Έχει παραγίνει το κακό με τα μηχανοκίνητα στη θαλάσσια περιοχή του Ζέφυρου

Να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα, σε ό,τι αφορά την ανεξέλεγκτη κίνηση μηχανοκίνητων στη θαλάσσια περιοχή του Ζέφυρου,  έτσι ώστε να αποφευχθεί  ένα ενδεχόμενο ατύχημα, ζητά συμπολίτης μας με επιστολή του στη “ΡΟΔΙΑΚΗ”.

 Ο ίδιος, χαρακτηρίζει, ως  τακτικός λουόμενος που είναι, ως επικίνδυνη και ανεξέλεγκτη την κατάσταση και ζητά από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου και τους αρμόδιους αξιωματικούς να εφαρμόσουν τη σχετική νομοθεσία και τα όσα προβλέπονται.

Στην επιστολή του αναφέρει συγκεκριμένα:

«Αγαπητή “Ροδιακή”, είμαι λουόμενος της παραλίας του Ζέφυρου, Χειμώνα και Καλοκαίρι τα τελευταία 15 τουλάχιστον χρόνια. Αυτό όμως που παρατηρώ τα τελευταία δύο χρόνια και θέλω να σας το αναφέρω, μήπως και μπορούμε να βοηθήσουμε, είναι ότι ολοένα και περισσότερα μηχανοκίνητα ιστιοφόρα και άλλα σκάφη, αγκυροβολούν στον όρμο του Ζέφυρου.

Επειδή όπως έχω διαπιστώσει κανένας έλεγχος δεν γίνεται από καμία αρμόδια αρχή, νομίζω ότι αργά ή γρήγορα θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα.

Έχω διαπιστώσει επίσης ότι ενοικιαστές πλωτών μέσων, έχουν φθάσει στο σημείο να αγκυροβολούν 80 και 100 μέτρα από την ακτή(!) χωρίς να τηρούν κανένα κανόνα από αυτούς που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των λουομένων.

Φτάνει να σας ως ότι λόγω της ρηχότητας των υδάτων τόσο εγώ όσο και όλοι σχεδόν οι λουόμενοι, ανοιγόμαστε στα 100 με 150 μέτρα, με αποτέλεσμα τα είμαστε σχεδόν δίπλα στα αγκυροβολημένα σκάφη.

Πρόσφατα, διαπληκτίστηκα με έναν από τους ιδιοκτήτες, διότι εκτός των άλλων, έριξε και στη θάλασσα ένα εξωλέμβιο, μεταφέροντας επιβάτες προς την παραλία! Άκρως παράνομο και απαράδεκτο  το γεγονός, αλλά δυστυχώς κανείς δεν έκανε αυτό που έπρεπε από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Πριν να είναι πολύ αργά, δημοσιοποιώ τη συγκεκριμένη καταγγελία μου κι εύχομαι επιτέλους να ενδιαφερθούν αυτοί που είναι θεματοφύλακες του νόμου.

Με εκτίμηση στο έργο σας, σας ευχαριστώ για την υπομονή σας, σας εύχομαι καλή δύναμη.»