Περισσότερα κρουαζιερόπλοια φέτος στο λιμάνι της Ρόδου

Περισσότερα κρουαζιερόπλοια φέτος στο λιμάνι της Ρόδου

Περισσότερα κρουαζιερόπλοια φέτος στο λιμάνι της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 715 ΦΟΡΕΣ

Προβληματισμός για τις αφίξεις του Ιουνίου στο “Διαγόρας”

Με περισσότερα κρουαζιερόπλοια και περισσότερους επιβάτες «έκλεισε» το πρώτο εξάμηνο του έτους στο λιμάνι της Ρόδου, σύμφωνα με τον απολογισμό του γραφείου ασφαλείας του δημοτικού λιμενικού ταμείου νότιας Δωδεκανήσου.

Ο απολογισμός των πρώτων έξι μηνών για το θαλάσσιο τουρισμό στο νησί μας ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητικός, καθώς φέτος η χρονιά ήταν αισθητά καλύτερη από πέρσι και έτσι αναμένεται να εξελιχθεί μέχρι το τέλος της.

Ειδικότερα, τα στοιχεία έδειξαν ότι κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους κατέπλευσαν στο λιμάνι μας 72 κρουαζιερόπλοια που έφεραν 85.739 τουρίστες έναντι 60 κρουαζιερόπλοιων το ίδιο διάστημα πέρσι με τα οποία μεταφέρθηκαν 76.500 τουρίστες. Είχαμε δηλαδή μία αύξηση στην κίνηση σε ποσοστό 10,8%.

Λιμάνι Ρόδου: Αύξηση 10,8% στην κίνηση του εξαμήνου
Λιμάνι Ρόδου: Αύξηση 10,8% στην κίνηση του εξαμήνου


Σε ό,τι αφορά την κίνηση του Ιουνίου αυτή εξελίχθηκε επίσης καλά και κυμάνθηκε στα περσινά επίπεδα, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία φέτος το μήνα που πέρασε κατέπλευσαν 29 κρουαζιερόπλοια με 30.854 επιβάτες ενώ τον αντίστοιχο περσινό μήνα κατέπλευσαν 28 κρουαζιερόπλοια με 30.937 επιβάτες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο μήνας που διανύουμε θα είναι ακόμα καλύτερος καθώς αναμένεται ο κατάπλους 38 κρουαζιερόπλοιων έναντι 27 που είχαμε πέρσι τον Ιούλιο.

Στο αεροδρόμιο
Σε ό,τι αφορά τις αφίξεις τουριστών μέσω του αεροδρομίου της Ρόδου, βρισκόμαστε εν αναμονή των στατιστικών στοιχείων που θα ανακοινώσει η Fraport για το μήνα που πέρασε και μάλιστα αυτά παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον καθώς τον προηγούμενο μήνα η κίνηση σημείωσε μείωση.

Είναι λοιπόν εύλογο το ενδιαφέρον για την εξέλιξη της κίνησης του Ιουνίου, για τον οποίο αν και αρχικά υπήρχαν εκτιμήσεις ότι θα ήταν καλύτερος από το Μάιο εντούτοις, υπάρχει προβληματισμός για το αν όντως έτσι είναι τα πράγματα.

Πάντως τουριστικοί παράγοντες εκτιμούν ότι η κίνηση του Ιουνίου θα κυμανθεί στα περσινά επίπεδα, καθώς το πρώτο δεκαήμερο αυτή ήταν η εικόνα που επικρατούσε.

Επίσης, θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο περσινός Ιούνιος είχε έξι Σάββατα και πέντε Κυριακές ενώ ο φετινός έχει έξι Σάββατα και έξι Κυριακές γεγονός που ίσως να συμβάλει τελικά σε κάποια μικρή αύξηση στην κίνηση.

Οι εκτιμήσεις μάλιστα προς το παρόν κάνουν λόγο για κίνηση που θα κυμανθεί από -2% έως +2%, καθώς θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι τα αεροπλάνα δεν είχαν υψηλές πληρότητες το μήνα που πέρασε.

Όπως και να ’χουν τα πράγματα η φετινή τουριστική περίοδος έχει ήδη χαρακτηριστεί δύσκολη, καθώς έχουν συμβάλει σε αυτό πολλοί παράγοντες.

Αεροδρόμιο Ρόδου: Εν αναμονή των στοιχείων του Ιουνίου. Περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι η κίνηση, σύμφωνα με τις πρώτες  εκτιμήσεις
Αεροδρόμιο Ρόδου: Εν αναμονή των στοιχείων του Ιουνίου. Περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι η κίνηση, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις

Διαβάστε ακόμη

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες