Ευελπιστεί ο Τ. Χατζηιωάννου για τη σύμβαση της Μεσαιωνικής Πόλης

Ευελπιστεί ο Τ. Χατζηιωάννου για τη σύμβαση της Μεσαιωνικής Πόλης

Ευελπιστεί ο Τ. Χατζηιωάννου για τη σύμβαση της Μεσαιωνικής Πόλης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 305 ΦΟΡΕΣ

Την ελπίδα να εγκριθεί σήμερα από το περιφερειακό συμβούλιο η προγραμματική σύμβαση για τη Μεσαιωνική Πόλη και «να ανταποκριθεί η Περιφέρεια σ’ αυτή την ανάγκη του τόπου», εξέφρασε χθες, σε δηλώσεις του, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Μεσαιωνικής Πόλης κ. Τέρης Χατζηιωάννου.

Ως γνωστόν, σήμερα στις 11:00 το πρωί, συνεδριάζει το π.σ. στη Ρόδο και δεύτερο θέμα στην ημερήσια διάταξη είναι η έγκριση της νέας προγραμματικής για τη Μεσαιωνική Πόλη.

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε χθες ο κ. Χατζηιωάννου, είπε, καταρχήν, ότι, μετά από πάρα πολύ καιρό, μεσολάβησαν και οι εκλογές, το θέμα βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη του π.σ. Και δήλωσε: «Περιμέναμε τόσο καιρό την Περιφέρεια, να εγκριθεί αυτή η π.σ. και να υπογραφεί. Η διαδικασία θεωρώ ότι είναι τυπική διότι ήδη είχαν ελεγχθεί αρκετά κομμάτια της π.σ. από το Ελεγκτικό-είχε κάνει μία εξαιρετική δουλειά και το Υπουργείο Πολιτισμού».

Μάλιστα, θέλησε να αναφέρει ότι στη συνεδρίαση του ΤΑΠΑ ενώ αρχικά ήταν να συμβάλει με 700 χιλιάδες ευρώ για τη δεκαετία, τελικά το Ταμείο αποφάσισε ότι θα είναι 2,2 εκατ. ευρώ για την πενταετία διότι υποχρεούμαστε να έχουμε αυτή τη διαχρονική δέσμευση στους κωδικούς, όπως είπε και συνέχισε:

«Νομίζω ότι είναι μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον τόπο. Θα έλεγα να βιαστεί και η Περιφέρεια, να βιαστούμε όλοι μας, να υπογραφεί και ελπίζω αυτό το δρόμο να ακολουθήσει, αύριο-μεθαύριο, και η νέα Δημοτική Αρχή. Το λέω διότι άκουσα πολλά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Έχεις καταφέρει να πείσεις την κεντρική κυβέρνηση, όποια και αν είναι αυτή-το αναφέρω ως αυτοδιοικητικός-μετά από δεκατέσσερα χρόνια να ασχοληθεί με ένα πολύ μεγάλο ζήτημα.

Άρα, οφείλεις να ανταποκριθείς, να υπογράψεις την προγραμματική βασιζόμενη σε ό,τι υπάρχει πάνω στο τραπέζι διότι η κεντρική φιλοσοφία είναι μία ομπρέλα προστασίας για την Παλιά Πόλη, και αν προκύψουν και άλλα χρήματα τα επόμενα χρόνια, τότε καλώς να τα δεχθούμε».

»Νομίζω ότι είναι μία θετική εξέλιξη. Ελπίζω να τα καταφέρουμε και να κερδίσουμε το χρόνο», είπε ακόμη και επανέλαβε αυτό που είχε πει πριν λίγο καιρό, ότι φοβόταν την προκήρυξη των εθνικών εκλογών διότι φθάσαμε στο…παρά ένα. Και είπε στη συνέχεια:

«Ελπίζω να εγκριθεί από το π.σ., να ανταποκριθεί δηλαδή η Περιφέρεια σ’ αυτή την ανάγκη του τόπου. Δεν έχει να κάνει ούτε με σχήματα δημοτικά. Έχει να κάνει με το μεγάλο ζήτημα της Ρόδου και να περάσει γρήγορα από το Ελεγκτικό, νομίζω ότι είναι καθ’ όλα έτοιμη, έχουν γίνει τα περισσότερα βήματα σε αυτή την κατεύθυνση και ο έλεγχος, έτσι ώστε η Ρόδος να βγει κερδισμένη και για τα επόμενα χρόνια».

Στη συνέχεια, με αφορμή και την πορεία της σεζόν, ο Αντιδήμαρχος είπε ότι μπήκαμε για τα καλά στο καλοκαίρι και για ακόμα μία χρονιά αντιμετωπίζουμε τα γνωστά προβλήματα τα οποία υπάρχουν και στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου. Μίλησε για μία καλύτερη συνεργασία που υπάρχει με την Αστυνομία αλλά ανέφερε ότι χρειάζεται ακόμα περισσότερη προσπάθεια. Όπως είπε, χρειάζεται η Αστυνομία να ενισχυθεί επιτέλους για να κάνει τη δουλειά της. «Διότι, πάρα πολλά για τα οποία επιρρίπτονται ευθύνες στη Δημοτική Αρχή δεν είναι ευθύνη δική της, είναι αρμοδιότητα της ΕΛ.ΑΣ.», τόνισε.

Είπε, ακόμη, ότι είχαν κάνει πολύ σημαντικά βήματα σε μία προσπάθεια αλλαγής των δεδομένων, δηλαδή του νομικού καθεστώτος για τη Μεσαιωνική Πόλη και εξέφρασε την ελπίδα η νέα Δημοτική Αρχή του κ. Αντώνη Καμπουράκη να ανταποκριθεί και να συνεχίσει αυτή τη δουλειά προς όφελος του τόπου. Αλλιώς, αυτή η υπόθεση η οποία απασχολεί τον τόπο από τη δεκαετία του 1950 θα εξακολουθήσει να υφίσταται. Είπε, ακόμη, ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα νομοθετικά, να περάσουν από τη Βουλή. «Δεν πρόκειται αυτή η εικόνα να καλυτερέψει διότι στην Παλιά Πόλη έχουμε πάρα πολλά συμφέροντα», κατέληξε ο κ. Χατζηιωάννου.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου