Πρόβλημα επάρκειας νερού στα Λοθιάρικα Λάρδου

Το πρόβλημα με την ανεπάρκεια νερού στις τουριστικές περιοχές της Ρόδου, φαίνεται πως επιστρέφει δριμύτερο το φετινό καλοκαίρι!

Μετά το ρεπορτάζ για την Κάλαθο, που φιλοξένησε την περασμένη Παρασκευή «Η Ροδιακή», αρκετές είναι ακόμα οι περιοχές από τις οποίες κάτοικοι και επιχειρηματίες διαμαρτύρονται για την έλλειψη υδροδότησης. 

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της ξενοδοχειακής ζώνης στα Λοθιάρικα της Λάρδου, όπου καθημερινά την τελευταία εβδομάδα το νερό τρέχει με το… σταγονόμετρο!

Σύμφωνα με επιχειρηματίες που μίλησαν στη «Ροδιακή», η κατάσταση έχει φτάσει στο ναδίρ, αν και βρισκόμαστε ακόμη στις αρχές του καλοκαιριού και η μέχρι τώρα κίνηση μάλλον ως υποτονική μπορεί να χαρακτηριστεί: «Από το πρωί έως και το απόγευμα έχουμε χαμηλή πίεση και στις ώρες αιχμής, από τις 17:00 και μετά που επιστρέφουν οι πελάτες από τη θάλασσα και τις εξόδους τους, δεν έχουμε καθόλου νερό. Έχουμε προμηθευτεί ακόμη και  πιεστικά, όμως όταν δεν υπάρχει νερό, τι ακριβώς να αντλήσει το πιεστικό;» ήταν το σχόλιο απόγνωσης ξενοδόχου που δραστηριοποιείται στα Λοθιάρικα της Λάρδου.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ου το συγκεκριμένο φαινόμενο παρατηρείται τόσο έντονα. Κι αν την περασμένη σεζόν η λειψυδρία αποτελούσε μια καλή δικαιολογία, οι φετινές βροχές μάλλον αναιρούν τoν παραπάνω ισχυρισμό…