Θεανώ Κουντούρη: «Κριτήριο ψήφου οι σύγχρονες ανάγκες των γυναικών»

Σε σύσκεψη γυναικών μίλησε η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στα Δωδεκάνησα Θεανώ Κουντούρη, τις οποίες κάλεσε να στείλουν μήνυμα αγωνιστικής διεκδίκησης δικαιωμάτων και ισοτιμίας με ψήφο στο ΚΚΕ.

Όλες οι γυναίκες που συναντηθήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, στις κινητοποιήσεις στους χώρους δουλειάς, στα συλλαλητήρια σε κάθε μεγάλη και μικρή αγωνιστική δράση να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ σ’ αυτές τις εκλογές, το μόνο κόμμα που θα βρουν πάλι στο πλευρό τους την επόμενη μέρα και γι’ αυτό πρέπει να είναι πιο ισχυρό, είπε μεταξύ άλλων η υποψήφια βουλευτής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απογοήτευσε όλες όσες προσδοκούσαν καλύτερη ζωή για τις ίδιες και τις οικογένειές τους γιατί κινήθηκε στις ίδιες ράγες με αυτές των προηγούμενων επαναφέροντας την ΝΔ στη κυβέρνηση της χώρας. Κατοχύρωσε τα δύο πρώτα μνημόνια των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ψήφισαν όλοι μαζί το τρίτο για να συνεχιστεί στο όνομα της «δίκαιης» ανάπτυξης η βαρβαρότητα στη ζωή μας. Αυτή τη πολιτική, που ματώνει τις ζωές μας δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν αυτά τα κόμματα είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση.

Οι 7 μέρες εργασίας είναι ήδη εδώ για τους εργαζόμενους στο Τουρισμό και μάλιστα μπορεί να φτάσει τις 180 μέρες!!! Η ασταμάτητη δουλειά κατά τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν προβλέπεται από την κλαδική Συλλογική Σύμβαση, με την επέκταση της οποίας κυβέρνηση και υπουργείο Εργασίας διατυμπάνισαν την «έξοδο από τα μνημόνια».

 

 

Η κυριακάτικη αργία ξηλώθηκε, ειδικά για τους εργαζόμενους στο Εμπόριο, όπου έχει «απελευθερωθεί» η λειτουργία των καταστημάτων για 32 Κυριακές το χρόνο. Τα «Ρεκόρ» στα ολιγόμηνα προγράμματα απασχόλησης και στις «ελαστικές» σχέσεις εργασίας, μέσω των οποίων ανακυκλώνονται οι άνεργες γυναίκες είναι ήδη εδώ και θα επεκταθούν.

Γι’ αυτό χωρίς αυταπάτες, χωρίς κανένα δισταγμό που τους δημιουργεί η πόλωση και τα ψεύτικα εκβιαστικά διλήμματα, -ποιος είναι πιο «μπαμπούλας»-  πρέπει να στηρίξουν το μόνο κόμμα που τους είπε την αλήθεια, που πάλεψε μέσα και έξω από τη Βουλή στηρίζοντας τους αγώνες  των νέων γυναικών για μόνιμη και σταθερή εργασία, με σταθερό ωράριο, πλήρη δικαιώματα και μέτρα προστασίας της μητρότητας, του γυναικείου οργανισμού στο χώρο εργασίας.

Να στηρίξουν το κόμμα που  κατέθεσε προτάσεις στη Βουλή τις οποίες τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, όσο και η ΝΔ πέταξαν στα σκουπίδια για:

Επίδομα τοκετού ύψους 1.000 ευρώ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Όχι όπως σήμερα, που το λαμβάνουν μόνο όσες γυναίκες γεννούν στο σπίτι! Και αυτή η «συντήρηση», η οπισθοδρόμηση έχει την υπογραφή όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα στη Ρόδο δύο γυναίκες που αποφάσισαν να γεννήσουν σπίτι βρέθηκαν στο Νοσοκομείο με επιπλοκές και η μία νοσηλεύτηκε στην εντατική.

Άδεια και επίδομα μητρότητας για όλες τις μισθωτές, χωρίς προϋποθέσεις. Όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις «συντηρούν» από το 1951 άρθρο, με βάση το οποίο αποκλείονται από την άδεια μητρότητας και την 6μηνη ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας από τον ΟΑΕΔ όσες εργαζόμενες μητέρες δεν έχουν συμπληρώσει 200 ένσημα τα τελευταία 2 χρόνια.

Επίδομα άδειας μητρότητας στο ύψος του βασικού μισθού για τις αυτοαπασχολούμενες επαγγελματίες και επιστήμονες, τις αγρότισσες.

Μονιμοποίηση των συμβασιούχων και γενναία κρατική χρηματοδότηση στις κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες για την προστασία των γυναικών.

Με δυνατό ΚΚΕ οι γυναίκες λέμε ένα μεγάλο ΝΑΙ στην πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες, την ισοτιμία στη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει!