Συναντήσεις της Ελ. Φτακλάκη με το Εργατικό Κέντρο Ρόδου και τους εργαζόμενους της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Συνάντηση με τις διοικήσεις του Εργατικού Κέντρου Ρόδου και του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΤΑΙ. ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ είχε την Τετάρη η υποψήφια βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής κα Ελευθερία Φτακλάκη.

Η κ. Φτακλάκη ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου κ. Σάββα Χατζησάββα για τα προβλήματα που ταλανίζουν τους εργαζόμενους  του ιδιωτικού τομέα και τους απασχολούμενους στις τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού.

Η συζήτησε εστιάσθηκε σε δυο μεγάλα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους εργαζόμενους και αφορά  στην τήρηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας καθώς και για τη διάρκεια επιδότησης των ανέργων ξενοδοχοϋπαλλήλων.

 

 

«Την εποχή του Μνημονίου, παλέψαμε  ως  ΠΑΣΟΚ για να μην καταργηθεί  το επίδομα ανεργίας των εργαζομένων στον τουρισμό. Και σαφώς συμφωνούμε με την αύξηση του χρόνου επιδότησης σε έξι μήνες από τρεις που είναι σήμερα.

Ο εποχικός χαρακτήρας του τουρισμού στη Ρόδο, όπου και αποασχολούνται πάνω από 60 χιλ εργαζόμενοι στο νησί, απαιτεί την ανάγκη αύξησης της διάρκειας του επιδόματος ανεργίας καθώς οι τρεις μήνες δεν βοηθούν την επιβίωση αυτών των οικογενειών,  επεσήμανε  η κα Φτακλάκη και μάλιστα τόνισε πως πρέπει να υπάρξει αύξηση του ποσού της επιδότησης. 

Επίσης τέθηκε και το θέμα της υποστελέχωσης της επιθεώρησης εργασίας και της απουσία τεχνικών ασφαλείας, ζωτικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και την προστασία των εργαζομένων. 

 

 

Όπως επεσήμανε η κα Φτακλάκη το Κίνημα Αλλαγής είναι κοντά στους εργαζόμενους με συγκεκριμένες προτάσεις στο  Σχέδιο Ελλάδα. 

Συζήτηση έγινε και για το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει με την ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ  εξαιτίας της άρνησης της κυβέρνησης να περάσει από τη βουλή  τροπολογία που θα συνέβαλε στην επέκταση της διάρκειας λειτουργίας της εταιρείας καθώς τέλος Ιουλίου λήγει η λειτουργία της.

Η υποψήφια βουλευτής δεσμεύθηκε να κάνει ότι είναι δυνατό προκειμένου να κατατεθεί και κυρίως να ψηφιστεί η τροπολογία  από την επόμενη κυβέρνηση καθώς η λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ είναι ζωτικής σημασίας για τη Ρόδο.

«Η εταιρεία δημιουργήθηκε  με πρωτοβουλία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  και αποτελεί  θεσμό για τη Ρόδο και όχι μόνο. Είναι λυπηρό που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδειξε αναλγησία για θέματα  που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και της πυροπροστασίας. Δυστυχώς η πολιτική του ψεύδους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε και στο θέμα της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ.

 

 

Επί ένα χρόνο κυβερνητικοί και κοινοβουλευτικοί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ υπόσχονταν πως θα επιλύσουν το θέμα και τελικά δεν έκαναν τίποτα για ένα διαδικαστικό ζήτημα,  ενώ περασαν ακόμα και την τελευταία στιγμή λειτουργίας της Βουλής πλειάδα νομοθετικών ρυθμίσεων  που αφορούσαν ακόμα και ... βολέμα των δικών τους παιδιών. Το αίτημα της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ που σημειωτέον υποστηρίζεται από το Δήμο Ροδου και την Περιφέρεια Ν.Αιγαίου,  δεν αφορά  προεκλογικό ‘ρουσφέτι’ αλλά αφορά στην λειτουργία της!!

Ένα αίτημα καθαρά διαδικαστικό και χωρίς καμία επιβάρυνση του δημοσίου!  Και πέραν της αναγκαιότητας λειτουργίας της εταιρείας, με το κλείσιμο της θα μείνουν 60 οικογένειες στο δρόμο» , επεσήμανε η κα Φτακλάκη.

 

 

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η πιο μεγάλης διάρκειας μνημονιακή κυβέρνηση πολέμησε τους εργαζόμενους και κατάφερε να διαλύσει μηχανισμούς και δομές κοινωνικού σκοπού. Τελικά η ετικέτα της αριστερής κυβέρνησης αποδείχθηκε κάλπικη», δήλωσε η κα Φτακλάκη. Το Κίνημα Αλλαγής δεσμεύεται να υποστηρίξει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων καθώς αποτελεί τον πολιτικό χώρο που εκπροσωπεί με σαφήνεια και συγκεκριμένες προτάσεις τους εργαζόμενους. 

Ο Πρόεδρος του ΕΚΡ στο τέλος της σύσκεψης, χάρισε στην κα Φτακλάκη το συλλεκτικό λεύκωμα για τα 70 χρόνια λειτουργίας του ΕΚΡ.