Ν. Σαντορινιός: «Οι προθέσεις της ΝΔ για την ιδιωτικοποίηση όλων των δημόσιων υπηρεσιών είναι πλέον εμφανείς»

Στον Γιώργο Παπαδάκη και στην εκπομπή του Ant1 «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε σήμερα το πρωί ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, ο οποίος τόνισε τις μεγάλες διαφορές για το σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και συγκεκριμένα για τα εργασιακά, το ασφαλιστικό και τις συντάξεις, την υγεία, τις δημόσιες υπηρεσίες και τις επενδύσεις. 

Με τη ΝΔ έχουμε διαμετρικώς αντίθετα προγράμματα
«Στις 7 Ιουλίου δεν αποφασίζουμε για το ποιοί θα εκπροσωπήσουν την χώρα στην Ευρωβουλή, αποφασίζουμε για το ποιος θα κυβερνήσει την χώρα. Αυτός που θα οδηγήσει την Ελλάδα στην επόμενη ημέρα θα πρέπει παράλληλα να μπορέσει να προστατεύσει το κοινωνικό κράτος και να σεβαστεί τους πολίτες και τους εργαζόμενους.

Η ΝΔ υποστηρίζει την υπερεργασία. Ο κ. Μητσοτάκης έχει τοποθετηθεί για το 8ωρο, το οποίο θεωρεί ξεπερασμένο και βλέπει θετικά το 12ωρο, αντίθετα με την Κυβέρνησή μας που επανέφερε τις κλαδικές και τις συλλογικές συμβάσεις, αλλά και τον κανόνα 1 προς 1 στις προσλήψεις, τη στιγμή που η ΝΔ θέλει να επαναφέρει το 1 προς 5».

«Στο ασφαλιστικό, η ΝΔ ετοιμάζεται να ξεπουλήσει το επικουρικό ταμείο στις ασφαλιστικές εταιρείες και να τινάξει το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα στον αέρα, ενώ στην Υγεία προτιμά να αγοράζει υπηρεσίες από ιδιωτικές εταιρείες παρά αξονικούς τομογράφους για τα δημόσια νοσοκομεία, αξονικούς τομογράφους τους οποίους εμείς έχουμε αγοράσει για να εξοπλιστούν τα νοσοκομεία των νησιών μας και να εξυπηρετούνται οι πολίτες και οι τουρίστες που τα επισκέπτονται».

Πρόσφατη ιστορία και πραγματικότητα
«Τον Φεβρουάριο του 2015 παραλάβαμε μια χώρα με έλλειμμα 550 εκ. ευρώ και δεν είχαμε να πληρώσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις. Αυτήν τη στιγμή υπάρχει αποθεματικό 31 δις, κάτι που πέτυχε ο ελληνικός λαός και αυτή η Κυβέρνηση, ώστε να μπορέσουμε να αποπληρώσουμε τα χρέη που μας άφησαν για τα υπόλοιπα χρόνια. Από αυτό το ποσό κάναμε ένα καταθετικό λογαριασμό, στον οποίο καταθέσαμε 5,5 δις για να μπορούμε να έχουμε τα πλεονάσματα των 2,5 %».

«Μας λένε ότι η ΝΔ είναι η εκλεκτή των αγορών. Αλήθεια πότε πέσανε τα επιτόκια, πότε δανειστήκαμε από τις αγορές με χαμηλά επιτόκια και μάλιστα χαμηλότερα του 2006 στο 5ετές και στο 10ετές ομόλογο, πριν ή μετά τις ευρωεκλογές. Προφανώς πριν τις ευρωεκλογές γιατί έχουμε καταφέρει να σταθεροποιήσουμε την οικονομία, να υπάρχει ανάπτυξη και να πιάσουμε τους στόχους που έπρεπε. Ας θυμηθούμε τι στόχους είχε πιάσει η κυβέρνηση Σαμαρά το 2014, όταν έπρεπε να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% και έπιασε μόνον 0,2%. Αυτή ήταν η ανάπτυξη του περιβόητου success story».

«Έχουμε βόμβες λένε στην ΝΔ και μιλάνε για την ΔΕΗ. Επανέρχεται δηλαδή το σχέδιο του ξεπουλήματος των υδροηλεκτρικών σταθμών. Η ΔΕΗ είχε 5 δις χρέη τα οποία έχουν πέσει στο 1δις. Το 2010 - 2014 με τις διαδοχικές κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ έγιναν αυξήσεις ύψους 60% στα τιμολόγια της ΔΕΗ ενώ την περίοδο 2015 - 2018 δεν έγινε καμία αύξηση τιμολογίου.

Την τετραετία 2010 με 2014 το μέσο εισόδημα του Έλληνα πολίτη μειώθηκε κατά 5.500 ευρώ, ενώ την τριετία 2015-2018, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, αυξήθηκε οριακά κατά 586 ευρώ. Οι πολίτες δεν έγιναν από φτωχοί φτωχότεροι. Το θέμα είναι πως ενώ δεν πήραμε περισσότερα μέτρα, στους φόρους που είχαν εφαρμοστεί από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, στο σύνολο τους 83%, προστέθηκε το 17% που εφαρμόστηκε από εμάς, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση των πολιτών».

«Οι επενδύσεις που προτείνει η ΝΔ είναι η επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» που θα συνεχίσει προφανώς, ασχέτως με το τι θα επιφέρει στο περιβάλλον, ενώ για τις δημόσιες υπηρεσίες μας λένε ότι θα τις πουλήσουν...

Ο υποψήφιος της Ν.Δ. Δημήτρης Καιρίδης, υπερασπίζεται την αύξηση της τιμής των διοδίων στην Αττική Οδό, λέγοντας ότι η Αττική Οδός πρέπει να μας πάει στα δικαστήρια και να ζητήσει από τον ελληνικό λαό να πληρώσει τα σπασμένα..., όλα αυτά όταν χθες με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αναστέλλεται η αύξηση των διοδίων στην Αττική Οδό».