Σημαντική διάκριση του Καλύμνιου φοιτητή Γιάννη Μουσελλή σε Επιστημονικό Διαγωνισμό

Ο φετινός Έπαινος του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, στο πλαίσιο του Θερινού Σεμιναρίου του Διεθνούς Ινστιτούτου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου René Cassin στο Στρασβούργο, δόθηκε σε ένα Καλυμνάκι, τον Γιάννη Μουσελλή, δευτεροετή φοιτητή Νομικής, ο οποίος συμμετείχε στον Ετήσιο Διαγωνισμό του ΙΜΔΑ, παρουσιάζοντας την μελέτη με θέμα «Εκπαίδευση και Διδασκαλεία των Θρησκευτικών στα Σχολεία».

Ανάμεσα σε δεκάδες φοιτητές από Πανεπιστήμια Ελλάδας και Κύπρου, ο Γιάννης Μουσελλής διακρίθηκε με την άρτια επιστημονικά εμπεριστατωμένη μελέτη του, που απέσπασε τις θετικές εντυπώσεις της επιτροπής. 

Παρουσίασε μια πολύχρονη και διεξοδική έρευνα, πάνω σε ένα θέμα που αποτελεί σημείο συζητήσεων και απόψεων εδώ και αρκετό καιρό και εντυπωσίασε την Επιτροπή του Διαγωνισμού, οι οποίοι ομόφωνα του απένειμαν τον Έπαινο, καθώς η έρευνα του νεαρού  Γ. Μουσελλή από την Κάλυμνο, ήταν διεισδυτική στο θέμα και εκπονήθηκε με επιστημονικά κριτήρια, όπως τονίστηκε στην τελετή. 

Τα δεδομένα αυτά αξιολογήθηκαν από την Επιτροπή του Ιδρύματος και στις 18 Ιουνίου 2019, έγινε η Τελετή Απονομής του Επαίνου, στην Αίθουσα Βιβλιοθήκης του ΙΜΔΑ.