Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η γιορτή της “Φλόγας”

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο "Καλλιπάτειρα", η καθιερωμένη καλοκαιρινή εκδήλωση του τμήματος τζούντο του αθλητικού συλλόγου "Φλόγα Ρόδου" που περιλάμβανε και την απονομή των έγχρωμων ζωνών στους μαθητές. 

Το πρόγραμμα πλαισιώθηκε και από εντυπωσιακές ασκήσεις δύναμης και ευλυγισίας, επίδειξη τεχνικών τζούντο, μέχρι και τεχνικές άμυνας… με ξίφος και μαχαίρι! Ιδιαίτερες στιγμές προσέφεραν με το πάθος τους οι μικροί τζουντόκα της “Φλόγας” που απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα από τους γονείς τους, αλλά και τους φίλους του αθλήματος, που βρέθηκαν στις κερκίδες του ΔΑΚ “Καλλιπάτειρα”. Η προετοιμασία έγινε με μέριμνα,  εποπτεία και πολύ μεράκι από τους καταξιωμένους προπονητές κ. Χατζηνικολάου Μιχαήλ (Μαύρη ζώνη, 5 νταν) και  κα Μαυρομάτη Κατερίνα (Μαύρη ζώνη, 3 νταν). 

Η σεζόν 2018-2019 ήταν εξαιρετική για το τζούντο της Φλόγας. Το αγωνιστικό τμήμα κατέκτησε συνολικά 8 μετάλλια, 4 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και 4 σε διεθνή τουρνουά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Σε διεθνές επίπεδο, η αθλήτρια του συλλόγου Γκελερή Μαρίνα ως Πρωταθλήτρια Ελλάδος, συμμετείχε με την Εθνική ομάδα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα. 

Στην αρχή της εκδήλωσης ανακοινώθηκε η συνεργασία της “Φλόγας” με την κα  Τριανταφύλλου Ελένη (Μαύρη ζώνη, 1 νταν), που θα αναλάβει τις προπονήσεις στις κατηγορίες Τζούνιορ, δηλαδή παιδιών μέχρι 10 ετών, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 5-6 και 6-7 το απόγευμα από τη νέα αγωνιστική σεζόν, τον Σεπτέμβριο. Η κα Τριανταφύλλου είναι μια τζουντόκα που ξεκίνησε το τζούντο στη “Φλόγα” το 2002 και διέγραψε μια καταπληκτική πορεία.  Πρωταθλήτρια Ελλάδος το 2004 & 2005, αργυρή πανελληνιονίκης τα έτη 2003, 2006, 2007 και χάλκινη πανελληνιονίκης το 2008. Είναι τελειόφοιτη του Τμήματος Φυσικής, του Πανεπιστημίου Πατρών.

Μετά το τέλος της επίδειξης, στους μαθητές της σχολής απονεμήθηκαν οι έγχρωμες ζώνες, που κατέκτησαν στις εξετάσεις του περασμένου Απριλίου. 

Αναλυτικά:
Μισή κίτρινη ζώνη:  Γκορμπάκης Παναγιώτης, Οικονόμου Δημοσθένης, Σάρλης Άγγελος.
Κίτρινη ζώνη (5ο KYU):  Βερβελές Νικόλαος, Βερβελές Φίλιππος, Γκορμπάκης Γεώργιος, Γκουντουμάνης Ανδρέας, Γκουντουμάνης Μιχαήλ-Τσαμπίκος, Ζντράβα Άγγελος, Κατσακούλας Γεώργιος, Λεγκίσι Άντυ, Λιμνιώτης Στυλιανός, Λιούρας Βασίλειος, Λούκας Άγγελος, Μπαλλίου Άλεξ, Σάρλης Γεώργιος, Τάκκος Σπύρος, Χατζημακρή Κατερίνα.
Πορτοκαλί ζώνη (4ο KYU): Ζαμπελάκη Αναστασία, Ιορδανίδης Γεώργιος-Τσαμπίκος, Κρητικός Μιχαήλ, Λούλους Μιχαήλ, Λούλους Σάββας, Μπίτζιος Φώτης, Οικονόμου Εμμανουήλ, Συρόπουλος Στυλιανός.

Πράσινη ζώνη (3ο KYU):  Αυγουστάκης Γεώργιος, Γκελερής Γεώργιος, Καρακατσάνη Σταυρούλα, Κούρτης Σταμάτης, Μαυρουδάκη Μαριάννα, Μπίτζιος Ηλίας, Ντάσιος Γεώργιος, Ντάσιου Φένια, Παυλάτου Βασιλική, Ταμπακιανού Νίκη.
Μισή μπλε ζώνη:  Χατζημακρή Αρετή.
Μπλε ζώνη (2ο KYU):  Μπίτζιος Ευάγγελος, Σπυρίδη Σαββίνα.
Μισή καφέ ζώνη:  Αρφάνης Βασίλειος, Αυγουστάκη Αθανασία, Ταμπακιανός Στέφανος.
Καφέ ζώνη (1ο KYU):  Καρακατσάνης Κυριάκος, Σπυρίδης Μάριος, Σπυρίδης Παναγιώτης.

Η “Φλόγα Ρόδου” απένειμε τιμητικές διακρίσεις σε 14 αθλητές, που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ή σε διεθνή τουρνουά και σε 5 ακόμα αθλητές, για την εξέλιξη, την προσπάθειά τους και τη συνεπή αθλητική τους παρουσία:
Δουμάνη Μαρίνα: Αργυρή  Πανελληνιονίκης 2019 κατ. Νέων Γυναικών -78 κιλά.  
Κρητικός Μιχαήλ: Χάλκινος Πανελληνιονίκης 2019 κατ. Νέων Ανδρών -100 κιλά.
Γκελερή Μαρίνα: Χάλκινη Πανελληνιονίκης 2019 κατ. Κορασίδες Α΄ -40 κιλά.
Χάλκινο μετάλλιο στο Διεθνές τουρνουά «Φίλιππος» τον Απρίλιο του 2019.
Χάλκινο μετάλλιο στο τουρνουά «Μιθριδάτης» τον Δεκέμβριο του 2018.
Ντάσιος Γεώργιος: Χάλκινος Πανελληνιονίκης 2019 κατ. Παίδες Α΄ -73 κιλά.
Πιπή Θεοδώρα: 4η Πανελληνιονίκης 2019 κατ. Νέων Γυναικών -52 κιλά.
Μαλαπέτσα  Άρτεμις: 4η Πανελληνιονίκης 2019 κατ. Κορασίδες Β΄-57 κιλά.
Καρακατσάνης Κυριάκος: 5ος  Πανελληνιονίκης 2019 κατ. Παίδες Α΄ -73 κιλά.
Ζανεττούλλης Μανώλης: 6ος Πανελληνιονίκης 2019 κατ. Εφήβων -73 κιλά.
Χάλκινο μετάλλιο στο τουρνουά «Μιθριδάτης» τον Δεκέμβριο 2018. 
Καμπούρης Φίλιππος: 5ος  Πανελληνιονίκης 2019 κατ. Εφήβων -90 κιλά.
 Κούρτης Σταμάτης: Συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2019 κατ. Εφήβων -81 κιλά.
 Αργυρό μετάλλιο στο τουρνουά «Μιθριδάτης» τον Δεκέμβριο 2018.
 Δημητρά Ηλιάννα: 5η Πανελληνιονίκης 2019 κατ. Νεανίδων στα  +70 Kg.
 Τσαβαρή Στέλλα: Συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2019 κατ. Νεανίδων -52 κιλά.
5η στο τουρνουά «Μιθριδάτης» τον Δεκέμβριο του 2018.
Χατζημακρής Δημήτριος: Συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2019 κατ. Εφήβων +100 κιλά.
Αρφάνης Βασίλειος: Συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2019 κατ. Εφήβων    -73 κιλά.
 Ταμπακιανού Νίκη
 Σάρλης Άγγελος
 Ζαμπελλάκη Αναστασία 
 Συρόπουλος Στυλιανός
 Οικονόμου Εμμανουήλ

Το Δ.Σ της “Φλόγας Ρόδου”, συγχαίρει όλους τους αθλητές του τμήματος τζούντο για την άψογη εκτέλεση του προγράμματός τους, αλλά και για τη γενικότερη παρουσία τους και τις αγωνιστικές τους επιδόσεις, σε μια πολύ επιτυχημένη χρονιά για τη “Φλόγα” και ευχαριστεί θερμά τους γονείς, για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή τους στο έργο του συλλόγου.