Θα συνταχθεί νέο κατηγορητήριο για  τον θανάσιμο τραυματισμό 37χρονης στη Ρόδο

Η υπόθεση θανάσιμου τραυματισμού 37χρονης Ρωσίδας την ώρα που κολυμπούσε στην παραλία Τραουνού στ’ Αφάντου, πριν από τέσσερα χρόνια, από ταχύπλοο σκάφος που φέρεται να χειριζόταν 46χρονος Ελβετός, επρόκειτο να εκδικαστεί χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου.

Ωστόσο κατά την προδικασία ο συνήγορος υπεράσπισης του αλλοδαπού που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, κ. Στέλιος Κιουρτζής κατέθεσε ένσταση απόλυτης ακυρότητας (μη τήρηση των διατάξεων που αναφέρονται στην εμφάνιση, εκπροσώπηση, υπεράσπιση του κατηγορουμένου και στην άσκηση των δικαιωμάτων που του παρέχονται στις περιπτώσεις και με τις διατυπώσεις που επιβάλλει ο νόμος) καθώς και ένσταση σχετικής ακυρότητας κλητηρίου θεσπίσματος κατηγορητηρίου λόγω μη αναγραφής (μνείας) του άρθρου του ποινικού νόμου, οι οποίες και έγιναν δεκτές.

Έτσι η υπόθεση θα επιστραφεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου για να κινηθεί εκ νέου η διαδικασία σύνταξης του κατηγορητηρίου για τον Ελβετό και στη συνέχεια θα προσδιοριστεί για να εκδικαστεί.

Σύμφωνα πάντως με το κατηγορητήριο που εισήχθη χθες η υπόθεση, το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε την 1η Αυγούστου 2015 στις 10 μ.μ. οπότε και το ταχύπλοο σκάφος, χτύπησε με την προπέλα του την 37χρονη κολυμβήτρια με αποτέλεσμα να την διαμελίσει σε ολόκληρη την αριστερή πλευρά και να διαλύσει σχεδόν το κεφάλι της.

Βάσει ρεπορτάζ που είχε γίνει από τη «Ροδιακή» υπήρξαν μαρτυρίες ότι ταχύπλο σκάφος με χειριστή τον 42χρονο τότε Ελβετό, κινούνταν με το ιδιωτικό του σκάφος στην περιοχή. Μαζί του στο σκάφος επέβαιναν άλλοι 6 φίλοι του (που έκαναν εκ περιτροπής θαλάσσιο σκι) που μάλιστα φέρονται να είχαν  αντιληφθεί το χτύπημα που προκλήθηκε.

Ο χειριστής του σκάφος φέρεται να σταμάτησε όταν άκουσε το ισχυρό χτύπημα, ενώ ο ένας από τους σκιέρ υποστήριξε ότι αφού έκαναν έρευνα στην περιοχή και δεν βρήκαν τίποτε, αναχώρησαν.

«Ακούσαμε ένα ισχυρό χτύπημα στον κινητήρα ή στο ίδιο το σκάφος. Το γεγονός ανησύχησε τον χειριστή που έκοψε αμέσως ταχύτητα και σταμάτησε το σκάφος. Κάναμε έρευνα κι εμείς επιτόπου πέφτοντας στη θάλασσα αλλά δεν είδαμε τίποτα. Νομίζαμε ότι ήταν κάποιο μεγάλο ψάρι» - φέρεται να είπε – σύμφωνα με πληροφορίες- στους λιμενικούς ο ένας από τους 6 τουρίστες που έκαναν θαλάσσιο σπορ με το μοιραίο ταχύπλοο.

Ο χειριστής του σκάφους, έχει άδεια για θαλάσσια σπορ στην περιοχή της Ιαλυσού αλλά στην περιοχή Τραουνού δραστηριοποιούνταν ιδιωτικά, με τους φίλους του που είχαν έρθει από την Ελβετία για να τον δουν.

Οι μαρτυρίες που έχουν συγκεντρώσει οι αξιωματικοί του Λιμεναρχείου της Ρόδου, σύμφωνα πάντα με το Ρεπορτάζ της “Ροδιακής”, αναφέρουν ότι το σκάφος κινούνταν σε απόσταση 100 έως 150 μέτρων από την παραλία, γεγονός που αν ισχύει απαγορεύεται αυστηρά αφού παραβιάζονται οι κανόνες ασφαλείας. 

Όμως οι καταθέσεις που έδωσαν ήδη στο Λιμεναρχείο της Ρόδου τα 6 άτομα που επέβαιναν στο σκάφος καθώς και ο 42χρονος χειριστής, επιμένουν ότι το σκάφος βρίσκονταν σε απόσταση 500 τουλάχιστον μέτρων από την ακτή.

Η 37χρονη Ρωσίδα, είχε έρθει για διακοπές στο νησί μας μερικές μέρες πριν το τραγικό περιστατικό. Έμενε στην περιοχή Αφάντου και συνήθιζε να κολυμπά μέχρι αργά στη συγκεκριμένη παραλία, όπως κατέθεσε Ροδίτης φίλος της ο οποίος και την αναζήτησε.

Τελικά ήταν το τελευταίο της κολύμπι. Όταν άργησε να δώσει σημεία ζωής ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο. Στην περιοχή υπάρχει στρατιωτικό φυλάκιο και οι αρμόδιοι ενημέρωσαν ταυτόχρονα το Λιμεναρχείο ότι στην παραλία παρά το γεγονός ότι είχε δύσει ο ήλιος, υπήρχαν προσωπικά αντικείμενα της λουόμενης. Ακολούθησαν ολονύκτιες έρευνες και δυστυχώς τα ξημερώματα η 37χρονη εντοπίστηκε διαμελισμένη.