Λεωνίδας Λεουτσάκος: "Δεν θα ξεκινήσουμε εάν..."

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Football League άφησε ο πρόεδρος της κατηγορίας (και της Super Laeague 2) Λεωνίδας Λεουτσάκος, σε δηλώσεις που έκανε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm. Χαρακτηριστικά ο κ. Λεουντσάκος τόνισε μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:

«Θέλουμε άμεσα ραντεβού με Βασιλειάδη, Παππά και Δρόσο. Να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα με την ΕΡΤ και για την Super League 2 αλλά και για τη Football League. Να υπογραφεί το τηλεοπτικό συμβόλαιο που έχει ήδη συμφωνηθεί. Στείλαμε επιστολές σε όλους τους αρμόδιους φορείς και ακόμη δεν έχουμε την παραμικρή ειδοποίηση. Θα περιμένουμε μερικές μέρες και θα δούμε. Αν δεν υπογράφουν τα τηλεοπτικά κανένα πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει, αυτό είναι σαφές».

Σε ερώτηση για το ποια είναι η αιτία που υπάρχει αυτή η καθυστέρηση, απάντησε ως εξής:
«Δεν το ξέρω. Την προηγουμένη εβδομάδα βγήκε σε ραδιόφωνο ο πρωθυπουργός, είπε ότι κι εκείνος συμφωνεί με την αναδιάρθρωση και καλώς γίνεται. Εμείς αναμένουμε τα πεπραγμένα και τα συμφωνηθέντα. Μιλήσαμε με τους εμπλεκόμενους. Σε πρώτη φάση πάλι και πέρυσι εμείς ήμασταν οι αδικημένοι. Πήραμε λιγότερα χρήματα από τις 7 της SL. Δεν μπορεί πάλι εμείς να δεχτούμε μείωση. Οι ομάδες ανέβασαν μπάτζετ για να μπουν στη νέα κατηγορία. Τώρα θα έρθει νέο σχέδιο; Τι θα γίνει; Θεωρώ ότι είναι άδικο. Θα είναι δύσκολο καλοκαίρι αν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα. Μια συμφωνία που ήρθε με κόπο. Με αδικημένες και ευνοημένες ομάδες. Εμείς μειώσαμε πιο μπροστά τις ομάδες για να είμαστε εντάξει».

Ο κ. Λεουτσάκος πρόσθεσε και τα ακόλουθα:
«Η συμφωνία θα είναι για ένα χρόνο. Του χρόνου πάλι τα ίδια θα έχουμε. Τώρα όμως οι ομάδες είναι προ των πυλών και δεν ξέρουν τι θα γίνει. Αν τηρηθούν φέτος τα συμφωνηθέντα θα προσπαθήσουμε κάτι καλύτερο για τη νέα χρονιά αν δεν συνεργαστούμε με την ΕΡΤ. Θα ψάξουμε και θα δούμε. Επαναλαμβάνω ότι δεν ξεκινούν τα πρωταθλήματα αν δεν υπογραφούν τα τηλεοπτικά συμβόλαια που έχουν συμφωνηθεί. Δεν ξεκινούν πρωταθλήματα. Είναι 26 περιφέρειες, 12 από την Σούπερ Λιγκ 2 και 14 από την Φούτμπολ Λιγκ.
Δεν θα πρέπει αυτές οι ομάδες να έχουν τα συμφωνηθέντα και να ξέρουν το μπάτζετ τους;»