Μουσικοχορευτική παράσταση “Χορός. έκφραση του ανείπωτου”

Παράσταση χορού με τίτλο "Χορός, έκφραση του ανείπωτου" πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 25 Ιουνίου στις 21:30 στο κινηματοθέατρο "Ρόδον".

Η εν λόγω παράσταση χορού πραγματοποιείται για μια ακόμα χρονιά με σκοπό την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ρόδου και για τον λόγο αυτό η είσοδος είναι δωρεάν ενώ αντί εισιτηρίου ο καθένας μπορεί να προσφέρει τρόφιμα.

Αναφορικά με την παράσταση, η βασική ιδέα από την οποία διαπνέεται, είναι ότι ο Χορός ως τρόπος έκφρασης αρχίζει εκεί που τελειώνουν οι λέξεις.

Με εργαλείο το Σώμα μπορεί να εκφράσει μνήμες, αισθήσεις, συναισθηματικές και νοητικές καταστάσεις, υποσυνείδητες διεργασίες, τις οποίες αδυνατεί ο λόγος να αποδώσει στην αυθεντική τους μορφή, είτε γιατί τα μέσα του δεν επαρκούν, είτε γιατί τα φίλτρα της εκλογίκευσης του παραποιούν την αλήθεια του βιώματος.

Η χορευτική κίνηση αφηγείται την προσωπική αλλά και τη συλλογική ιστορία του Ανθρώπου με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

Ο χορευτής διαπνέεται στην κίνησή του από το απολλώνιο και το διονυσιακό πνεύμα, επιχειρώντας να εκφράσει τον Άνθρωπο σε όλη του την υπαρξιακή διάσταση.
Ως άλλος Απόλλωνας εκφράζει το φως, την καθαρή μορφή, το μέτρο, τη λογική, την ηθική, την ποίηση, τον υψηλό στοχασμό, την ομορφιά, την αρμονία, τη νηφαλιότητα.

Ως άλλος Διόνυσος εκφράζει το πάθος, την έκσταση, την ένθεη μανία, το χάος,  τα ένστικτα, την παρόρμηση, την ηδονή, τα ακραία συναισθήματα, την εκρηκτικότητα. Στη σύμπνοια αυτών των δύο αλληλοεξαρτώμενων όψεων της ίδιας θεϊκής Αρχής βασίζεται η εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού.  

Περιλαμβάνονται χορογραφίες Flamenco και Ελεύθερης Έκφρασης και Αυτοσχεδιασμού, καθώς και αναφορές σε έργα μεγάλων ποιητών (Κ. Καβάφης, Ο. Ελυτης, Φ. ΓΚ. Λόρκα) ως έναυσμα για τον Χορό.

Η διοργάνωση, καθώς και η χορογραφική και καλλιτεχνική επιμέλεια είναι της χορεύτριας-χορογράφου Σταυρούλας Γεωργοπαπαδάκου, που  με  την Ομάδα Χορού “DUENDE”  έχουν καταξιωθεί στη διοργάνωση παρόμοιων χορευτικών εκδηλώσεων στον τόπο μας.  
 Η παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ΔΟΠΑΡ και έχει διπλό σκοπό, αφ’ ενός πολιτιστικό, να παρουσιάσει με ουσιαστικό τρόπο την τέχνη του Χορού στο ευρύτερο κοινό της Ρόδου και αφ’ ετέρου φιλανθρωπικό, να ενισχύσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ρόδου με την εθελοντική προσφορά τροφίμων κυρίως για παιδιά, αντί εισιτηρίου.
Οι  χορευτές – χορογράφοι και η Ομάδα Χορού “DUENDE” συμμετέχουν αφιλοκερδώς.

ΧΟΡΕΥΟΥΝ:
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΟΠΑΠΑΔΑΚΟΥ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΕΠΕΤΑΡΗΣ
ΟΜΑΔΑ ΧΟΡΟΥ "DUENDE" (Ε. ΒΟΛΟΝΑΚΗ, Α. ΒΡΑΤΣΑΛΗ, Ε. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ, Α. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, ΧΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, Ν. ΚΟΝΔΥΛΙΟΥ, Μ. ΠΑΡΟΥΣΟΥ, Β. ΠΑΣΣΑΛΗ, ΧΡ. ΣΠΑΡΤΑΛΗ, Ν.ΤΣΑΚΙΡΗ, Π. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ).

 


“Χορός, έκφραση
του ανείπωτου”
25 Ιουνίου
Ώρα 21.30
Κινηματοθέατρο “Ρόδον”