Νέο ραντεβού τον Σεπτέμβρη  έχουν οι Δικηγόροι…

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε στη Ρόδο το 35ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων, το οποίο συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με τον Δικηγορικό Σύλλογο  Ρόδου, τον Λ.Ε.Α.Δ.Ρ. και τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ. Η μεγάλη αυτή αθλητική διοργάνωση  ξεκίνησε από τις 26 Ιουνίου και χθες ολοκληρώθηκαν η φάση των ομίλων και τα προημιτελικά.  Θα συνεχιστεί ωστόσο από 6 έως 8 Σεπτεμβρίου στο νησί μας (ημιτελικοί και ο μεγάλος τελικός) με τη συμμετοχή 16 ομάδων δικηγορικών συλλόγων από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Οι ομάδες που συμμετέχουν, προέκυψαν από την προκριματική φάση που διεξήχθη σε όλη την Ελλάδα με την παρουσία συνολικά 30.

 Οι δεκαέξι που προκρίθηκαν στην τελική φάση χωρίστηκαν μετά από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαΐου και μεταδόθηκε live διαδικτυακά από το website της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,   σε τέσσερις ομίλους των τεσσάρων ομάδων ο καθένας, από τους οποίους πέρασαν οι δύο πρώτες, δηλαδή οκτώ ομάδες που θα συνεχίσουν με νοκ - άουτ παιχνίδια μέχρι τον μεγάλο τελικό της 8ης Σεπτεμβρίου.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο «Διαγόρας», στο Ενωσιακό γήπεδο στο Τσαΐρι, στο Καρακόνερο, στην Κρεμαστή, στο γήπεδο Κοσκινού και στα  Μαριτσά.
Ο συγκεκριμένος θεσμός μετρά ήδη 34 χρόνια συνεχούς παρουσίας και έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των νομικών της επικράτειας. Οι αγώνες από τον πρώτο χρόνο εκκίνησης τους προάγουν τη σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στους συλλόγους και υποστηρίζουν το μεγαλείο του αθλητικού ιδεώδους, την ευγενή άμιλλα.

Τουλάχιστον 500 δικηγόροι,  από την Ελλάδα και την Κύπρο επισκέπτονται το νησί της Ρόδου, μαζί με τις οικογένειές τους, προσφέροντας μία τονωτική ένεση στον εγχώριο τουρισμό με ποιοτικά χαρακτηριστικά. Η αθλητική αυτή διοργάνωση έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς από τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν θα ενισχυθεί το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Δωδεκανήσου (πρώην Ορφανοτροφείο Θηλέων). Παράλληλα με τους αγώνες, διοργανώθηκαν υπό την αιγίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχαν διάφοροι παράγοντες και πλήθος ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας.