Ελ. Φτακλάκη: «Οι νησιώτες χόρτασαν από τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα»

Δήλωση της Ελευθερίας Φτακλάκη, υποψήφιας βουλευτή Δωδεκανήσου με το Κίνημα Αλλαγής για τις προεκλογικές εξαγγελίες του Αλ. Τσίπρα στη Ρόδο:

Ο κ. Τσίπρας μετά από 4 χρόνια διαρκούς «πολεμικής» συμπεριφοράς προς τους νησιώτες, νομίζει ότι με προεκλογικά πυροτεχνήματα θα ξεχάσουμε την πιο εχθρική κυβέρνηση απέναντι μας.

Χορτάσαμε από εξαγγελίες από την εποχή του «Ιδού η Ρόδος ... σχετικά με την μη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, (15.01.2015) έως την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε νησιά κάτω των 1000 κατοίκων μία εβδομάδα πριν τις εκλογές»...

Επειδή δεν ζούμε στη χώρα των λωτοφάγων:

-Αλήθεια, ποιος πρότεινε και κατήργησε τελικά τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά (εν ονόματι μάλιστα της κοινωνικής δικαιοσύνης );

-Ποιος δεν χάνει ευκαιρία να στιγματίσει τους νησιώτες ως φοροφυγάδες, προνομιούχους, και αχάριστους;

- Ποιός υπερφορολόγησε την επιχειρηματικότητα και ‘στραγγάλισε’ την μικρο- μεσαία τάξη;

-Ποιος άφησε τις τοπικές νησιωτικές κοινωνίες να σηκώσουν μόνες τους το βάρος της μεταναστευτικής κρίσης, και δημιούργησε εγκαταστάσεις με συνθήκες ακατάλληλες για ανθρώπους στα νησιά, παγιδεύοντας σε αυτά μεγάλους αριθμούς παράτυπων μεταναστών και προκαλώντας συνθήκες κοινωνικής σύγκρουσης, ανασφάλειας και έκρηξης; Και διασύνδεσε την ανθρώπινη ζωή με το ΦΠΑ όπως συνέβη με τα πέντε νησιά (Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο)

Ας μη γελιέται ο κ. Τσίπρας. Οι νησιώτες δεν ξεγελιούνται πλέον από προεκλογικές υποσχέσεις, οι οποίες μάλιστα γίνονται χωρίς καμία εγγύηση εφαρμογής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία να κάνει πράξη αυτά που έλεγε . Αν’αυτού έγινε παγκοσμίως γνωστός για την πολιτική «kolotoumba»!

Οι εκλογές δεν είναι διαγωνισμός... κυβίσθησης αλλά διαδικασία πολιτικής επιλογής. Και στην πολιτική πράξη ο ΣΥΡΙΖΑ κρίθηκε αποτυχών...

Στις 7 Ιουλίου ο ελληνικός λαός αλλάζει σελίδα. Ψηφίζει Κίνημα Αλλαγής ως την μόνη πολιτική δύναμη που στηρίζει εμπράκτως τους νησιώτες και τη νησιωτικότητα.