Το πρώτο ξενοδοχείο της Ρόδου και η διαδρομή του έως σήμερα

Το πρώτο ξενοδοχείο της Ρόδου και η διαδρομή του έως σήμερα

Το πρώτο ξενοδοχείο της Ρόδου και η διαδρομή του έως σήμερα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5390 ΦΟΡΕΣ

Το 1925, όταν ακόμη η Ρόδος ήταν ιταλική αποικία, υπό την επίβλεψη του τότε Ιταλού διοικητή Mario Lago εγκαινιάζεται το πρώτο ξενοδοχείο της Ρόδου με την αρχική ονομασία Grand Hotel Miramare.

Χτισμένο στο κέντρο του κόλπου της Ιξιάς και στραμμένο προς το ηλιοβασίλεμα του νησιού, το νεοκλασικό αυτό κτήριο έμελλε να συνδέσει την ύπαρξή του με τα σπουδαιότερα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στον τόπο τις επόμενες δεκαετίες.

Το Miramare ήταν το ξενοδοχείο των Πασάδων, των μεγαλεμπόρων, των βιομηχάνων και των Ελλήνων της Αιγύπτου. Σ’ αυτό φιλοξενήθηκαν διάφορες ελληνικές και ξένες προσωπικότητες όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Στρατηγός Νικόλαος Πλαστήρας.

Κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Ιταλοί το χρησιμοποίησαν ως Διοίκηση των Αλπινιστών ενώ στη συνέχεια οι Άγγλοι ως Νοσοκομείο. Το 1958 ενοικιάσθηκε από τον γαμπρό του Αριστοτέλη Ωνάση, από τον οποίο και ξεκίνησε η επέκτασή του.


Κατά το διάστημα αυτό πολλές εμβληματικές προσωπικότητες της εποχής πέρασαν τις πύλες του. Ο Αριστοτέλης Ωνάσης, η Μαρία Κάλλας, ο Ουίνστον Τσώρτσιλ, η Τίνα Λιβανού, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Ιμπν Σαούντ, ο βασιλιάς Παύλος και η Φρειδερίκη, ο Φαρούκ και η Φαρίντα βασιλείς της Αιγύπτου, ο πρόεδρος Αϊζενχάουερ όπως και ο Άντονι Κουίν όταν πρωταγωνιστούσε στην ταινία του Φόρμαν «Τα Κανόνια του Ναβαρόνε» ήταν μερικοί από αυτούς που διέμειναν στο ξενοδοχείο.

Το Villa Di Mare με την αρχική του ονομασία Grand Hotel Miramare
Το Villa Di Mare με την αρχική του ονομασία Grand Hotel Miramare


Στη συνέχεια το ιστορικό αυτό κτήριο παρέμεινε κλειστό, έως και τα 2009, όπου υπό νέα ιδιοκτησία και διαχείριση Ρόδιων επιχειρηματιών εγκαινιάζεται η νεότερη εποχή του ως Villa Di Mare ανοίγοντας τις πόρτες του στο κοινό.

Το Villa Di Mare κατά την πρώτη του περίοδο
Το Villa Di Mare κατά την πρώτη του περίοδο


Μέσα σε αυτά τα δέκα χρόνια συνεχίζει να αποτελεί ένα αντάξιο διάδοχο της ιστορίας του φιλοξενώντας σπουδαίες προσωπικότητες ενώ έχει τιμηθεί με πανελλήνιες και διεθνείς διακρίσεις για τις παροχές του, τόσο στο μπαρ του όπου απέσπασε βραβεία πρώτης και δεύτερης θέσης σε διαγωνισμούς κοκτέιλ, όσο και στο εστιατόριό του με βραβεία πρώτης και δεύτερης θέσης για τα πιάτα του.

Φέτος το Villa Di Mare ανακαινίζεται και γιορτάζει τα δέκα χρόνια της νεότερης λειτουργίας του.

Διαβάστε ακόμη

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη

Τεράστιο ενδιαφέρον για το Rodos Week στα βρετανικά ΜΜΕ

Γ. Κάππα: Η σεζόν στη Ρόδο έχει ξεκινήσει με ικανοποιητικά στοιχεία

Συνεχείς ακυρώσεις στα νησιά από επαγγελματικά θαλαμηγά σκάφη

Γ. Χατζημάρκος: Ιστορική ημέρα η χθεσινή για τον Ευρωπαϊκό Τουρισμό