“Θα είμαστε παρόντες” τόνισαν τα στελέχη της “Συμμαχίας”

Η πρώτη συνεδρίαση της περιφερειακής παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου», μετά τις εκλογές, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ και εκείνο που τονίστηκε από όλους είναι ότι «θα είναι παρόντες» δυναμικά τη νέα θητεία που θα ξεκινήσει την 1η του Σεπτέμβρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση μετείχαν όλα τα μέλη του ψηφοδελτίου της Ρόδου και κάποιοι από τα νησιά, και όχι μόνο οι εκλεγμένοι.
Όπως είναι φυσικό, καταρχάς, έγινε μία πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος το οποίο ανέδειξε την παράταξη στη θέση της μείζονος μειοψηφίας.

Όσο για τα αίτια της ήττας, όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες, από τη συζήτηση που έγινε, αποδίδονται καταρχήν στην πολυνησία της περιοχής μας, τη μεγάλη δυσκολία της περιφέρειας δηλαδή, αλλά και στην προεκλογική περίοδο η οποία δεν χαρακτηρίστηκε και από το καλύτερο κλίμα και θεωρούν ότι θύμιζε άλλες εποχές.

Επίσης, κάτι άλλο που ειπώθηκε είναι ότι η προεκλογική περίοδος για την παράταξη ήταν μικρή σε σχέση με την πιο περιορισμένη αναγνωρισιμότητα που είχαν.

Πάντως, η κουβέντα που έγινε την Τετάρτη το βράδυ, είναι μία πρώτη προσέγγιση του εκλογικού αποτελέσματος καθώς στην επόμενη συνεδρίαση της παράταξης σκοπεύουν να αναλύσουν τα αποτελέσματα ανά περιοχή και ανά νησί ώστε να αποκτήσουν όσο γίνεται μία πιο σαφή εικόνα για το πού πήγε καλά η παράταξη, πού δεν πήγε και τι έφταιξε.

Στο δίωρο περίπου που διήρκεσε η συνεδρίαση, ο επικεφαλής της «Συμμαχίας», κ. Μανώλης Γλυνός, καταρχήν ευχαρίστησε όλους για τη συμμετοχή τους, είπε ότι δόθηκε ένας καθαρός και ειλικρινής αγώνας και ότι σέβονται το αποτέλεσμα.

Μιλώντας προς τα στελέχη του ψηφοδελτίου, είπε, ακόμη, ότι έχουν μπροστά τους τέσσερα χρόνια για να δουλέψουν για το καλό του τόπου και προμήνυσε ότι θα είναι πολύ αυστηροί σε ό,τι θεωρούν λάθος αλλά προτίθενται να είναι συναινετικοί και να στηρίξουν κάθε προσπάθεια που θεωρούν ότι είναι για το καλό των νησιών.

«Είμαστε παρόντες», είπε προς τους συμβούλους του και τα μέλη της παράταξής του ο κ. Γλυνός και τους ανέφερε ότι πρόθεσή του είναι να αξιοποιηθούν όλοι, και οι μη εκλεγέντες.
Η παράταξη θα συνεδριάζει μία φορά το μήνα και θα κατατίθενται προτάσεις οι οποίες θα αξιολογούνται και θα αξιοποιούνται. Τέλος, τονίστηκε ότι «η παράταξη είναι συμπαγής και ενωμένη».