Μία μοναδική συναυλία με τη χορωδία του Γέιλ

Πολιτιστικό γεγονός για το νησί μας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η μοναδική συναυλία που θα δώσει απόψε στις 9:00 το βράδυ, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου η περίφημη χορωδία του Γέιλ!

Η Yale Alumni Chorus, όπως λέγεται, θα δώσει απόψε στη Ρόδο συναυλία στο μαγευτικό χώρο του Καστέλου υπό τη Διεύθυνση του Jeffrey Dumma και με τη συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, υπό τη Διεύθυνση του Μιχάλη Καλαεντζή.
Σημειώνεται η συναυλία είναι ελεύθερη για το κοινό και πραγματικά αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για όσους επιθυμούν να ακούσουν αυτή την παγκοσμίου φήμης ορχήστρα.

Όπως είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Μεσαιωνικής Πόλης, κ. Τέρης Χατζηιωάννου, στη Ρόδο θα δοθεί μία από τις μόλις τρεις συναυλίες που θα κάνει η ξακουστή ορχήστρα στη χώρα μας (σ.σ. οι άλλες δύο είναι στο Ναύπλιο και στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος). Μάλιστα, από το Δήμο χρειάστηκε να διεκδικήσουν τη συναυλία από το Ηράκλειο της Κρήτης.

Ενδεικτικό ότι η συναυλία αυτή αποτελεί πολιτιστικό γεγονός είναι ότι αναμένονται να έρθουν στη Ρόδο, συνοδεύοντας την αποστολή, πάνω από πεντακόσιοι Αμερικανοί, ανάμεσά τους και ο Αμερικανός πρέσβης κ. Τζέφρι Πάιατ-κάτι πάντως που δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως-όπως και ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Γέιλ!

Η προετοιμασία της συναυλίας αυτής από το Δήμο Ρόδου ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια περίπου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το πρόγραμμά της θα θυμίζει άλλες εποχές και θα μας ταξιδέψει δεκαετίες πίσω στο χρόνο. Θα είναι ένα ανοιχτό, ελληνικό και ξένο, πρόγραμμα, ενώ στο κλείσιμο θα εμφανιστούν 140 χορωδοί επί σκηνής.