Ελεύθερος ο 40χρονος που κατηγορείται για απόπειρα απάτης

Ελεύθερος αφέθηκε χθες με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο 40χρονος που κατηγορείται για απόπειρα απάτης σε βάρος επιχειρηματία της περιοχής μας με αφορμή δάνειο που είχε ο τελευταίος.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε ο επιχειρηματίας στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη προχθές το μεσημέρι του 40χρονου, ο οποίος ωστόσο λίγες ώρες αργότερα και μετά την προσκόμιση των απαραίτητων εγγράφων αλλά και τη διασταύρωση στοιχείων, αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή της αρμόδιας Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, η οποία ζήτησε επίσης να διενεργηθεί περαιτέρω προανάκριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας διαθέτει δάνεια τα οποία διαχειρίζεται πλέον συγκεκριμένη εταιρεία στην οποία είναι υπάλληλος ο 40χρονος. Βάσει των ίδιων πληροφοριών το προηγούμενο διάστημα υπήρξε μία πρώτη συνάντηση στις 14 Ιουνίου του επιχειρηματία με τον υπάλληλο για το θέμα του δανείου του.

Μάλιστα φέρεται να προτάθηκε στον επιχειρηματία η υπογραφή συγκεκριμένης σύμβασης που περιλαμβάνει «κούρεμα» του δανείου του επιχειρηματία σε ποσοστό 50%. Το υπόλοιπο ποσό που θα απέμενε, ο επιχειρηματίας είχε το δικαίωμα είτε να εξοφλήσει εξ ολοκλήρου είτε σε δόσεις, δίνοντας και μία προκαταβολή. Από το πρώτο ραντεβού οι δύο άνδρες φέρονται να είχαν περαιτέρω τηλεφωνική επικοινωνία, ενώ τελικά προχθές συναντήθηκαν προκειμένου να καταβληθεί από τον επιχειρηματία η πρώτη δόση του δανείου με τη νέα σύμβαση.

Ωστόσο προηγήθηκε η καταγγελία στην αστυνομία, η οποία προσημείωσε το ποσό των 1000 ευρώ σε χαρτονομίσματα και λίγο προτού ο επιχειρηματίας τα καταθέσει στην τράπεζα, έγινε η σύλληψη του 40χρονου.

Αυτό που αξίζει να επισημανθεί είναι ότι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της «Ροδιακής», ο 40χρονος εξ αρχής δήλωσε ότι είναι υπάλληλος της συγκεκριμένης εταιρείας που πλέον διαχειρίζεται το δάνειο του επιχειρηματία, ενώ προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών του αυτών, προσκόμισε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν τη σύνδεση του δανείου με την εταιρεία του 40χρονου.