Απάντηση του Κοσμά Σφυρίου στον Νεκτάριο Σαντορινιό

Του Κοσμά Σφυρίου

Δεν συνηθίζω να σχολιάζω δηλώσεις ή συνεντεύξεις βουλευτών της Δωδεκανήσου μας.

Όμως, η αποστροφή τοποθέτησης του κ. Σαντορινιού «ψηφίζεις Κίνημα Αλλαγής, σου βγαίνει Μητσοτάκης», είναι πονηρή ψηφοθηρία και σκόπιμη παραποίηση της αλήθειας σε ότι αφορά την αντιπολιτευτική στάση του Κινήματος απέναντι στη Ν.Δ.

Πρώτο το ότι βγαίνει Μητσοτάκης δεν ευθύνεται το Κίνημα, αλλά οι ανακολουθίες, οι συμπεριφορές και οι πολιτικές που εφάρμοσε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, ο οποίος, αποδοκιμαζόμενος, μας φέρνει την κυβέρνηση της Ν.Δ. Αποδείχθηκε ο χορηγός της.

Ας το σκεφθούν όλοι εκείνοι οι προοδευτικοί πολίτες, που το 2015 ψήφισαν ΣΥ.ΡΙΖ.Α και είδαν τον κ.Τσίπρα να διορίζει στα μισά υπουργεία της κυβέρνησης του ακραιφνείς καραμανλικούς ! (Τα ονόματα τα γνωρίζουν όλοι οι έλληνες, να μην τους απαριθμώ).

Από αυτό βγήκε και η ρήση «είτε τον Μητσοτάκη ψηφίσεις, είτε τον Τσίπρα, βγαίνει Καραμανλής».
Η καθαρή θέση του Κινήματος Αλλαγής - που έχει διατυπωθεί αμέτρητες φορές - απέναντι στη Ν.Δ, είναι πως αποτελεί τον στρατηγικό ιδεολογικό αντίπαλο μας και όχι «σύμμαχο» μας, όπως την ονομάζει ο κ. Σαντορινιός. Και απέναντι στην κυβέρνηση της Ν.Δ - που φέρνει στην χώρα η αποδοκιμασία των πολιτών προς τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α - το Κίνημα Αλλαγής θα είναι η υπεύθυνη, προοδευτική αντιπολίτευση.

Τέλος, στο ζήτημα του εκλογικού νόμου, ξέρει πολύ καλά ο κ. Σαντορινιός, πως δεν δεχθήκαμε ποτέ την πριμοδότηση του πρώτου κόμματος με πενήντα (50!) έδρες.

Αυτό το νόμο τον εισηγήθηκε στην τότε νεοδημοκρατική πλειοψηφία της Βουλής,ο πολιτικός που ο κ.Τσίπρας και οι βουλευτές του τον επιβράβευσαν ψηφίζοντας τον ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Παυλόπουλος.

Και βέβαια ο κ. Μητσοτάκης έχει βολευτεί σ´αυτό το πριμ των πενήντα εδρών, που το Κίνημα Αλλαγής απορρίπτει. Προτείνοντας το δικό του επιμελώς επεξεργασμένο σχέδιο εκλογικού νόμου (που ισχύει αλλού - με επιτυχία).

Άρα, αποκλείεται να «συνεργαστούμε», όπως λέει ο κ.Σαντορινιός, με τη ΝΔ με σκοπό την επαναφορά του νόμου Παυλόπουλου.

Αλλά, με την απλή αναλογική, που ψήφισε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, είναι πολύ πιθανό για να σχηματιστεί κυβέρνηση (από τους αριθμούς των εδρών των κομμάτων) να απαιτείται συνεργασία Ν.Δ και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Τι λένε ο κ.Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης, θα το πράξουν;

Ή η Ελλάδα θα «σέρνεται» σε αλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, σε ακυβερνησία και πάλι στο χείλος της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας;

Ας μην ξεχνούν οι έλληνες & οι ελληνίδες, ότι τόσο η Ν.Δ, όσο & ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α βαρύνονται με την ευθύνη, ότι οδήγησαν την χώρα μας σε τέσσερις (4!) δίδυμες, πρόωρες εκλογικές αναμετρήσεις, με ανυπολόγιστες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες...

Δύο η Ν.Δ το 2012 και δύο ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α το 2015.