Μπάμπης Στόκας - Φίλιππος Πλιάτσικας: «Επιστρέψαμε για να φύγουμε σε ένα ταξίδι προς το μέλλον»

Οι Πυξ Λαξ, το αγαπημένο συγκρότημα της δεκαετίας του ‘90, επέστρεψε και είναι οριστικό!

Ο Μπάμπης Στόκας και ο Φίλιππος Πλιάτσικας, λίγες μέρες πριν τη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο, μίλησαν στη "Ροδιακή" για την επανένωσή τους, τον νέο τους δίσκο αλλά και το νησί της Ρόδου. 

Το κορυφαίο και ίσως πιο επιδραστικό ελληνικό ροκ συγκρότημα, με τα έξι καινούργια τραγούδια, τα οποία «παντρεύουν» την παραδοσιακή με την ηλεκτρική μουσική και τους λαϊκούς τρόπους με τις πιο σύγχρονες φόρμες επιστρέφει και στο δικό μας νησί, για μια μοναδική συναυλία, αύριο, Παρασκευή 5 Ιουλίου, στις 10 το βράδυ στο Οικονομίδειο Γήπεδο Ιαλυσού. 

Ξεκινήσατε και πάλι τις συναυλίες ως Πυξ Λαξ, πώς αισθάνεστε από την ανταπόκριση του κόσμου; 
Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό να βλέπει κανείς να συμβαίνει αυτό που συνέβαινε στις συναυλίες μας στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του ‘90.  Το πάθος, η ορμή και η διάθεση του κόσμου είναι στον υπερθετικό βαθμό.

Σας είχε λείψει αυτή η επαφή; 
Η αλήθεια είναι ότι ενώ και στις προσωπικές μας πορείες ήμασταν τυχεροί και η επαφή μας με τον κόσμο δεν σταμάτησε να υπάρχει, αυτό που συμβαίνει μόνο με την μπάντα των Πυξ Λαξ είναι κάτι που σπάνια ένας καλλιτέχνης έχει την τύχη να ζήσει.  

Επιστρέψατε για να... μείνετε; 
Επιστρέψαμε για να φύγουμε σε ένα ταξίδι προς το μέλλον. Γιατί πάντοτε η μπάντα αυτή είχε αναφορές, σεβόταν το παρελθόν αλλά αγαπούσε το μέλλον και κυρίως το παρόν. 

Κάποιοι λένε πως είστε ίσως η μπάντα με τη μεγαλύτερη επίδραση και πορεία στην ελληνική μουσική. Αποδέχεστε τον τίτλο αυτό; 
Είμαστε πολύ ευγνώμονες για αυτό που μας έχει προσφερθεί. Δεν διεκδικούμε κάποιο τίτλο, το μόνο στο οποίο παραμένουμε πιστοί είναι η ειλικρινής κατάθεση όσων αισθανόμαστε. 

Πείτε μας λίγα λόγια για τον νέο σας δίσκο. Πώς πήρατε αυτή την απόφαση; 
Ξαναβρεθήκαμε μουδιασμένα πέρυσι και έτσι άρχισε σιγά- σιγά να ξαναβρίσκουν τα πατήματά μας φέτος. Όλη αυτή η διαδικασία μας οδήγησε σε πολύ πιο ουσιαστικά μονοπάτια και έτσι κυκλοφορήσαμε ένα ep το οποίο πραγματικά είναι “κόντρα στου χρόνου τη σκουριά”.  

Το κοινό σας δεν αποτελείται μόνο από 35άρηδες- 40άρηδες αλλά ακόμη και 18άρηδες! Πού το αποδίδετε αυτό; 
Είναι όπως είπα και νωρίτερα σαν να έχουμε μπει σε μια χρονοκάψουλα και να έχουμε μεταφερθεί πίσω στο χρόνο στη δεκαετία του ‘90. Πολλοί νέοι άνθρωποι σε ηλικίες ακόμα και κάτω των 18 ετών μοιράζονται με μεγάλο πάθος τα τραγούδια μας. Αυτό νομίζω ότι συμβαίνει γιατί οι Πυξ Λαξ ήταν πάντοτε μια μπάντα που εξέπεμπε, φρόντιζε και αγκάλιαζε τα υγιή συναισθήματα. Νομίζω ότι αυτό εξακολουθεί να αναγνωρίζει σε εμάς ο κόσμος. 

Έχετε ξαναέρθει Ρόδο; Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας; 
Είναι ένα υπέροχο νησί, πολύ όμορφοι άνθρωποι. 
Ανυπομονούμε να ξαναβρεθούμε.