Πολύ καλές οι επιδόσεις των υποψηφίων από τα Λύκεια της Ρόδου

Πολύ καλές οι επιδόσεις των  υποψηφίων από τα Λύκεια της Ρόδου

Πολύ καλές οι επιδόσεις των υποψηφίων από τα Λύκεια της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2366 ΦΟΡΕΣ

Τι δείχνουν τα πρώτα στατιστικά στοιχεία σε πανελλαδικό επίπεδο

Πολύ καλά τα πήγαν στην πλειονότητά τους τα παιδιά από τα Λύκεια της Δωδεκανήσου, που πήραν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις φέτος, διεκδικώντας μια θέση στα Πανεπιστήμια, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρμόδιων διευθυντών των σχολικών συγκροτημάτων αλλά και του προϊσταμένου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κου Γιάννη Παπαδομαρκάκη.

Η ανάρτηση των αποτελεσμάτων, ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι, γεγονός που έδωσε προσωρινό τέλος στην αγωνία μαθητών και γονέων. Απομένουν πλέον οι βάσεις των σχολών που ουσιαστικά θα καθορίσουν και το ποιοι και πού θα εισαχθούν, στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας.

Μιλώντας στη “ΡΟΔΙΑΚΗ” ο προϊστάμενος Εκπαίδευσης κος Γιάννης Παπαδομαρκάκης, επισήμανε ότι η εικόνα σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις των υποψηφίων, είναι εξαιρετικά καλή. «Οι εκτιμήσεις που έχουμε, σημείωσε ο κος Παπαδομαρκάκης, είναι ότι οι επιδόσεις είναι στο αντίστοιχο περυσινό επίπεδο. Οι μαθητές που ήταν πολύ καλά προετοιμασμένοι και ψύχραιμοι, μπόρεσαν να τα καταφέρουν καλύτερα. Είναι κανόνας αυτός που ισχύει για όλες τις χρονιές αυτό. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά που κι εφέτος δοκιμάστηκαν, να έχουν επιτυχίες στη ζωή τους και στις σχολές που κατάφεραν να εισαχθούν.»

Υπενθυμίζεται ότι από την ερχόμενη Πέμπτη, 4 Ιουλίου, οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο όπως προβλέπεται από τη σχετική διαδικασία. Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει τη Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019 και είναι αποκλειστική. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να τροποποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο. Όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν την Τρίτη, 9 Ιουλίου, καθώς και τη Δευτέρα, 15 Ιουλίου, για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.

Μάλιστα, από το υπουργείο Παιδείας προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Τι δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία των πανελλαδικών εξετάσεων
Μεγάλη συγκέντρωση βαθμολογιών κάτω από τη βάση «δείχνουν» τα στατιστικά που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ειδικότερα, μεγάλη διασπορά στις βαθμολογίες άνω του δέκα και μεγάλη συγκέντρωση βαθμολογιών κάτω από τη βάση, είναι η γενική εικόνα που παρουσιάζουν οι βαθμολογίες των υποψηφίων, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας.

Ιδιαίτερα στα μαθήματα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας και των Μαθηματικών Προσανατολισμού, το ποσοστό των γραπτών κάτω από τη βάση ήταν εξαιρετικά μεγάλο: 64,99% για τη Βιολογία και 61,03% για τα Μαθηματικά. Αναλυτικότερα, όσον αφορά την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, το μεγαλύτερο ποσοστό βαθμολογιών κάτω από τη βάση κατέχει το μάθημα της Ιστορίας. Το 47,20% των υποψηφίων έγραψαν κάτω από 10, ενώ μόλις το 9,04% συγκέντρωσε βαθμολογία από 18 έως 20.
Επίσης, στα Αρχαία, το μεγαλύτερο ποσοστό καταγράφεται στις βαθμολογίες 5-10 (το 26,24% των υποψηφίων), ενώ υψηλή βαθμολογία (18-20) συγκέντρωσε το 2,84% των υποψηφίων.

Για το μάθημα των Λατινικών, μπορεί κανείς να πει ότι οι βαθμολογίες ήταν των… άκρων, αφού το 30,29% των υποψηφίων έγραψε κάτω από τη βάση, ενώ το 24, 23% αρίστευσε (18-20).
Στην Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών, στα Μαθηματικά και τη Χημεία, τα ποσοστά βαθμολογιών πάνω και κάτω από τη βάση είναι μοιρασμένα: 46,59% κάτω από τη βάση και 53,41% πάνω από τη βάση στα Μαθηματικά και 42,12% κάτω από τη βάση, 57,88% πάνω από τη βάση στη Χημεία.

Αναλυτικότερα, στο μάθημα της Χημείας, το 4,37% των υποψηφίων αρίστευσε (18-20), ενώ το 31, 04% έγραψε από 0 έως 5. Στα Μαθηματικά, 0-5 έγραψε το 28,4% των υποψηφίων, ενώ 18-19 έγραψε το 4,35% και 19-20 το 5,39%.
Στη Φυσική, τη μεγαλύτερη συγκέντρωση είχαν οι βαθμολογίες 5-10 (24,75%), ενώ 18-19 έγραψε το 6,44% και 19-20 το 6,29%. Στη Βιολογία, το 31,43% έγραψε κάτω από τη βάση, ενώ το 16,68% αρίστευσε (19-20) και το 11,46% των υποψηφίων έλαβε βαθμολογία 18-19. Όσον αφορά στην Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, τα ποσοστά βαθμολογιών κάτω από τη βάση ήταν αρκετά υψηλά στα Μαθηματικά (73,96%) και στη Βιολογία Γενικής Παιδείας (71,92%).

Ειδικότερα, στα Μαθηματικά, το 49,67% των υποψηφίων έγραψε 0-5, ενώ αρίστευσε (18-19) το 1,58%. Στο μάθημα Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον, το 22,93% έγραψε από 0 έως 5 και το 11, 87% από 19 έως και 20. Τέλος, στο μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας, το 22,25% έγραψε από 0 έως 5, ενώ βαθμολογίες 18-19 έλαβε το 7% και 19-20 το 5,22% των υποψηφίων. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι για να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις σχετικά με το πώς θα κινηθούν οι βάσεις, πρέπει να γίνουν και συγκρίσεις με τα στοιχεία των περυσινών βαθμολογιών.

Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές: Ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική εγγραφή των επιτυχόντων

Αύξηση βάσεων στα περισσότερα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Αποτελέσματα Πανελλαδικών 2023: Σε ποιες σχολές πέρασαν οι Ροδίτες και οι Ροδίτισσες

Πανελλαδικές: Ανακοινώνονται σήμερα οι βάσεις εισαγωγής

Πανελλαδικές 2023 - Σάρωσαν τα Ροδιτόπουλα σε επιτυχίες- Πώς έγραψαν οι μαθητές από τα σχολεία του νησιού μας

Πανελλαδικές: Αύριο στη μια οι ανακοινώσεις για τις βαθμολογίες

Πανελλαδικές 2023: Πότε ανακοινώνονται οι βαθμολογίες

Από 15 έως 23 Ιουνίου η εγγραφή για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών