρόεδρο της ΕΛΦΕΕ Σπύρο Σπυρόπουλο που απηύθυνε το σχετικό αίτημα στον υπουργό, και τα μέλη της διοίκησης Σάκης Τορούμογλου, Τσαμπίκα Αναστασά, Νεκτάριος Κασέρης και Χρυσάνθη Ελευθεριάδη-Ροδίτη, καθώς επίσης και τα μέλη της Ένωσης Αλέξανδρος Χούλης, Σάββας Χριστοδούλου και Δημήτρης Παπαστεργής.

Οι παριστάμενοι αναφέρθηκαν στα μικροπροβλήματα που εντοπίζονται σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς τους πάνω στην εφαρμογή του μέτρου του μεταφορικού ισοδυνάμου, έθεσαν τους προβληματισμούς τους στον υπουργό, και μάλιστα σε ένα βαθμό δόθηκαν επ’ αυτών λύσεις.

Συγκεκριμένα υπήρξαν διευκρινίσεις γύρω από τον υπολογισμό του μεταφορικού ισοδυνάμου επί του τιμολογίου για τη μεταφορά των εμπορευμάτων στα μικρά νησιά, καθώς δε γινόταν σαφής διαχωρισμός και έτσι δεν μπορούσε να υπάρξει η επιδότηση που προβλέπει ο νόμος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος και της μεγάλης σημασίας που έχει το μεταφορικό ισοδύναμο για τους νησιώτες οι δύο πλευρές συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί άμεσα ενημερωτική ημερίδα στη Ρόδο για το μεταφορικό ισοδύναμο, ώστε να πάρουν μέρος και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς και σύλλογοι, καθώς και κοινό προκειμένου να καταθέσουν ερωτήσεις και προβληματισμούς, γύρω από το μέτρο.

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών

Σε Κάλυμνο, Ρόδο και Κω ο Βουλευτής Βασίλης Α. Υψηλάντης

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»