Ακυβέρνητο έμεινε εξαιτίας μηχανικής βλάβης πλοίο, νότια της Σύμης

Ακυβέρνητο έμεινε εξαιτίας μηχανικής βλάβης πλοίο, νότια της Σύμης

Ακυβέρνητο έμεινε εξαιτίας μηχανικής βλάβης πλοίο, νότια της Σύμης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 553 ΦΟΡΕΣ

Ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι της Ρόδου

Με ασφάλεια ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Ρόδου σκάφος σημαίας Τανζανίας, το οποίο έπλεε νότια της Σύμης το απόγευμα της Δευτέρας όταν υπέστη μηχανική βλάβη με αποτέλεσμα να μείνει ουσιαστικά ακυβέρνητο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, απογευματινές ώρες προχθες, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του Φ/Γ ''ABDALKARIM'' σημαίας Τανζανίας, με επιβαίνοντες πέντε (05) αλλοδαπούς, μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή ''ΔΙΑΒΑΤΕΣ'' ν. Σύμης.

Άμεσα απέπλευσε προς τυχόν παροχή συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εντόπισε το ανωτέρω Φ/Γ πλοίο, όπου είχε αποπλεύσει κενό φορτίου από το λιμένα Tartus Συρίας προς το λιμένα Ali Aga Τουρκίας, να πλέει ακυβέρνητο στην ως άνω θαλάσσια περιοχή.

Στη συνέχεια, κατέπλευσαν δύο ) ακόμη περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., επίσης και το Θ/Γ ''ALBOUCHRA'' σημαίας Jersey. Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ξεκίνησε η ρυμούλκησή του από το Ρ/Κ ''ΧΡΗΣΤΟΣ XXVII'' Ν.Π.6385, η οποία λόγω θραύσης του κάβου ρυμουλκήσεως και εμπλοκής του στην προπέλα του ρυμουλκού, συνεχίστηκε από το Ρ/Κ ''ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΑΡ'' Ν. Ρόδου 42.

Μεσημβρινές ώρες χθες, το ''ABDALKARIM'' κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Ακαντιάς ν. Ρόδου, συνοδευόμενο από πλωτά Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και από το ''ΧΡΗΣΤΟΣ XXVII''.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φ/Γ πλοίου μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αποκατάστασης βλάβης, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Διαβάστε ακόμη

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του