Ακυβέρνητο έμεινε ιστιοφόρο εξαιτίας βλάβης στο πηδάλιο

Ακυβέρνητο έμεινε ιστιοφόρο εξαιτίας βλάβης στο πηδάλιο

Ακυβέρνητο έμεινε ιστιοφόρο εξαιτίας βλάβης στο πηδάλιο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 439 ΦΟΡΕΣ

Ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι της Ρόδου

Με ασφάλεια ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Ρόδου ένα ιστιοφόρο με ολλανδική σημαία, το οποίο έπλεε ανοιχτά του νησιού μας, το πρωί της Παρασκευής, όταν υπέστη βλάβη στο πηδάλιό του με αποτέλεσμα να μείνει ουσιαστικά ακυβέρνητο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, πρόκειται για το Ιστιοφόρο ''ODYSSEUS'' σημαίας Ολλανδίας, το οποίο βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή 11,5 ν.μ. δυτικά του λιμένα ν. Ρόδου, με επτά (07) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Ο κυβερνήτης ζήτησε βοήθεια και άμεσα απέπλευσαν προς την ανωτέρω θαλάσσια περιοχή περιπολικό σκάφος και ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου το ως άνω ιστιοφόρο εντοπίστηκε να πλέει αυτοδύναμα, χωρίς τη χρήση των ιστίων, με σταθερή πορεία προς το λιμένα ν. Ρόδου και με περιορισμένη ικανότητα χειρισμών στο πηδάλιό του. Αφού κατέπλευσε έξω από τον λιμένα, συνοδευόμενο από τα σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ρυμουλκήθηκε από το Ρ/Κ ''ΧΡΗΣΤΟΣ XXVII'' Ν.Π. 6385 και προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμένα Νέας Μαρίνας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ODYSSEUS'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου