Με πέντε οχήματα «βαν» ενισχύθηκε από χθες η ΔΕΥΑΡ

Με πέντε οχήματα τύπου «βαν» ενισχύεται η ΔΕΥΑΡ τα οποία θα παραχωρηθούν σε διάφορες υπηρεσίες της και συνεργεία στο νησί που μέχρι τώρα δεν διέθεταν αυτοκίνητο για τις διάφορες εργασίες.

Γύρω στις 2:30 χθες το απόγευμα, έφθασαν τα οχήματα στο λιμάνι της Ακαντιάς και εκεί ήταν για να τα παραλάβει ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, κ. Δημήτρης Καρατζιάς, μαζί με οδηγούς της Επιχείρησης.

Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο κ. Καρατζιάς, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν τη Διοίκηση της Επιχείρησης είχε γίνει προσπάθεια να αγοραστούν αυτά τα αυτοκίνητα για τη ΔΕΥΑΡ επειδή οι πρώην Δήμοι δεν διέθεταν τέτοιο εξοπλισμό αφού δεν είχαν όλοι και επιχείρηση ύδρευσης.

Όντως, όπως είπε, έγινε μία μεγάλη παραγγελία η οποία όμως ακυρώθηκε λόγω κάποιου ζητήματος που προέκυψε στον διαγωνισμό.  

Πριν λίγο καιρό, λοιπόν, αγοράστηκαν άλλα τρία βανάκια, κόστους περίπου 60 χιλιάδων ευρώ, από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΡ.  Τα πέντε οχήματα που παρέλαβαν χθες,  είναι κόστους 70-75 χιλιάδων ευρώ, αγοράστηκαν πάλι με ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΡ και παράλληλα επεξεργάζονται κάποιες μελέτες που για ν’ αγοράσουν φορτηγά και άλλο εξοπλισμό. Από τα βανάκια που παρέλαβαν χθες, το ένα θα το πάρει η Υπηρεσία αποχέτευσης που δεν έχει αυτοκίνητα για να κινείται.

Το δεύτερο θα πάει στις Πεταλούδες για να μεταφέρονται υλικά, εργαλεία κτλ. και το χρειάζονται τα συνεργεία.  Το τρίτο θα πάει στον βιολογικό για να πηγαίνουν να παίρνουν δείγματα από τις γεωτρήσεις για τους ελέγχους που διενεργούνται στο νερό, ακόμη ένα θα πάει στον Αρχάγγελο και ένα προσωρινά στον Έμπωνα για τους υδρονομείς.

Και με την επόμενη παραγγελία που θα γίνει δεν θα υπάρχει πρόβλημα, είπε ο κ. Καρατζιάς. Σημειώνεται, τέλος, ότι οι υδρονομείς έχουν προσληφθεί εδώ και ενάμιση μήνα, βρίσκονται κανονικά στις θέσεις τους και ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα.