Θρίαμβος η παράσταση της σχολής χορού «Σοφία Μελισσουργού»

«Οι 5 διαστάσεις του Χορού»

Μια βραδιά ύμνος στον Χορό, ξεχωριστή και με πολλές …διαστάσεις απόλαυσαν την περασμένη Κυριακή οι θεατές σ’ένα ασφυκτικά γεμάτο Θεάτρο της Τάφρου. 

Η Σχολή Χορού της Σοφίας Μελισσουργού οδήγησε τους θεατές με τα βήματα των παιδιών σε μια εκδρομή γεμάτη ομορφιά σε θέαμα και ακρόαμα. Το θέμα της παράστασης επιλέχθηκε για να τονιστεί η σπουδαιότητα που έχουν αυτές οι διαστάσεις για την Τέχνη του Χορού:  Ευλυγισία, Πάθος, Ρυθμός, Ισορροπία, Αρμονία, οι πέντε δηλαδή διαστάσεις που καθορίζουν, μαζί τη μόρφωση και το ταλέντο, την κιναισθητική ανάπτυξη την ευαισθησία και τη δημιουργικότητα και συνεισφέρουν  χωρίς καμμία αμφιβολία στη συναισθηματική ευεξία.

Οι ερμηνευτές, τα μικρά και μεγάλα παιδιά, σ’ ένα μαγευτικό σκηνικό και με τη βοήθεια προβολών υψηλής ανάλυσης βίντεο, αλλά και των φωτισμών και της μουσικής, κατόρθωσαν να αποδώσουν τους χορευτικούς τους ρόλους με διάθεση που ανανέωνε συνεχώς την απόλαυση της παράστασης.

Αρετές της παράστασης υπήρξαν οι λαμπερές ερμηνείες, τα πλούσια κοστούμια και οι χορογραφίες δουλεμένες με αγάπη και συνέπεια σε κάθε λεπτομέρεια, που έκαναν τους θεατές να καταχειροκροτήσουν το καλλιτεχνικό αυτό εγχείρημα των παιδιών με ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. 

Με το μοναδικό ταλέντο αλλά και την ακαδημαϊκή της μόρφωση να προσεγγίζει τα μικρά παιδιά είκοσι τέσσερα χρόνια τώρα η Σοφία Μελισσουργού εξέπληξε το κοινό άλλη μια φορά.

Μέσα από τη δουλειά της γεμάτη δημιουργικότητα και φαντασία περνά με τον πλέον σωστό τρόπο στα παιδιά το μήνυμα πως με σοβαρή  δουλειά και υπευθυνότητα μπορούν να μαθαίνουν και να ερμηνεύουν σωστά τους ρόλους τους και να απολαμβάνουν τους καρπούς από την προετοιμασία και τις συχνές πρόβες. Έτσι γεννιούνται οι καλλιτεχνικές αρετές και φυσικά η προσωπικότητα.