Δημήτρης Γάκης: «Κως - «All inclusive»: στην Ανάπτυξη στον Πολιτισμό, στον ποιοτικό τουρισμό»

Ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, επισκέφθηκε την Κω ολοκληρώνοντας την πενθήμερη περιοδεία του στο Βόρειο Συγκρότημα (24-28 Ιουνίου).

Στη διάρκεια της επίσκεψης στην Κω, ο Δημήτρης Γάκης περιόδευσε στην πόλη της Κω, στο Ζηπάρι, στην Αντιμάχεια, στην Καρδάμαινα και στην Κέφαλο, συνομίλησε με κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, περπάτησε στην αγορά, στα λιμάνια, τους δρόμους των χωριών και της πόλης της Κω, άκουσε προσεκτικά τους επιχειρηματίες του τουρισμού, συνομίλησε με τους εργαζόμενους της υπηρεσίας πρασίνου του Δήμου Κω, με αγρότες και κτηνοτρόφους του νησιού, αντάλλαξε απόψεις και συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα, τις ανάγκες αλλά και τους τρόπους με τους οποίους η νέα διακυβέρνηση της Αριστεράς θα μπορέσει να ολοκληρώσει το έργο της και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των νησιωτών.

 

 

«Ο Κωακός Λαός, ξέρει να αγωνίζεται για ουσιαστική κοινωνική συνοχή στο νησί, το αποδεικνύει καθημερινά με έργα και πρωτοβουλίες. Ταυτόχρονα όμως, αναγνωρίζει την πραγματικότητα και την ανάγκη ενός ευρύτερου διαλόγου που θα οδηγήσει μπροστά την κοινωνία.

Η ταχύτατη ανάπτυξη που παρατηρούμε σε τμήματα του νησιού, δεν πρέπει να μας εφησυχάζει. Τουναντίον, το παραγωγικό μοντέλο που θα πρέπει να αναπτύξουμε στο νησί, θα πρέπει να συνδυάζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά της τοπικής οικονομίας, είναι αλήθεια ότι δεν μπορείς να ξεφύγεις άμεσα από την τουριστική πραγματικότητα, αλλά ταυτόχρονα, θα πρέπει να εκμεταλλευθεί τις δυνατότητες που ξεδιπλώνει το «Νησιωτικό μας πρόγραμμα».

 

 

Ειδικά για την Κω, τα έργα υποδομής στο λιμάνι, τα έργα για την αποκατάσταση των ζημιών στο πολιτιστικό απόθεμα του νησιού, το Μ.Ι. και το ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για το Ν. Αιγαίο, οι φορολογικές ελαφρύνσεις και τα μέτρα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των ακτών μας που πήρε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να αποτελέσουν τη βάση για την επόμενη μέρα.

Με δράσεις συντονισμένες και με την ΤΑ, αλλά πρωτίστως με ην ίδια συλλογική δράση των φορέων της Κω, που δίνουν τον καθημερινό αγώνα για να γίνει το νησί του Ιπποκράτη αυτό που πραγματικά αξίζει: Ένας παγκόσμιος πολιτιστικός προορισμός, ένας πόλος πραγματικά ήπιας τουριστικής ανάπτυξης.

 

 

Μαζί με τον κόσμο της εργασίας

Ο Δημήτρης Γάκης παραβρέθηκε επίσης στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κω την Πέμπτη 27 Ιουνίου με κεντρική ομιλήτρια την Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφης Αχτσιόγλου, η οποία παρουσίασε αναλυτικά το σημαντικό έργο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στα εργασιακά θέματα και έδωσε τη θετική προοπτική για τους εργαζόμενους με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη 4ετία.

«Η ομιλία σήμερα στην Κω της Υπουργού Εργασίας επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι το μοντέλο ανάπτυξης που έχει επιλέξει η Κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια και το οποίο θα ξεδιπλωθεί και στην επόμενη τετραετία, είναι σταθερά προσηλωμένο σε μια προοπτική όπου οι οικονομικοί δείκτες, η ανάπτυξη, η παραγωγικότητα θα συμβαδίζουν με τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας.

 

 

Σε αυτές τις εκλογές αντιπαρατίθενται δύο αντίπαλα πολιτικά σχέδια. Απέναντι στο δικό μας πολιτικό σχέδιο, η ΝΔ υπόσχεται μια ανάπτυξη που βασίζεται στη συντριβή των εργασιακών δικαιωμάτων. Σχέδιο που όπως αποδείχτηκε (δεν πρέπει να το ξεχνάμε) στο πρόσφατο παρελθόν είναι όχι μόνο κοινωνικά αλλά και οικονομικά καταστροφικό», δήλωσε ο Δημήτρης Γάκης.