Γιάννης Παππάς: Με θυμώνει το ότι αυτοί που έχτισαν πολιτικές καριέρες με το ψέμα συνεχίζουν απτόητοι

Γιάννης Παππάς: Με θυμώνει το ότι αυτοί  που έχτισαν πολιτικές καριέρες με το ψέμα συνεχίζουν απτόητοι

Γιάννης Παππάς: Με θυμώνει το ότι αυτοί που έχτισαν πολιτικές καριέρες με το ψέμα συνεχίζουν απτόητοι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 558 ΦΟΡΕΣ

Ο Γιάννης Παππάς μπορεί να κοιτάζει στα μάτια τους Δωδεκανήσιους και ειδικότερα τους νέους. Αποτελεί γνήσιο αγωνιστή του κόμματος, που εργάστηκε από νεαρή ηλικία, προσηλωμένος στη Νέα Δημοκρατία και τα όσα πρεσβεύει. Δεν έλλειψε από καμία μάχη και κανένα προσκλητήριο της κοινωνίας. Στο στίβο της πολιτικής έχει «λιώσει» παπούτσια. Ξέρει από αγώνες κι από αγωνίες.
Αυτές τις μέρες δίνει τη δική του μάχη, ενόψει των βουλευτικών εκλογών. Έχει στο πλευρό του φίλους, στελέχη και ψηφοφόρους του κόμματος, που τον στηρίζουν, αλλά κυρίως έχει τον απλό κόσμο που γνωρίζει για την προσφορά και τον πολύχρονο αυτό αγώνα του.
Στη συνέντευξή του στη “ΡΟΔΙΑΚΗ”, ο Γιάννης Παππάς απαντά χωρίς περιστροφές. Ευθέως. Έτσι όπως δηλαδή έχει μάθει να μιλά, να αποφασίζει και να κινείται όλα αυτά τα χρόνια.

Ελάχιστες είναι πλέον οι μέρες που απομένουν μέχρι την κρίσιμη εκλογική μάχη της 7ης Ιουλίου. Εκεί, μπροστά στην κάλπη, τι πρέπει να αναλογιστεί ένας συμπατριώτης μας πριν κάνει την επιλογή του;
Πρώτα απ’ όλα, τι χάσαμε ως νησιώτες όλα αυτά τα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Να θυμηθούν τα ψέματα του κ. Τσίπρα και της παρέας του: Την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, την υπερ-φορολόγηση σε όλες τις υπηρεσίες, στις μετακινήσεις, στα καύσιμα, στα αγαθά, στα εμπορεύματα, στα κρασιά και στο αλκοόλ και μια σειρά άλλων φόρων που έρχονται να προστεθούν συγκεντρωτικά και να στραγγαλίσουν την επιχειρηματικότητα ενώ γονάτισαν εντελώς τη μεσαία τάξη και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Οι νησιώτες, όμως έδωσαν το πρώτο μήνυμα στην ευρω-κάλπη. Και είμαι βέβαιος ότι τώρα, θα το δώσουν ξανά στην κάλπη της 7ης Ιουλίου 2019, ψηφίζοντας τη Νέα Δημοκρατία!

Τι «διαβάζει» ο Γιάννης Παππάς στα μάτια των Δωδεκανησίων, τους οποίους συναντά, ακούει και συζητά μαζί τους καθημερινά; Τι τους απασχολεί;
Οι Δωδεκανήσιοι κατάλαβαν ότι η απερχόμενη κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν έφερε κανένα θετικό αποτέλεσμα στα νησιά, ούτε έκανε κάτι για να βελτιώσει την καθημερινότητά του. Γι’ αυτό και στην ευρω κάλπη, απέδειξαν ότι δεν τον πιστεύουν πια. Τα προβλήματα των νησιωτών, των συμπατριωτών μου είναι γνωστά σε όλους όσοι έχουν επιλέξει αυτό τον τόπο: υπερ-φορολόγηση που επιβαρύνει τις μεταφορές, το κόστος ζωής, γονατίζει το επιχειρείν, εξουθενώνει την μεσαία τάξη και τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως οι συνταξιούχοι, απομάκρυνε κάθε ενδεχόμενο για σοβαρές επενδύσεις ενώ αποδείχθηκε επικίνδυνη για τη χώρα, για τα εθνικά μας θέματα –κυρίως μετά την κακή Συμφωνία των Πρεσπών που κάποιοι «ονειρεύονταν» να εφαρμοστεί και στο…. Αιγαίο! Τι άλλο να τους απασχολεί, λοιπόν από την αβεβαιότητα για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους;

Πώς βλέπετε την επόμενη μέρα των εκλογών; Τι περιμένετε να αρχίσει να αλλάζει στα Δωδεκάνησά μας; Υπάρχει ελπίδα;
Αλίμονο να μην μιλάμε για ελπίδα! Ο πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Ρόδο και από την περιοδεία του στα νησιά μας, ξεκαθάρισε ότι με βάση το πρόγραμμα της Ν.Δ. το πρώτο μέλημα είναι η μείωση της φορολόγησης που θα επιφέρει άμεση «ανακούφιση» στο σύνολο της αγοράς. Η αγορά, ξέρετε είμαστε όλοι: οι επιχειρηματίες (από τον πιο μικρό έως τον μεγαλύτερο), οι εργαζόμενοι, οι ασχολούμενοι με τις τουριστικές δραστηριότητες, οι καταναλωτές… Αυτός είναι ο στόχος μας άλλωστε, με γνώμονα την προοπτική για ανάπτυξη του τόπου και της οικονομίας.

Τι σας θυμώνει περισσότερο σε αυτή την προεκλογική διαδικασία;
Το γεγονός πως κάποιοι, ενώ έχτισαν πολιτικές καριέρες πάνω στα ψέματα, συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο. Ο κόσμος όμως, έχει καταλάβει πια ποιος τον κορόιδεψε και ποιος του είπε την αλήθεια.

Οι νέοι άνθρωποι που κατοικούν στα νησιά μας; Τι σημαίνουν αυτοί για τον Γιάννη Παππά; Σε τι μπορεί να δεσμευτείτε κοιτώντας τους στα μάτια;
Έμαθα να κοιτάζω όλο τον κόσμο στα μάτια –πόσο μάλλον τους νέους μας. Για μένα οι νέοι είναι το μέλλον του τόπου μας και της πατρίδας μας. Και θέλω να είμαι μέρος μιας προσπάθειας που θα τους δώσει τα κίνητρα και την αισιοδοξία να μείνουν στον τόπο τους, να εργαστούν, να δημιουργήσουν και να κάνουν οικογένειες εδώ. Να μην φύγουν αλλά να μείνουν για να προσφέρουν το καλύτερο στον τόπο που γεννήθηκαν και τους χρειάζεται!

Σε εκείνους που έφυγαν στο εξωτερικό; Τι θα τους λέγατε;
Ότι με τη νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα δοθούν τα κίνητρα και θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και συνθήκες ώστε να γυρίσουν στην πατρίδα τους και να στηρίξουν τον τόπο τους. Δεν θα είναι μια εύκολη διαδικασία. Θα απαιτηθεί χρόνος και προσπάθεια για να αλλάξουν τα πράγματα. Όμως μπορούμε και πρέπει να τα καταφέρουμε γι’ αυτές και για τις επόμενες γενιές.

Τι θα πρέπει να αλλάξουμε σε αυτό τον τόπο, έτσι ώστε να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τα νησιά και τους νησιώτες μας;
Δεν είμαι από εκείνους που είναι οπαδοί της αλλαγής της νοοτροπίας. Αυτό που χρειάζεται η χώρα μας, ο τόπος μας, είναι πολιτική αλλαγή και πολιτική βούληση. Και μόνον η Νέα Δημοκρατία μπορεί να το πετύχει αυτό. Στις 7 Ιουλίου, οι Δωδεκανήσιοι θα κληθούν να επιλέξουν την αυριανή κυβέρνηση που θα μπορέσει με σοβαρότητα και πρόγραμμα, χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις και επικίνδυνα παιχνίδια, να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Και μόνον μία αυτοδύναμη Ν.Δ. με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα το καταφέρει αυτό!

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής

Αυξημένοι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στο κέντρο της Ρόδου το καλοκαίρι

Άφησε την Αδελαΐδα για να μεγαλώσει την οικογένειά της στη Λαχανιά

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το 2024 θα είναι ακόμα μία εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό Tουρισμό

Γ. Χατζής: Πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να συνθέσουμε ένα εθνικό σχέδιο υποδομών

Αντώνης Ζερβός: Ξεκίνησε ως «παιχνίδι» και κατέληξε ως στοίχημα με τον εαυτό μου

Ο ελληνικός Τουρισμός χρειάζεται εθνικό σχέδιο για να διατηρηθεί στην κορυφή, δηλώνει ο Γιάννης Ρέτσος