Διαμαρτυρία μητέρας από τη Ρόδο για την αντιμετώπιση του παιδιού της

Την έντονη διαμαρτυρία της, εκφράζει με σχετική αναφορά της στη “ΡΟΔΙΑΚΗ”, ζητώντας  να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες με γνώμονα την ανθρωπιά και την ευαισθησία, συμπολίτισσά μας. Η υπόθεση αφορά την εγγραφή του παιδιού της σε δημοτικό σχολείο του νησιού μας.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η ίδια (τα στοιχεία της στη διάθεση των αρμοδίων) το παιδί της που σήμερα είναι 6,5 ετών, διαγνώστηκε από τους αρμόδιους του ΚΕΣΥ, ότι είναι σε φάση αυτισμού και ακολουθήθηκε η εκπαιδευτική διαδικασία της «παράλληλης στήριξης» με εκπαιδευτικό στο πλευρό του, στα δύο περίπου χρόνια που φοίτησε σε νηπιαγωγείο.

Η ίδια θέλησε να γράψει το παιδί της σε σχολείο, αλλά της είπαν ότι δεν μπορεί να χορηγηθεί εκ νέου παράλληλη στήριξη και προτρέποντάς την ουσιαστικά να το εγγράψει σε ειδικό σχολείο.

Η ίδια πάντως κάνει έκκληση σε κάθε αρμόδιο φορέα (ΚΕΣΥ και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση) να εξετάσει με πολλή προσοχή το αίτημα έτσι ώστε να μην αδικηθεί το παιδί της.

Η ίδια είναι μητέρα που μεγαλώνει μόνη της δύο παιδιά, αλλά δεν πρόκειται να το βάλει κάτω και θα συνεχίσει τον αγώνα της, όσο χρειαστεί και σε όποιο επίπεδο απαιτείται να φθάσει.