Κατσίβας: Θα υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις για την κατάσταση στο αεροδρόμιο Ρόδου

Την έντονη ανησυχία του για την προβληματική κατάσταση στο αεροδρόμιο της Ρόδου και τις σοβαρές επιπτώσεις που θα έχει στον τουρισμό, εκφράζει ο πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων Κώστας Κατσίβας.

Όπως δήλωσε χτες στη «Ροδιακή» η κατάσταση δεν είναι πλέον διαχειρίσιμη παρά τις προσπάθειες και το φιλότιμο όσων βρίσκονται καθημερινά εκεί για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών και γενικά των επιβατών, λόγω των σοβαρών ζητημάτων που εξακολουθούν να υπάρχουν και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αγανάκτηση τουριστών αλλά και εργαζομένων σε όλους τους κλάδους εξυπηρέτησής τους είναι καθημερινό φαινόμενο καθώς οι συνθήκες που επικρατούν μέσα και έξω από το κτήριο δεν τιμούν ούτε τη Ρόδο ούτε και το ίδιο το αεροδρόμιο.

«Στη Fraport πρέπει να καταλάβουν ότι το αεροδρόμιο της Ρόδου είναι μία ξεχωριστή περίπτωση και δεν πρέπει να συγκρίνεται με άλλα αεροδρόμια. Ο επισκέπτης πρέπει να διακινείται μέσω του «Διαγόρας» εύκολα και γρήγορα, να υπάρχει αστυνόμευση και καθοδήγηση μέσα και έξω από το κτήριο και να λειτουργούν όλα σε συνεργασία με τους ανθρώπους που αναλαμβάνουν την εξυπηρέτηση των τουριστών» επισημαίνει ο πρόεδρος των πρακτόρων και υπογραμμίζει ότι όλοι πλέον έχουν ξεπεράσει τα όριά τους, με τις καταστάσεις που ζουν.

Μάλιστα αναρωτιέται γιατί δεν υπάρχει ενδιαφέρον και παρέμβαση από την Περιφέρεια και το δήμο Ρόδου για την κατάσταση που επικρατεί, τη στιγμή που καταβάλλονται προσπάθειες για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στο νησί.

Τα κύρια σημεία της δυσάρεστης αυτής κατάστασης όπως τα εντοπίζει εκείνος έχουν να κάνουν με τον περιορισμένο χώρο στις αφίξεις και την ανυπαρξία σωστών υπηρεσιών για τους επιβάτες που καταφτάνουν, την έλλειψη αστυνόμευσης και γενικά την έλλειψη μέτρων τάξης μέσα και έξω από το κτήριο που βάζουν σε κίνδυνο ακόμα και ανθρώπινες ζωές, την πολύωρη αναμονή και συχνά κάτω από τον ήλιο εργαζομένων και τουριστών μέχρι οι τελευταίοι να εξυπηρετηθούν και να μπουν στα πούλμαν, το μποτιλιάρισμα που πνίγει τις εγκαταστάσεις του «Διαγόρας» και τις διάφορες εργασίες που εκτελούνται παράλληλα με τη διακίνηση τουριστών στις εγκαταστάσεις του.