Προειδοποίηση για τα κουνούπια

Προειδοποίηση για τα κουνούπια

Προειδοποίηση για τα κουνούπια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 412 ΦΟΡΕΣ

Προειδοποίηση για τσιμπήματα κουνουπιών που διαδίδουν τον ιό του Δυτικού Νείλου περιλαμβάνει η πιο πρόσφατη ανανέωση της ταξιδιωτικής σύστασης του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών για τη χώρα μας.

Η σύσταση κάνει λόγο για αύξηση των περιστατικών στην Ελλάδα, από τον οποίο πέρυσι έχασαν τη ζωή τους 50 άτομα και άλλα 266 μολύνθηκαν. Το 2018 αναφέρθηκαν, σύμφωνα με το βρετανικό Υπουργείου Εξωτερικών, πάνω από 300 περιστατικά μετάδοσης του ιού σε ανθρώπους στην Ελλάδα.

Για το λόγο αυτό γίνεται σύσταση για τη λήψη προληπτικών μέτρων ώστε να περιοριστεί η έκθεση των τουριστών στα κουνούπια, με εντομοαπωθητικά και άλλα μέσα προστασίας. Το 20% των ατόμων που μολύνονται εμφανίζουν συπτώματα γρίπης, και ένα στα 150 πιο σοβαρά όπως μηνιγγίτιδα, εγκεφαλίτιδα ή κρίσεις.

Οι ταξιδιώτες με προβλήματα υγείας είναι πιο ευάλωτοι σε πιο σοβαρά συμπτώματα. Η επικεφαλής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Δανάη Περβανίδου, χαρακτηρίζει το φαινόμενο ως απειλή για τη δημόσια υγεία. Ο ιός εξαπλώνεται επίσης στην Ευρώπη λόγω των υψηλότερων θερμοκρασιών. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, άλλες χώρες με υψηλά ποσοστά κρουσμάτων πέρυσι ήταν η Ιταλία (123 περιστατικά), η Ουγγαρία (31) και η Σερβία (126).

Διαβάστε ακόμη

Ψευδοκύστη στο πάγκρεας: Όσα θέλετε να γνωρίζετε

Υδατάνθρακες: κατανοώντας την αξία τους

Υπέρταση και ινομυώματα: Πώς συσχετίζονται

Ηπατική νόσος: Πώς εκδηλώνεται στις διάφορες μορφές της

Ποιες είναι οι συνέπειες της χαμηλής βιταμίνης D

Λουτεΐνη: Ποια τα οφέλη της & σε ποιες τροφές θα τη βρείτε

Γυροειδής αλωπεκία (τριχοφάγος): Τί είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Πνευμονική ατρησία: Προσοχή στα συμπτώματα της καρδιακής νόσου