Ρόδος: Με πτώση στις αφίξεις τουριστών αναμένεται να κλείσει και ο Ιούνιος

Ρόδος: Με πτώση στις αφίξεις τουριστών αναμένεται να κλείσει και ο Ιούνιος

Ρόδος: Με πτώση στις αφίξεις τουριστών αναμένεται να κλείσει και ο Ιούνιος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1594 ΦΟΡΕΣ

Ευελπιστούν όλοι στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής

Μειωμένες αναμένεται να είναι για το νησί της Ρόδου, αλλά και για τα υπόλοιπα τουριστικά νησιά του νομού μας, οι αφίξεις των επιβατών – τουριστών και τον μήνα Ιούνιο, καθώς, οι κρατήσεις που έγιναν, υπολείπονται των αντίστοιχων κρατήσεων για το ίδιο χρονικό διάστημα το περασμένο έτος.

Οι εκτιμήσεις αυτές, βασίζονται στα δεδομένα που έχουν ήδη στα χέρια τους, στελέχη ξενοδοχειακών μονάδων και τουριστικών φορέων του νησιού μας και βέβαια αντίστοιχη είναι η ανησυχία που εκφράζεται και για τον μήνα Ιούλιο.

Το μεγάλο ζητούμενο είναι αν τελικά το ελάχιστο χρονικό διάστημα που απομένει, θα είναι ικανό να αντιστρέψει το αρνητικό αυτό κλίμα που καταγράφεται με τις λεγόμενες κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, μέσω του διαδικτύου ή μέσω των τουρ οπερέιτορς για μαζικότερες αφίξεις.
Από την αρχή της χρονιάς, είχε εκφραστεί ανάλογη ανησυχία για τις αφίξεις το συγκεριμένο δίμηνο (Ιούνιος και Ιούλιος) καθώς είχε παρατηρηθεί αντίστοιχη υστέρηση σε ό,τι αφορά τις ηλεκτρονικές κρατήσεις των ξένων επισκεπτών μας, συγκριτικά με τις αντίστοιχες κρατήσεις τα προηγούμενα χρόνια.

Το αρνητικό αυτό κλίμα είχε ως αποτέλεσμα ο μήνας Μάιος να κλείσει με απώλειες της τάξης του 6% σχετικά με τις αφίξεις των ξένων επιβατών – τουριστών προς το αεροδρόμιο της Ρόδου ενώ αντίστοιχη αναμένεται να είναι η μείωση και για τον μήνα που διανύουμε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε μια ανάκαμψη στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, αλλά καταγράφεται εκ νέου νέα στασιμότητα σε ό,τι αφορά τις διαδικτυακές κρατήσεις, από τις γνωστές τουλάχιστον πλατφόρμες, (Βooking, Αirbnb κλπ.) γεγονός που έχει δημιουργήσει συμπίεση τιμών και απανωτές προσφορές, (με εξαιρετικά μειωμένες τιμές) για δεκάδες επιχειρήσεις σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου.

Τα αίτια της μειωμένης αυτής διαδικασίας κρατήσεων, αποδίδονται:
Στο άνοιγμα και στις χαμηλές τιμές ανταγωνιστικών τουριστικών προορισμών (Αίγυπτος, Τουρκία κ.λπ. Σε μια σειρά από άλλες οικονομικές συγκυρίες που έχουν να κάνουν με μεγάλους tour-operation που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη. Όλοι ευελπιστούν η κάμψη αυτή να είναι προσωρινή και να γεμίσουν οι πληρότητες των ξενοδοχείων που σήμερα παρουσιάζουν αρνητική απόκλιση σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι, για τους κατεξοχήν μήνες αιχμής της Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη

Τεράστιο ενδιαφέρον για το Rodos Week στα βρετανικά ΜΜΕ