Συνεχίζεται η προσπάθεια για κινέζικους γάμους στη Ρόδο

Έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και διαρκείς επαφές της Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Μαριέτας Παπαβασιλείου με κορυφαίους φορείς της αγοράς γάμων στην Κίνα, πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία στη Ρόδο οι πρώτες γαμήλιες τελετές τεσσάρων ζευγαριών, θέτοντας τις προϋποθέσεις για την “άνθιση” αυτού του ειδικού τουριστικού προϊόντος. 

Για τις γαμήλιες εκδηλώσεις, που θα προβληθούν στην Κίνα με σκοπό να προσελκύσουν ζευγάρια τα οποία επιθυμούν να τελέσουν  τους γάμους σε ένα ιδιαίτερο προορισμό, αξιοποιήθηκαν το πολιτιστικό πλεονέκτημα του νησιού και οι μοναδικές φυσικές ομορφιές.  Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν δύο ξεχωριστές γαμήλιες τελετές, ένας θεματικός μεσαιωνικός γάμος στην Παλιά Πόλη με τα ζευγάρια να φορούν ενδυμασίες εποχής και να συνοδεύονται από έφιππους ιππότες. Η δεύτερη γαμήλια τελετή, σε μοντέρνο, ρομαντικό ύφος έλαβε χώρα στο μνημείο των Πηγών Καλλιθέας με τα ζευγάρια να φωτογραφίζονται με φόντο το απέραντο γαλάζιο. 


Σημειώνεται ότι η προοπτική να αποτελέσει η Ρόδος ένα προορισμό για την τέλεση γάμων ζευγαριών από την Κίνα, «ξεκλείδωσε» μετά από τη συμμετοχή και παρουσίαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο Συνέδριο της Ένωσης Επιχειρηματιών Γάμου της περιφέρειας Yunnan τον Σεπτέμβριο 2017 στην πόλη  Kunming. Το 2018 πραγματοποιήθηκε το πρώτο αναγνωριστικό ταξίδι κινεζικής αντιπροσωπείας στη Ρόδο όπου «κλείδωσε» η ομαδική γαμήλια εκδήλωση που έλαβε χώρα αυτές τις ημέρες. 


Επικεφαλής της κινεζικής αποστολής ήταν ο Πρόεδρος του συνδέσμου των επιχειρήσεων γάμου της περιφέρειας του Δέλτα του ποταμού Yangtze και επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων διοργάνωσης γάμων της Σαγκάης Cao Zhonghua και η κα Jiang Yabi, πρόεδρος της Ένωσης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της διοργάνωσης γάμων στην επαρχία Yunnan, καθώς επίσης η  σύμβουλος τουριστικής ανάπτυξης κα Μαρία Ζήσουλη.


Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου, που ανέλαβε το ρόλο της τελετάρχη στις γαμήλιες τελετές, δήλωσε: «Η γαμήλια βιομηχανία στην Κίνα γνωρίζει μεγάλη άνθιση. Όλο και περισσότερα ζευγάρια ταξιδεύουν στο εξωτερικό αναζητώντας ένα ξεχωριστό περιβάλλον για τη σημαντικότερη ημέρα της ζωής τους. Νησιά μας όπως η Σαντορίνη, έχουν εδραιωθεί στη συγκεκριμένη αγορά. Η Ρόδος, με τις πανέμορφες φυσικές της ομορφιές, τα μοναδικά της τοπία, τα ξακουστά της μνημεία, τον πλούσιο της πολιτισμό είναι ένας προορισμός που μπορεί να προσφέρει στα ζευγάρια αυτά ό,τι έχουν ονειρευτεί και ακόμα περισσότερα. 
Με συνεργασίες-κλειδιά, μπορούμε να επιτευχθεί ο στόχος. Ήδη τα πρώτα events στέφθηκαν με τεράστια επιτυχία και θα έχουν τεράστια προβολή στην Κίνα. Το νησί της Ρόδου βρίσκεται μπροστά σε μία μεγάλη ευκαιρία να καρπωθεί μερίδιο από το γαμήλιο τουρισμό της κινεζικής αγοράς. Προσωπικά κλείνω την πενταετή μου θητεία στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τη συγκεκριμένη δράση, έχοντας πάντα ως κύριο μέλημα τη διεύρυνση της προϊοντικής γκάμας των νησιών μας, την προσέγγιση και το άνοιγμα νέων αγορών.  Φθάσαμε σε ένα κομβικό σημείο. Οι από εδώ και πέρα χειρισμοί θα κρίνουν το αποτέλεσμα». 


Σημειώνεται ότι η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (we chat) από το μεσαιωνικό γάμο στην Παλιά Πόλη συγκέντρωσε περίπου ένα εκατομμύριο θετικά σχόλια σε λίγες μόλις ώρες! 
Σημειώνεται επίσης ότι η Ένωση των επιχειρήσεων γάμου της επαρχίας Yunnan υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το τηλεοπτικό δίκτυο Kunming Broadcasting and Television Company. Πλάνα και ρεπορτάζ από τη Ρόδο θα προβάλλονται από την κινεζική τηλεόραση.


«Είμαστε ευτυχείς που βρεθήκαμε στη Ρόδο γι’ αυτό το γάμο. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της όλης διοργάνωσης», δήλωσε ο κ. Cao Zhonghua.
Από την πλευρά της η κα Jiang Yabi δήλωσε: «Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Ρόδος φιλοξένησαν για πρώτη φορά την εκδήλωση αυτή για τέσσερα ζευγάρια νεόνυμφων, επιτρέποντάς τους να βιώσουν μία ξεχωριστή εμπειρία. Στο μέλλον, πιστεύω ότι πολλά ζευγάρια θα θελήσουν να ζήσουν αυτή την εμπειρία στη Ρόδο».