Απολογήθηκε ο εργολάβος κατηγορούμενος για πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση

Απολογήθηκε ο εργολάβος κατηγορούμενος για πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση

Απολογήθηκε ο εργολάβος κατηγορούμενος για πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1121 ΦΟΡΕΣ

Στην ανακρίτρια Ρόδου απολογήθηκε 46χρονος εργολάβος δημοσίων έργων κατηγορούμενος για πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση και ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 46χρονος κατηγορείται ότι συμμετείχε σε πέντε διαγωνισμούς δημοσίων έργων που διενήργησε το 2017 ο Δήμος της Ρόδου, όπου και μειοδότησε σε όλους. Ωστόσο ο 46χρονος φέρεται να χρησιμοποίησε για τους διαγωνισμούς αυτούς πλαστογραφημένες ασφαλιστικές ενημερότητες.

Ειδικότερα, ο εργολάβος κατηγορείται ότι προσκόμισε για τη συμμετοχή της εταιρείας του στους διαγωνισμούς του Δήμου βεβαιώσεις ότι είναι τακτοποιημένος οικονομικά στον ασφαλιστικό του φορέα, ενώ στην πραγματικότητα όφειλε εισφορές και βρισκόταν σε ρύθμιση.

Ο 46χρονος συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Βασίλη Καταβενάκη προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 46χρονος μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι η συμμετοχή του ήταν έγκυρη στους διαγωνισμούς αφού κατέθεσε τόσο τις απαιτούμενες εγγυητικές επιστολές, όσο και βεβαιώσεις από τον ασφαλιστικό του φορέα οι οποίες ήταν καθ’ όλα νόμιμες. Μάλιστα οι εκπτώσεις στα έργα που επρόκειτο να μειοδοτήσει ήταν πολύ μεγάλες.

Έτσι προχωρώντας η διαδικασία του ζητήθηκε επικαιροποίηση των εγγράφων που ήδη είχε καταθέσει στην πρώτη φάση των διαγωνισμών, κάτι που φυσικά και γνώριζε.

Αυτό όμως που δεν του ήταν γνωστό ήταν ο Μνημονικός και Αντισυνταγματικός (όπως αποδείχθηκε τελικά από το ΣτΕ ) νόμος που αφορά τις εισφορές του ΕΦΚΑ και ο οποίος τον Ιούλιο του 2017 εντελώς απροειδοποίητα για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες ήρθε να απαιτήσει αναδρομικά οφειλές από την 01/01/2017, γιατί από τότε τέθηκε σε εφαρμογή.

Έτσι σύμφωνα με τον νέο αυτό νόμο ο 46χρονος είπε ότι κατατάχθηκε στην υψηλότερη κλίμακα με μηνιαίες εισφορές 1.500,00€ καταλογίζοντάς του οφειλές αυθαίρετα από την αρχή του έτους συνολικά δηλαδή από 1/1/2017 έως 30/6/2017 μέσα σε μία μέρα 6 χ 1.500,00€ = 9.000,00€ οι οποίες θα έπρεπε να είχαν εξοφληθεί την 31/07/2017 για να μην καταστούν ληξιπρόθεσμες, ενώ ούτε ληξιπρόθεσμες μπορούσαν να θεωρηθούν ώστε να ρυθμιστούν.

Ο 46χρονος είπε πως η απόγνωση του ήταν τεράστια και έτσι σκέφτηκε να κερδίσει λίγο χρόνο, για αυτό και προχώρησε στην απόφασή του αυτή να «τροποποιήσει» τις ασφαλιστικές ενημερότητες.
Ωστόσο ο ίδιος τόνισε ότι πολύ γρήγορα μετάνιωσε για αυτή την αφελή πράξη του για αυτό και ενημέρωσε σχεδόν άμεσα τόσο προφορικά όσο και γραπτώς την αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου με αποτέλεσμα την ακύρωσή του από τους Διαγωνισμούς αυτούς και την κατάπτωση των εγγυητικών συμμετοχής που είχε προσκομίσει υπέρ του Δήμου Ρόδου, δηλαδή περαιτέρω ζημία για την εταιρεία του.

Ο 46χρονος είπε πως μετά από αυτό ολοκλήρωσε με δικές του δαπάνες και χωρίς να έχει την παραμικρή οικονομική αξίωση από το δήμο της Ρόδου, τα έργα που είχε σε εξέλιξη, ενώ το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, το 2017 έκλεισε την εταιρεία του και δεν συμμετείχε έκτοτε σε οποιονδήποτε άλλο διαγωνισμό δημοσίων έργων αν και είχε το δικαίωμα. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 46χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Διαβάστε ακόμη

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας