Έντονη διαμαρτυρία για τις διακοπές ρεύματος στη Ρόδο

Την έντονη διαμαρτυρία του για τις συνεχιζόμενες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, εκφράζει προς τους αρμόδιους του ΔΕΔΔΗΕ ο πρόεδρος της κοινότητας Κατταβιάς, κ. Νίκος Ζαννετάκης. Ειδικότερα, αναφερόμενος στο θέμα, τονίζει τα εξής:

«Κύριοι,
Σας ενημερώνουμε ότι, οι συνεχιζόμενες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στην Τοπική Κοινότητα Κατταβιάς, αλλά και στο Πρασονήσι, έχουν φέρει στα όριά τους, τους κατοίκους, τους επιχειρηματίες και τους επισκέπτες των περιοχών αυτών. Και αυτό γιατί, η οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί είναι αρκετά μεγάλη, αφού πολλές ηλεκτρικές συσκευές έχουν καεί τόσο σε νοικοκυριά, όσο και σε επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής.

Οι διαβεβαιώσεις που έχουμε λάβει, κατά το παρελθόν, από υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ, ότι θα επιλυθεί το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης με τη διασύνδεση της Κοινότητας από τη δυτική πλευρά του νησιού, έμειναν γράμμα κενό. Δυστυχώς, η  ηλεκτροδότηση, παρά τις υποσχέσεις, δε διασφαλίστηκε διότι το συγκεκριμένο έργο παραμένει ημιτελές.

Το δίκτυο της δυτικής πλευράς έφτασε μέχρι και την κοινότητα Απολακκιάς περιοχή Σουσούνια, δηλαδή, τρία χιλιόμετρα πριν την κοινότητα Κατταβιάς.

Παρά τη λειτουργία του νέου εργοστασίου στη Νότια Ρόδο, το τελευταίο διάστημα, οι διακοπές ρεύματος είναι καθημερινό φαινόμενο. Δεν αρκούν οι φιλότιμες προσπάθειες των δύο εναπομεινάντων εργαζομένων στον ΔΕΔΔΗΕ, για να καλυφθεί η περιοχή από Αρχάγγελο και έξω. Όπως αντιλαμβάνεστε, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα προβούμε σε όλα τα ένδικα μέσα, ώστε να διασφαλιστεί η ποιοτική διαβίωση και η ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.

Ο εμπαιγμός θα πρέπει να σταματήσει. Είναι απαράδεκτο μετά από δύο εργοστάσια πάνω στο νησί της Ρόδου, να μένουν οι κοινότητες χωρίς ρεύμα, για αρκετές ώρες. Ζητούμε ΑΜΕΣΑ και χωρίς υπεκφυγές, να προχωρήσετε στην ολοκλήρωση της διασύνδεσης της Κοινότητας από τη Δυτική πλευρά του νησιού, για να λυθεί το πρόβλημα».