Δύο ύποπτες φωτιές μέσα σε 48 ώρες στη Ρόδο

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές του νησιού μας, για δύο φωτιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο διήμερο και οι οποίες χαρακτηρίζονται ως τουλάχιστον ύποπτες.

Η πρώτη φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12 το βράδυ της Πέμπτης, ανάμεσα σε Σορωνή και Φάνες και έκαψε μικρή  χορτολιβαδική έκταση, αφού η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των εθελοντών, ήταν άμεση και αποτελεσματική.

Η δεύτερη φωτιά, ξέσπασε 24 ώρες μετά, στο δάσος του Αγίου Σουλά και αντιμετωπίστηκε επίσης άμεσα τόσο από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου όσο και της ΕΟΠΚ CB και του Δήμου της Ρόδου γεγονός που απέτρεψε τα χειρότερα.


Από τις πρώτες έρευνες των έμπειρων στελεχών του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Ρόδου, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί από τα σημεία όπου ξεκίνησε η φωτιά. 

Σε κάθε περίπτωση όμως, η έναρξη της φωτιάς στα συγκεκριμένα σημεία, τη συγκεκριμένη ώρα, αποκλείει το ενδεχόμενο οι φωτιές να εκδηλώθηκαν τυχαία. 

Σημειώνεται ότι η περιοχή του Αγίου Σουλά, το οποίο αποτελεί ένα από τα εναπομείναντα δάση του νησιού μας, είχε απειληθεί πολλές φορές από πυρκαγιές τα προηγούμενα χρόνια. Στην περιοχή πάντως, αναμένεται να ληφθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες πρόσθετα μέτρα φύλαξης, ειδικά τις βραδινές ώρες.