Νέα σύμβαση για τη μελέτη της γέφυρας Κρεμαστής

Νέα σύμβαση για τη μελέτη της γέφυρας Κρεμαστής

Νέα σύμβαση για τη μελέτη της γέφυρας Κρεμαστής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1080 ΦΟΡΕΣ

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στη Ρόδο, η σύναψη προγραμματικής σύμβασης (π.σ.) μεταξύ της Περιφέρειας και της Εταιρείας “ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.” για το έργο «Μελέτη επισκευής, δομικής ενίσχυσης και διαπλάτυνσης της γέφυρας Κρεμαστής, επί της επαρχιακής οδού Ιαλυσού-Αεροδρομίου Διαγόρα Ρόδου», προϋπολογισμού 250 χιλιάδων ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Το θέμα τέθηκε χθες, στην τελευταία συνεδρίαση της παρούσας θητείας, εκτός ημερησίας διαταξεως και κατά τη συζήτησή του δεν έλειψαν οι εντάσεις μεταξύ του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πρώην Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Μαχαιρίδη.

Εισηγούμενος το θέμα ο Περιφερειάρχης, αναφέρθηκε στο ιστορικό και θύμισε ότι η Περιφέρεια έχει συνάψει σύμβαση με την κρατική μελετητική Εταιρεία «ΕΓΝΑΤΙΑ» για τη διαπλάτυνση της υφιστάμενης γέφυρας της Κρεμαστής και τους έχει παραδώσει το πρώτο κομμάτι της δουλειάς εκτός των χρονικών ορίων της π.σ. που είχαν ψηφίσει και ήταν σε ισχύ. Κόλλησε εκείνη η π.σ. και έχουν πάρει το 50% αυτής της δουλειάς, δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ, η π.σ. που έληξε δεν μπορεί να παραταθεί και ο μόνος τρόπος είναι η ψήφιση μίας νέας π.σ.. Επίσης, η Οικονομική Επιτροπή θα εξειδικεύσει τους όρους για να δουν τι υπολείπεται από την “ΕΓΝΑΤΙΑ”.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Μαχαιρίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ήρθε η στιγμή η Περιφερειακή Αρχή να αναθεωρήσει την απόφασή της αφού δεν υπάρχει περίπτωση να παραδοθεί η μελέτη εφαρμογής στη γέφυρα της Κρεμαστής από την “ΕΓΝΑΤΙΑ” γιατί δεν κάνει μελέτες αλλά δημιουργήθηκε για άλλο σκοπό και μετά χρησιμοποιήθηκε από τις κυβερνήσεις για να εξυπηρετεί αυτούς που δεν μπορούσαν να συντάσσουν μελέτες. Είπε, λοιπόν, ότι υπάρχει μία πλήρης μελέτη η οποία δημοπρατήθηκε και πρέπει να ξαναγυρίσουν στη μελέτη που ακυρώθηκε, 400 χιλιάδων ευρώ.

Είπε, επίσης, ότι είναι ευκαιρία να υλοποιηθεί μία μελέτη που θα επιλύει τα όποια προβλήματα και θα διοχετεύεται η κυκλοφορία παρακάμπτοντας την Κρεμαστή.

Τη διαφωνία του εξέφρασε, στη συνέχεια, ο κ. Χατζημάρκος λέγοντας ότι δεν θέλει να ανοίξει αυτή η συζήτηση, όπως για την κυκλοφορία μέσα στην Κρεμαστή, το πολεοδομικό κτλ. που δεν είναι δουλειά της Περιφέρειας ενώ τον πρώτο λόγο για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο έχει ο Δήμος.

Η ερώτηση του κ. Μαχαιρίδη εάν στη μελέτη περιλαμβάνεται και η υδραυλική, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Περιφερειάρχη ο οποίος είπε ότι εκείνος αναφέρθηκε σε κάτι που έχει γίνει και ο κ. Μαχαιρίδης του λέει για κάτι που θα το δουν στο μέλλον καθώς είναι μέσα στις υποχρεώσεις της π.σ. Ρώτησε, μάλιστα, πώς παρελήφθη και πώς πληρώθηκε εκείνη η μελέτη αφού δεν περιελάμβανε την υδραυλική αλλά και την οριοθέτηση.

Η πρόταση του Περιφερειάρχη να εξουσιοδοτήσουν την Οικονομική Επιτροπή για να εξειδικεύσουν τους όρους ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία αφού κατά ψήφισαν οι κ.κ. Μαχαιρίδης και Μακρυωνίτης και η κα Σβύνου.

Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ: Καταργείται το Μεταφορικό Ισοδύναμο που ισχύει για τα νησιά;

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η «Ημερίδα Ενημέρωσης και το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας» στο Νότιο Αιγαίο

Μεγάλη καθυστέρηση στην κυκλοφορία οχημάτων και μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών στην περιοχή Τσαΐρι λόγω έργων

Γ. Νικητιάδης: Μόνο ένα ισχυρό παρεμβατικό κράτος μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης μπορεί να ενισχύσει τη βιομηχανία

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου