Ο Τσίπρας άνοιξε τον δρόμο στη Νέα Δημοκρατία

Ο Τσίπρας άνοιξε τον δρόμο στη Νέα Δημοκρατία

Ο Τσίπρας άνοιξε τον δρόμο στη Νέα Δημοκρατία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 167 ΦΟΡΕΣ

Του Κοσμά Σφυρίου

Νομίζω, πως ήλθε η ώρα να «συγχαρώ» (!) τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Κατόρθωσε, να γίνει ο μεγάλος χορηγός της Ν.Δ και την ξαναφέρνει πάλι στην εξουσία.

• Με την αθέτηση των δεσμεύσεων (αυταπάτες τις είπε), που είχε αναλάβει το 2015.
• Με την πολιτική που εφάρμοσε, ως πρωθυπουργός, (δεξιά/νεοφιλελεύθερη).
• Με το αλαζονικό ύφος της εξουσίας, τόσο του ίδιου, όσο και πολλών υπουργών του.
• Με τη διάψευση πολλών υποσχέσεων, που οι πολίτες τις είδαν ως ψέματα.
• Με τον τρόπο που αντιμετώπισε τους θεσμούς της ελληνικής δημοκρατίας κ.λπ, οδήγησε μεγάλη μερίδα αυτών που τον ψήφισαν το 2015, στο δεύτερο κόμμα (Ν.Δ).

Δυστυχώς, η εξέλιξη αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί ως παραλογισμός, γιατί μοιάζει με «επιβράβευση» του κόμματος, που όταν κυβερνούσε από το 2004 - τέλος του 2009 εκτροχίασε τα δημόσια οικονομικά της χώρας σε τέτοιο βαθμό, που την οδήγησε:

• στο χείλος της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας και
• στα «μνημόνια», για να μας χορηγηθούν δάνεια διάσωσης από τη χρεοκοπία.
Και σήμερα, μετά την αμετάκλητη αθώωση του κ. Γεωργίου (δεν ανέβασε, τα στοιχεία) και μετά την επιβεβαίωση του κ. Γιούνκερ, πως η κυβέρνηση Καραμανλή «εκτροχίασε» τα οικονομικά της Ελλάδας και πως έδινε στην Ε.Ε ψευδώς υποτιμημένα στοιχεία (!), δεν έμεινε πλέον καμιά αμφιβολία, για το ποια κυβέρνηση οδήγησε στα «μνημόνια».

Ε, αυτό το κόμμα (τη Ν.Δ), θα το επιβραβεύσουν οι έλληνες πολίτες με την ψήφο τους;
Αν συμβεί αυτό, θα το έχει «επιτύχει» ο «πρώτη φορά αριστερά» κ. Αλέξης Τσίπρας! Το εξοργιστικό με τον πρωθυπουργό είναι, πως ενώ εκείνος με την συμπεριφορά του, τα ψέματά του και την πολιτική του άνοιξε τον δρόμο στην εκλογική νίκη της Ν.Δ, τώρα «χύνει κροκοδείλια δάκρυα», γιατί, λέει, θα ξανακυβερνήσει η Δεξιά και καλεί τους πολίτες που ψηφίζουν Κίνημα Αλλαγής, να τον ενισχύσουν στις εκλογές (όπως έκαναν το 2015 και χιλιομετάνιωσαν...).

Παραποιεί την αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής, που ψήφισε το συνέδριο του και εφαρμόζει η κα Γεννηματά, μιλά - ψευδώς, όπως συνηθίζει - για συγκυβέρνηση (που δεν θα υπάρξει) του ΚΙΝ.ΑΛ με τη Ν.Δ, όταν οι εκ δεξιών αντίπαλοι της Γεννηματά την κατηγορούν, ότι, τάχα, έκανε το Κίνημα Αλλαγής «ουρά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α» ! Και οι μεν και οι δε, με αντικρουόμενα ψέματα ψηφοθηρούν κατά του Κινήματος. Ζήτω η τρέλα !...

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ.Τσίπρας γίνεται ο μεγάλος χορηγός της Ν.Δ
Και μετά τις εκλογές του Μαΐου 2012, όταν ο ελληνικός λαός έδωσε, με την ψήφο του:
18,85% στη Ν.Δ, 16,78% στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, 13,18% στο ΠΑ.ΣΟ.Κ, 8,48% στο Κ.Κ.Ε, 6,11 στη ΔΗΜ.ΑΡ, ο κ.Τσίπρας, που είναι θιασώτης της απλής αναλογικής και των κυβερνήσεων συνεργασίας, αντί να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας, με άλλον πρωθυπουργό ευρείας αποδοχής, οδήγησε την χώρα πάλι σε εκλογές (μερικές εβδομάδες μαργότερα) έγινε μεγάλος χορηγός του κ. Σαμαρά και τον ανέδειξε πρωθυπουργό με 30%.

Τελικά αυτοί οι “συριζαίοι”, από την εποχή που ήταν Συνασπισμός, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να συνεργαστούν με τη Ν.Δ (βλέπε Ιούνιο του 1989) ή να γίνουν οι χορηγοί της (βλέπε Ιούνιο του 2012 και Ιούλιο του 2019).

Η στρατηγική τους και το 1989 (με τη σκευωρία κατά του Ανδρέα Παπανδρέου, από κοινού με τη Ν.Δ), και το 2012, και το 2015, και το 2019 ήταν πως θα κατορθώσουν να διαλύσουν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Επί τριάντα (30) χρόνια το προσπαθούν!

Και τον Γενάρη του 2015 πλησίασαν πολύ στο να το πετύχουν.

Από τότε όμως, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες δίνουν όλο και μεγαλύτερη δύναμη στο ΠΑ.ΣΟ.Κίνημα Αλλαγής. Αυτό προβλέπω, ότι θα κάνουν και στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Προβλέπω, ότι θα το ενισχύσουν ακόμα περισσότερο, ώστε με το πρόγραμμα ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη (το συγκροτημένο «Σχέδιο Ελλάδα») και την υπεύθυνη πολιτική του, με προοδευτικό περιεχόμενο:

-να προστατέψει κοινωνικά δικαιώματα, από την ανεξέλεγκτη δεξιά πολιτική της Ν.Δ
-και να αποκαλύπτει τις ανευθυνότητες της αντιπολιτευτικής τακτικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Διαβάστε ακόμη

Αργύρης Αργυριάδης: Απορίες για μία φαραωνική μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B

Πάνος Δρακόπουλος: «Καρέ της ζωής - Καρέ της μη ζωής και το ανάμεσό τους»

Ιωάννης Βολανάκης: Χαμαικέρασος η λεπτή (Fragaria vesca),κοινώς φράουλα

Φίλιππος Ζάχαρης: Εισβολή στην Ουκρανία: Η δοκιμασμένη σοβιετική προπαγάνδα ως «καταστροφική επιρροή στα μυαλά των ανθρώπων»

Γεώργιος Παπαγεωργίου: Ο αριθμός των ελαφιών μπορεί να υπολογισθεί μόνο με αυτοψίες στα καταφύγιά τους