Πώς να κάνετε το σπίτι σας ασφαλές για ηλικιωμένους

Πώς να κάνετε το σπίτι σας ασφαλές για ηλικιωμένους

Πώς να κάνετε το σπίτι σας ασφαλές για ηλικιωμένους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 173 ΦΟΡΕΣ

Όσο τα αγαπημένα μας πρόσωπα μεγαλώνουν, με ανάλογο βαθμό μπορεί να μεγαλώνει και η ανησυχία μας για την ασφάλειά τους.

Η μεγάλη ηλικία φέρνει πολλές αλλαγές—κυρίως σωματικές, που καθιστούν το σώμα πιο αδύναμο. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως δεν παίζει ρόλο και η ψυχολογία του ατόμου, όπως και ο παράγοντας των διάφορων παθήσεων που γίνονται πολύ πιο πιθανές από μια ηλικία και μετά.

Και επειδή η ασφάλεια είναι θέμα όλων μας και πρέπει να ξεκινάει από το ίδιο μας το σπίτι, αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν.

Φροντίστε το σπίτι σας να φωτίζεται καλά
Αυτή η συμβουλή, βέβαια, δεν έχει να κάνει μόνο με τους ηλικιωμένους, αλλά με όλους μας. Όσο πιο καλά φωτισμένο είναι το σπίτι μας, τόσο μικρότερος ο κίνδυνος για κάποιον τραυματισμό. Φροντίστε οι διακόπτες για το φως να είναι εύκολα προσιτοί από όλους - μια καλή ιδέα για να τους κάνετε πιο ορατούς τη νύχτα είναι τα αυτοκόλλητα που έχουν μια μικρή λάμψη στο σκοτάδι.

Κάντε το μπάνιο ασφαλές
Το μπάνιο είναι αντικειμενικά από τα πιο επικίνδυνα δωμάτια του σπιτιού, καθώς όλοι μας μπορεί να είμαστε απρόσεκτοι και να γλιστρήσουμε κάποια στιγμή - πόσο μάλλον ένας ηλικιωμένος, που μπορεί να χάσει την ισορροπία του πιο εύκολα. Τοποθετούμε ειδικά πατήματα στην μπανιέρα ή στο ντους, τα οποία προλαμβάνουν το γλίστρημα και να φροντίζουμε το χαλάκι του μπάνιου να μην μετακινείται και να είναι αρκετά παχύ, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος.

Διατηρούμε τα πατώματα καθαρά
Όχι μόνο καθαρά, αλλά και συμμαζεμένα. Φροντίστε να μην υπάρχουν ηλεκτρικά καλώδια σε κοινή θέα, πεταμένα χαρτιά, βιβλία ή περιοδικά, αλλά και τα παιχνίδια παιδιών ή κατοικιδίων. Προσπαθήστε να μην έχετε τα έπιπλά σας πολύ κοντά το ένα με το άλλο, ώστε να υπάρχει αρκετός χώρος για ελεύθερη και ασφαλή μετακίνηση.

Πηγή: iatronet.gr

Διαβάστε ακόμη

Ψευδοκύστη στο πάγκρεας: Όσα θέλετε να γνωρίζετε

Υδατάνθρακες: κατανοώντας την αξία τους

Υπέρταση και ινομυώματα: Πώς συσχετίζονται

Ηπατική νόσος: Πώς εκδηλώνεται στις διάφορες μορφές της

Ποιες είναι οι συνέπειες της χαμηλής βιταμίνης D

Λουτεΐνη: Ποια τα οφέλη της & σε ποιες τροφές θα τη βρείτε

Γυροειδής αλωπεκία (τριχοφάγος): Τί είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Πνευμονική ατρησία: Προσοχή στα συμπτώματα της καρδιακής νόσου