Τρία κρουαζιερόπλοια χθες στο νησί μας

Χιλιάδες ήταν οι τουρίστες που ήρθαν χθες στο νησί μας με τρία κρουαζιερόπλοια που αφίχθησαν κι άρχισαν να κυκλοφορούν από νωρίς το πρωί, τόσο στη Μεσαιωνική Πόλη, όσο και το κέντρο της Ρόδου.

Οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτές τις μέρες στο νησί μας, αλλά και η εξαιρετικά υψηλή προσέλευση τουριστών και από τα κρουαζιερόπλοια που για τον μήνα Ιούλιο θα αγγίξουν τα 38, θύμισαν τις... προηγούμενες "χρυσές" χρονιές του τουρισμού στη Ρόδο.

Παρόλα αυτά, και όσο καλά και αν συνεχίσει να πηγαίνει η σεζόν, με τις αφίξεις των κρουαζιεροπλοίων αλλά και με τα δεκάδες αεροπλάνα που έρχονται καθημερινά, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να ανατρέψει την ήδη κακή εισοδηματικά σεζόν που έχουμε μέχρις στιγμής, αφού οι προηγούμενοι μήνες έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο σε ό,τι αφορά τις εισπράξεις.  

Ενδεικτικά χθες το πρωί, μόνο από τις αφίξεις των τριών κρουαζιεροπλοίων στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου, οι τουρίστες πλησίασαν τις 5000.

Αποτέλεσμα αυτού, ήταν η αυξημένη τουριστική κίνηση στο νησί μας, αφού στους ήδη χιλιάδες επισκέπτες που βρίσκονται αυτή την περίοδο εδώ, προστέθηκαν ακόμα μερικές χιλιάδες.

Τα κρουαζιερόπλοια που προσέγγισαν χθες το νησί μας ήταν το “Seabourn Encore”, με περίπου 700 επιβάτες, το οποίο ήρθε απο την Πάφο και αναχώρησε χθες το βράδυ για Πειραιά, το “Celestyal Olympia” με 1388 επιβάτες που ήρθε απο την Πάτμο και αναχώρησε για Ηράκλειο και το “Mein Schiff 6”, με 2710 επιβάτες, που ήρθε απο τα Χανιά και αναχώρησε χθες το απόγευμα για Μύκονο.