Μύθοι και θρύλοι της Ρόδου από τα παιδιά του 22ου Νηπιαγωγείου

Την καλοκαιρινή τους παράσταση  «ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΘΡΥΛΟΙ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ» σε διασκευή από το βιβλίο «ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΣΑΜΠΙΚΑ» της Μαρίνας Πετρή, παρουσίασαν τα παιδιά του 22ου Νηπιαγωγείου Ρόδου την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 στο θέατρο της Μεσαιωνικής Τάφρου: «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ».

Η ιστορία της Ρόδου από τα πολύ αρχαία χρόνια, με ήρωες τα μικρά παιδιά, ταξίδεψαν τους θεατές σε ένα σκηνικό πλεγμένο με αρχαίους Ρόδιους, Μάγιστρους, Ιππότες, Αρχόντισσες αλλά και απλούς παραδοσιακούς, κατοίκους που έζησαν σε αυτό το νησί και τιμούν την πλέον φημισμένη και ξακουστή Παναγία Τσαμπίκα!

Μουσικές αρχαίων, μεσαιωνικών χρόνων ενώθηκαν με τη λαϊκή παραδοσιακή μουσική της Ρόδου καθώς και άλλων περιοχών της Ελλάδας και ξεσήκωσαν τους παρευρισκόμενους.
Τα παραμυθένια σκηνικά μαζί με τους μουσικούς δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για να ζωντανέψουν την ιστορία του νησιού.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:
Όλα τα παιδιά του σχολείου
Στα Σκηνικά: Βιγλιάρη-Φώσκολου  Ειρήνη
Στις Χορογραφίες-κοστούμια:  Κατσουράκης Νικήτας
Στο Βιολί: Χαρινός Νίκος
Στο Τραγούδι: Δημητραδιού Ειρήνη
Στην Ποντιακή  λύρα: Τοπκαράς Χρήστος
Στο Νταούλι: Τριανταφυλλίδης Λεωνίδας
Στο Λαούτο: Αντώνης Μακρής
Στο Σαντούρι: Ντάλαρης Πέτρος
Συνόδευαν η ορχήστρα: «τα Μανουσάκια»
Σκηνοθεσία-Επιμέλεια: Μαντικού Σέβα, Κωνσταντοπούλου Νατάσα,  Τριάντου Ρένα, Μπαρτσώτα Πένυ, Μουντουφάρη Δήμητρα, Φλώρου Νάνα 
Εκτύπωση αφισών –προσκλήσεων-προγραμμάτων: Μίνα Παπαστεργίου

Το 22ο Νηπιαγωγείο Ρόδου ευχαριστεί:
Την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου και την κα Μ. Πετρή για τη δωρεά του βιβλίου στο οποίο βασίστηκε η παράσταση
Το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού  και την 4η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρόδου για την παραχώρηση του θεάτρου της Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη»  
Τον Σύλλογο Ρουμελιωτών Ρόδου «Η Ρούμελη».