Συνάντηση του υπ. βουλευτή Βάιου Καλοπήτα με την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου

Συνάντηση του υπ. βουλευτή Βάιου Καλοπήτα με την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου

Συνάντηση του υπ. βουλευτή Βάιου Καλοπήτα με την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 129 ΦΟΡΕΣ

Τα προβλήματα των εργαζομένων τέθηκαν επί τάπητος κατά την συνάντηση του υποψηφίου βουλευτή Δωδεκανήσου του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ κ. Βάιου Καλοπήτα, με την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου.

Η εποχιακή ανεργία και η ανάγκη για να παραμείνει «ζωντανή» η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, κυριάρχησαν στη συζήτηση, κατά την ενημέρωση του κ. Βάιου Καλοπήτα από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Σάββα Χατζησάββα.

Ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου επεσήμανε ότι το Κίνημα Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ, στέκεται δίπλα στους 58 εργαζόμενους της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, που προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους από το 1998 στον τομέα της πρόληψης φυσικών καταστροφών, γι΄αυτό και σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και τις τοπικές αρχές, το ΚΙΝ.ΑΛ. προτίθεται να ξεκινήσει νέο κύκλο διεργασιών, προκειμένου να εγκριθεί τελικά από τη Βουλή, η τροπολογία για την παράταση λειτουργίας της Εταιρείας.

«Πρόθεσή μας είναι να παραμείνει ζωντανή η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ. Στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων και τους διαβεβαιώνουμε ότι ως Κίνημα Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ, κι εγώ προσωπικά, θα είμαστε δίπλα τους για να τους στηρίξουμε με όποιον τρόπο μας υποδείξουν.Ως υπ. βουλευτής έχω θέσει ψηλά στην ατζέντα την προστασία του Περιβάλλοντος. ΗΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ όλα αυτά τα χρόνια έχει επιδείξει σπουδαίο έργο, μακάρι κι άλλες περιοχές της χώρας να είχαν τέτοιες αξιόλογες δομές.Σκοπός μας δεν είναι μόνο η συνέχιση της λειτουργίας της αλλά και η περαιτέρω αναβάθμισή της», δήλωσε ο κ. Βάιος Καλοπήτας.

Για το ζήτημα της εποχιακής ανεργίας, που είναι ένα από τα μείζονα θέματα του εργατικού δυναμικού της Ρόδου και γενικότερα της Δωδεκανήσου, ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι μία από τις βασικές θέσεις του Προγράμματος «Σχέδιο Ελλάδα», είναι η επιδότηση νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα με απλό τρόπο, όπως εξήγγειλε πρόσφατα η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ.κ Φώφη Γεννηματά.

«Το Σταθερό φορολογικό Σύστημα το οποίο προτείνει το ΚΙΝ.ΑΛ. και περιλαμβάνει: μείωση του συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων από το 29% στο 20%, μείωση του ΦΠΑ κατά 2 μονάδες (του υψηλού συντελεστή από το 24% στο 22%, του χαμηλού από το 13% στο 11%), μείωση του φόρου για τους αγρότες στο 13%, ακατάσχετο και αφορολόγητο για τις επιδοτήσεις, η επιδότηση νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, η ριζική αλλαγή του "ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου" που οδηγεί σε χρεοκοπία το ασφαλιστικό σύστημα, ώστε να μπορούμε να μειώσουμε το μη μισθολογικό κόστος της εργασίας και να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του, τη δικαιοσύνη, την ανταποδοτικότητα των εισφορών, η στήριξη επιχειρήσεων και αγροτών, θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της εποχιακής ανεργίας ανοίγοντας νέες θέσεις εργασίας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ώστε το ζητούμενο να μην είναι η καταβολή επιδόματος ανεργίας αλλά η διασφάλιση σταθερής εργασιακής απασχόλησης», δήλωσε ο κ. Βάιος Καλοπήτας.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι τα νησιά μας χρειάζονται μια νέα πολιτική η οποία θα έχει ως πρώτη μέριμνα την ανάκαμψη των επενδύσεων, της παραγωγής και της απασχόλησης, παράλληλα, με την εφαρμογή προγράμματος σταδιακής αποκατάστασης και βελτίωσης των χαμηλών και μικρομεσαίων εισοδημάτων, αναστήλωση του κοινωνικού κράτους και αύξηση της απασχόλησης με σταθερές θέσεις εργασίας.

Διαβάστε ακόμη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσφύγει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Ρόδου

Διορθώθηκαν τα λάθη στους σταυρούς

Δύο αιτήσεις για τους σταυρούς στις δημοτικές εκλογές

Συγχαρητήρια επιστολή δημάρχου Λέρου προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Ανακηρύχθηκαν από το Πρωτοδικείο οι πέντε βουλευτές της Δωδεκανήσου

Συγχαρητήρια του Χ. Κόκκινου στους νεοεκλεγέντες βουλευτές και υπουργούς για το Νότιο Αιγαίο

Ποιοι από τους υποψηφίους κυριάρχησαν σε σταυρούς στις πόλεις και τα χωριά της Δωδεκανήσου

Εκδόθηκαν από το Πρωτοδικείο τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών