Παρουσίαση της «Μπλε Σεβρολέτ» της Θάλειας Γεωργά

Παρουσίαση της «Μπλε Σεβρολέτ» της Θάλειας Γεωργά

Παρουσίαση της «Μπλε Σεβρολέτ» της Θάλειας Γεωργά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 629 ΦΟΡΕΣ

Στην κατάμεστη από αγαπημένους φίλους Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου Ρόδου, παρουσιάστηκε το τρίτο σε σειρά, βιβλίο της Θάλειας Γεωργά “Μπλε Σεβρολέτ”, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία του νησιού μας, την επόμενη εβδομάδα από τις Εκδόσεις ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ.

Η βιβλιοπαρουσίαση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Ιουνίου και ώρα 19.30, ταξιδεύοντας τους παρευρισκομένους σε ένα παραμύθι μιας ζωής, στα γαλάζια νερά του Αιγαίου. Μιας ζωής σαν σύννεφο, που ταξίδεψε στη δίνη του χρόνου, με το σχήμα μιας μπλε σεβρολέτ!

Η εκδήλωση άνοιξε με τις μελωδίες του Κυριάκου Κωνσταντάκη στο ακορντεόν και τη φωνή της Βαλεντίνα Μαγκένα στο τραγούδι, που έδωσαν το έναυσμα στην συντονίστρια της βραδιάς Αναστασία Κορινθίου, συγγραφέα και δημοσιογράφο, να παρουσιάσει το συγγραφικό έργο της Θάλειας Γεωργά, η οποία έδωσε ζωή στην “Μπλε Σεβρολέτ” την ίδια ημέρα που η ίδια ήρθε στη ζωή. Η συντονίστρια αναφέρθηκε επίσης στη γνωριμία και την ανάπτυξη της φιλίας τους με τη συγγραφέα, καθώς και στον νέο εκδοτικό οίκο ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ που φιλοξενεί την “Μπλε Σεβρολέτ”.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο αγαπημένος όλων καλλιτεχνικός αφηγητής Αλέξης Κωστάλας, που με τον μοναδικό του τρόπο, αφηγήθηκε αποσπάσματα των κειμένων του βιβλίου.


Αμέσως μετά ο δημοσιογράφος Γιώργος Ζαχαριάδης, ανέφερε αποσπάσματα του βιβλίου που αφορούσαν τα ιστορικά γεγονότα της Σύμης στη δύσκολη περίοδο του πολέμου και με περίσσια συγκίνηση παρουσίασε τον τελευταίο επιζώντα Δωδεκανήσιο Ιερολοχίτη ΓΙΩΡΓΟ ΛΥΝΑΡΗ από τη Χάλκη, ο οποίος ήταν παρών κατά την ημέρα της παράδοσης της Σύμης από τους Γερμανούς στους Συμμάχους και στον Ιερό Λόχο.

Η φιλόλογος Νάνσυ Τρυποσκούφη, με προσωπική κατάθεση ψυχής, μίλησε για την “Μπλε Σεβρολέτ”, την ακλόνητη και ανιδιοτελή προσφορά της συγγραφέως στον τόπο της, μα και για τον πρωταγωνιστή του βιβλίου Γιώργο Γεωργά, έναν άνθρωπο αγωνιστή, αυτοδημιούργητο, ανθρωπιστή και κοσμοπολίτη, με τους οποίους την συνδέουν άρρηκτοι δεσμοί, μιας και είναι οι πνευματικοί της γονείς. Ένα πολύπλευρο βιβλίο, πέρα για πέρα αληθινό, όπως η ίδια ανέφερε, αφού η γεύση που αφήνει στον αναγνώστη από την πρώτη του σελίδα μέχρι και την τελευταία, είναι αυτή η γλυκόπικρη γεύση της ίδιας της ζωής.


Μια ευχάριστη και συνάμα απρόσμενη έκπληξη για τη συγγραφέα, ήταν ο χαιρετισμός του εγγονού της Μανώλη, ο οποίος με τον μεστό μα συνάμα συγκινησιακό του λόγο, μίλησε για τον παππού του Γιώργο και την γιαγιά του Θάλεια. Δύο ανθρώπους που τον έχουν στηρίξει σε κάθε βήμα της ζωής του και ταυτόχρονα αναλογίστηκε, σκεφτόμενος τον εαυτό του ως πρωτοετή φοιτητή στην Κύπρο δύο χρόνια πριν, πόσο δύσκολο είναι για έναν άνθρωπο, να μεταναστεύσει, να επιβιώσει και να εξελιχθεί σε έναν τόπο ξένο, χωρίς εφόδια και προοπτικές.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της παρουσίασης, τον λόγο πήρε η συγγραφέας Θάλεια Γεωργά, η οποία και χάρισε την “Μπλε Σεβρολέτ” στον πολυαγαπημένο σύντροφο της ζωής της. Όπως η ίδια ανέφερε: «Ξεκινήσαμε αυτό το ταξίδι μαζί, μεγαλώσαμε μαζί και με αισιοδοξία και αγάπη συνεχίζουμε να αρμενίζουμε στα διάφαα νερά του Αιγαίου. Πότε με ούριο άνεμο, πότε με θαλασσοταραχή... Το βιβλίο αυτό, δεν αποτελεί πηγή εξιστόρησης γεγονότων. Περιέχει μνήμες... θύμησες... βιώματα φορτωμένα με νοσταλγία και συναισθήματα. Αποτελεί την τρυφερή εξιστόρηση της ζωής του παππού Γιώργου, στα εγγόνια του Θαλείτσα και Μανώλη».


Η συγγραφέας ευχαρίστησε το πάνελ, τον εκδότη της κ. Θοδωρή Ευθυμιάδη και όλους όσοι βοήθησαν για την ολοκλήρωση του πονήματος.
«Δεν είναι εύκολο να γυρνάς στο παρελθόν και να ξανανοίγεις τις πληγές του.

Η μόνη δικαιολογία γι’ αυτό είναι να ξέρουμε ότι η συγκεκριμένη εμπειρία, θα βοηθήσει να νιώσουμε καλύτερα το παρόν»!
Η παρουσίαση της “Μπλε Σεβρολέτ” πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας και Λύκου “ΘΑΛΕΙΑ”, μιας και μέρος των εσόδων των πωλήσεων θα δοθούν σε δύο μικρά παιδιά που πάσχουν από αυτοάνοσο νόσημα.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν τα ξενοδοχεία Best Western Plaza Hotel, Sentido Apollo Blue και Apollo Beach Hotel.

Διαβάστε ακόμη

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η Ημερίδα Ενημέρωσης & το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας

Ομιλία του συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη

Ημερίδα αφιερωμένη στον Νικ. Κόνσολα

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Πρόσκληση στα εγκαίνια του Μπαζάρ Μεταχειρισμένου Βιβλίου στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Ρόδου

Τα ήθη και τα έθιμά τους γιόρτασαν οι Έλληνες Μουσουλμάνοι της Ρόδου